Originally posted by ФК Борац Бања Лука
To je normalno i razlika je ogromna, ali potreban im je neki rezultat da ih povrati. Evropa bi im donijela novac, a ono u što sam uvjeren i dosta više navijača koji bi ih pratili, zatim tu su sponzorski ugovori kojima će Evropa biti primamljiva i tako dalje. Dakle, potrebno im je nešto kao Borcu da bi se preporodili, vratili u vrh i povratili status velikana i u ovoj ligi koja je miljama daleko od one iz ex-Yu. Opet, zbog svega što se dešavalo 90-tih i nakon toga što je kumovalo da klub dođe na tako niske grane zbog njihove prošlosti ne može se reći da nisu veliki klub. Ja ću ih uvijek smatrati velikanom, a realnost je da su sada prosječni premijerligaš kome je potreban uspjeh da izađe iz svog tog sivila i konačno doživi ekspanziju.
Tačno ako se vrate u vrh, osvoje ligu, kup ili izbore Evropu film se može snimiti.
Edit: Nisam vidio odmah ovaj drugi dio posta. Velež uvijek ispred Slobode. Ali baš uvijek. Sloboda jeste imala nešto bolje rezultate nakon rata, igrali su jedanput Evropu, par puta finale kupa, ali sada tavore po drugoj ligi iz koje se kako stvari čine neće vratiti skoro. Mnogo toga nedostaje u tom klubu, prije svega stručni ljudi u njenom vodstvu, jača podrška grada i kantona, veća ulaganja privatnika, a to se neće desiti skoro jer Sloboda u kantonu više ne znači ništa. Svaka opština ima klub koji gura, na Slobodu niko ne obraća pažnju sem onih najvjernijih navijača. Po meni je trenutno situacija daleko bolja u Veležu i perspektivniji su klub, a sada šta će vrijeme donijeti vidjećemo. A prijeratni Velež i Sloboda ne mogu u istu rečenicu.
Laku noć.
Comment