Announcement

Collapse
No announcement yet.

WTA - Serena Williams

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Serena Vilijams:''Žurke mogle da me koštaju života!''

Poznata američka teniserka se još uvek oporavlja od neugodne povrede koju je zaradila u jednom restoranu isekvaši se na čašu. Usledio je problem sa plućima Oporavila se i spremna je za Vimbldon.

Serena Vilijams se uspešno oporavila od povrede pete, a sada želi da osvoji Vimbldon po peti put.

13 puta je osvajala Gren Slem turnire, a otkrila je da je posle povrede bila na ivici života. Operacija kojom joj je vađeno staklo iz noge, bila je teška, a imala je i problema sa plućima

''Imala sam ozbiljnih problema sa zdravljem i u jednom trenutku sam bukvalno bila na samrti. Doktori su rekli imam nekakve ugruške krvi u plućima. Da sam došla par nedelja kasnije, bila bih mrtva! Mnogo ljudi to ne prepozna. Nisam mogla da dišem'', otkrila je nekada prva teniserka sveta.
    Ugruške krvi na plućima dobila je posle druge operacije na stopalu, koje je isekla u minhenu jula prošle godine.

Sada je spremna.

''Kada je sve to bilo gotovo, dva dana nisam izlazila iz kreveta. Razmišljala sam zašto se to desilo. Šta sam uradila da bih tako nešto zaslužila? Sada sam uzbuđena što ću ponovo da igram. Nadam se da smo nedostajale tenisu Venus i ja. Ovaj povratak je totalno drugačiji od svih ostalih'', zaključila je Serena.

Comment

• Serena na dva gema od pobede nad Pironkovom.

Comment

• Comment

• Robocop is back

Comment

• Comment

• Serena, dobro došla!

Posle skoro godinu dana pauze i tri operacije, pobednica na 13 gren slem turnira i najplaćenija sportistkinja sveta svih vremena Serena Vilijams, vratila se tenisu. Posle pobede u Istbornu ispričala je svoju priču...

Vratila se Serena. I to pobedom, doduše, posle katastrofalno odigranog prvog seta.

Prvi put od finala Vimbldona, 3. jula prošle sezone, kada je pobedila Veru Zvonarevu i osvojila 13. gren slem u karijeri, a 27. računajući i dublove i miks, velika WTA šampionka vratila se na teren.

U prvom kolu Istborna, posle skoro godinu dana mučenja sa bizarnom povredom stopala, a potom i operacije plućne embolije, mlađa od sestara Vilijams pobedila je Bugarku Cvetanu Pironkovu rezultatom 1:6, 6:3, 6:4. Upravo zbog velike pauze, tokom koje je sa prvog pala na 25. mesto WTA liste, svetski mediji dali su veliki značaj meču na poslednjem turniru pred start Vimbldona.

Nedelju dana posle četvrtog trijumfa na Vimbldonu u singlu, kada je potvrdila status najbolje plaćene sportistkinje svih vremena (32.773.004 dolara samo od bavljenja tenisom, bez sponzorskih ugovora), Serena je u jednom minhenskom restoranu nagazila na slomljenu čašu i zaradila posekotinu stopala, koju je dugo celivala, S obzirom na to da je hodala u otvorenim sandalama, na bosu nogu, rana koju je zaradila bila je duboka i zahtevala je ušivanje.

Ipak, stvari su se iskomplikovale, pa je morala dva puta na operaciju iste rane.

Nekoliko meseci kasnije, delovalo je da će se Vilijamsova vratiti na teren, ali je doživela novi problem. Početkom ove godine, lekari su joj pronašli plućnu emboliju, pa je i to morala da operiše, što je produžilo njenu pauzu na gotovo godinu dana. Vratila se tek na poslednjem turniru pred start Vimbldona, iako je bilo najava da će zaigrati na Rolan Garosu.

"Želela sam da zaigran na Rolan Garosu, ali tada još nije bilo 'to to'. U principu ne igram manje turnire pred start Vimbldona (Birmingem, Istborn), ali nisam igrala skoro godinu dana i bilo je pametnije da oprobam svoju formu negde pre nego što počne ono pravo", rekla je Serena posle pobede koju je dugo čekala.

A, čekali su i fanovi širom planete da devojka rođena 26. septembra 1981. godine u Palm Biču, na Floridi, nastavi da radi ono što najbolje zna.

"Zaista sam uzbuđena što sam ponovo tu. Mnogo mi je nedostajao tenis. Potpuno uživam u ovom kratkom vremenu koje sam provela na terenu, spremajući se. Truo je osećaj, jer kad sam se povredila bila sam prva na svetu. To mi najviše nedostaje, da budem na vrhu i da igram velike mečeve, da me najveće rivalke stave na najteže testove", dodala je Serena, koja je prvi put postala "Broj 1" još 8. jula 2002. godine, a potom se još četiri puta vraćala na WTA tron.

Skoro koliko i Serena, i starija Venus Vilijams, dugo je pauzirala.

"Venus i ja smo mnogo patile što nas nije bilo na turnirima. Ako je smo nas dve nedostajale tenisu bar upola koliko on nama, onda smo na pravom mestu".

Novinare je zanimalo zbog čega Venus i Serena, koje su inače odigrale 23 duela na WTA turu (Serena vodi 13:10), ne treniraju zajedno?

"Ne znam zašto... Obe imamo stalne sparing partnerke i 'udaramo' sa njima. Venus je toliko dobra da me nekad frustrira kad treniram s njom. Kao da me uvek 'ubija' na treninzima...", požalila se mlađa sestra, naravno uz neodoljiv osmeh.

O kondiciji posle duge pauze...

"Tek ću da vidim kako stojim, jer sam odigrala samo jedan meč. Dobro se osećam na treninzima, ali to ni ne liči na ono što se zove meč", uzdržana je Serena, koja je poslednji put uzela prvu poziciju na WTA listi 2. novembra 2009. godine.

Serena je četvrta teniserka u Open eri po broju gren slem titula u singlu, iza Štefi Graf (22), Kris Evert (18) i Martine Navratilove (18).

Amerikanka se potom osvrnula i na plućnu emoboliju i na posekotinu na stopalu.

"Kasnije sam saznala da je dosta ljudi umrlo od plućne embolije, jer je nisu prepoznali na vreme. Nisam mogla da dišem, osećala sam se potpuno malaksalo. Spremala sam se da idem na neku žurku kada mi je pozlilo i sva je sreća da sam imala drage ljude pored sebe u tom trenutku. Moj fizioterapeut mi je rekao da ni ne pomišljam da idem i da moram odmah u bolnicu", rekla je Serena i dodala:

"Rekli su mi da sam došla u poslednji čas i da bi bilo mnogo gore dan, dva kasnije, odnosno da sam mogla da ugrozim karijeru. Hvala Bogu koji me je poslao tamo na vreme".

Na kraju se i našalila:

"Dobro je da nisam otišla na žurku".

A, jedna takva žurka ju je u startu odvojila od tenisa.

"Kada smo izlazili iz restorana, rekla sam svom nećaku i sparing partnerki da paze, jer je polomljeno staklo svuda po podu. Na trenutak sam osetila da sam nagazila na staklo, zaista me je zabolelo, ali je usledila prava panika kada su drugi videli koliko krvarim i to iz obe noge. Odmah smo otišli kod lekara...", ispričala je Serena i nadovezala se:

"Jedno parče stakla je ušlo jako duboko u stopalo i prošlo kroz tetivu. Staklo su mi izvadili i zašili ranu, ali nisam znala da je tetiva toliko oštećena. Rana je krenula da zarasta, ali je bol u tetivi ostao i onda se sve iskomplikovalo. Morala sam dva puta da operišem to isto mesto..."

Serena je ispričala kako je popunjavala vreme dok nije igrala tenis.

"Išla sam na mnogo utakmica Majami Dolfinsa (NFL) i Majami Hita (NBA), a gledala sam i US Open prošle godine".

O Vimbldonu koji se približava?

"Nadam se da ću uspeti da dostignem vrhunac forme na Vimbldonu, naročito u drugoj nedelji, ako uopšte dođem dotle. Trudim se da radim dan za danom, da treniram i ne opterećujem sebe ni svoju igru. Na kraju, ja sam samo srećna što sam tu opet", podvukla je velika WTA šampionka Serena Vilijams.
              http://www.mondo.rs/s209067/Sport/Te...bro_dosla.html
              sigpic

Comment

• Lepo kad ne moram samo ja da pisem na temi.

Comment

• Hehe, evo nesto i od mene.
                  Hey guys. I really appreciate the support and love from all of you. My heart soars with pride when I see all of your comments. My journey has been tougher than I would have ever imagined, but I'm here. I'm back to do my personal best. Win/loose or draw I'm happy to be competing when I never thought I would be again. A kiss for each and everyone of you. All my heart and love xx S
                  Pih, nije ovo bilo bas od mene, ovo je bilo od Serene...
                  A od mene jedna cestitka na danasnjoj pobjedi - i Sereni, a i tebi Jigsaw..

Comment

• Hvala, hvala

Comment

• "I know I can do better,'' Williams said. "I can improve and I'm so close to being there, it's good.''
                      "It was a good two matches for me,'' she said. "I couldn't be happier with the amount of tennis I played so it's good, just keep going.

"I haven't played in almost a year, so I'm a little sore. But it's good that I'm sore now because hopefully next week I won't be as sore. (The foot) is holding up really well, and I'm just really excited about that.''

Comment

• Comment

• Jigsaw, samo za tebe ;)

Serena off blood thinners, shows foot scars
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

Comment

• Video sam.
                            Hvala

Comment

• “Oduvek sam znala da ću želeti da nastavim da igram, mislila sam da ću se vratiti na teren mnogo ranije, ali nije išlo kako sam očekivala”.

“Nisam jedan od onih ljudi koji odustaju, prestaću da igrama kada budem spremna, a to sada nije slučaj. Zaista uživam u svemu što tenis predstavlja”, izjavila je 29-godišnja Vilijamsova.

Zbog prava organizatora Vimbldona da određuju nosioce na osnovu rezultata iz Londona prethodnih godina, Serena je sedma kosturašica, ali kaže da se ne nada tituli.

“Bilo bi to neverovatno, ali trenutno razmišljam samo da odigram najbolje što mogu i da razmišljam pozitivno. Srećna sam jer sam ovde i sama činjenica da mogu da se takmičim ovde više je nego dovoljna. Naučila sam da je zdravlje ključno i da nema ništa lepše nego biti zdrav”.

Od titule na Vimbldonu Serena je odigrala samo jedan turnir – prošle nedelje u Istbornu ispala je u tri seta od Vere Zvonarjove u drugom kolu.

“Nisam osećala ništa posle tog tročasovnog meča i to je bio božanstven osećaj. Imala sam utisak da pauze traju pet sekundi, svaki put kada bih sela, sudija bi označio da je vreme za nastavak, ali svejedno sam uspela da izdržim. Fizički sam se dobro osećala posle meča”.

Comment

• Comment

Working...
                                X