Bruka i sramota...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Bosna i Hercegovina - BH Telecom Premijer liga i Kup BiH
Collapse
X
-
Sutra je na rasporedu 25 kolo koje ce mozda odlučiti prvaka. Borac gostuje neugodnom Rudaru koji je ove godine iznenađenje lige i Borcu nece biti lako. Ova dva grada imaju rivalitet i prošle godine kada je Borcu trebala pobjeda u Prijedoru pisalo se da ce utakmica biti prodana ali su Rudari pobjedili i zacepili usta mnogima. Željezničar sutra dočekuje Slaviju i uz pobjedu i poraz Borca prisao bi na 3 boda i uz bolji raspored koji ima do kraja Željezničar titula je ponovo u opticaju jer igraju derbi u gostima(znamo da u derbijima prednost domaceg terena ne igra neku ulogu),igraju protiv Budućnosti u gostima i u predzadnjem kolu docekuju Borac. Pobjedom Borca teško bi Željezničar mogao stici Borca. Evo rasporeda do kraja prvenstva ova dva kluba:
Last edited by danijelkr; 03-05-11, 13:49.
Comment
-
-
U subotu se igra najveća utakmica u BiH između FK Sarajeva - FK Željezničar i to po 97. put u prvenstvu i 115. put u svim takmičenjima. Omjer u prvenstvima je sljedeći:
FK Sarajevo - FK Željezniičar 29 - 38 - 29, a u svim takmičenjima 37-40-37. Nadam se novoj pobjedi Sarajeva i da se približimo komšijama i da gotovo sigurno izborimo Europu.
Evo koje dobio licence za Europu:
Prvostepena Komisija za licenciranje N/FS BiH razmotrila je danas zahtjeve bh. premijerligaša za dobijanje licence za evropske nastupe u sezoni 2011/2012. .
Borac, Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Olimpic i Zrinjski su dobili pozitivan odgovor, dok su Budućnost, Travnik, Čelik, Leotar, Rudar, Zvijezda, Velež, Slavija, Drina i Sloboda dobili - odbijenicu.Last edited by danijelkr; 05-05-11, 19:42.
Comment
-
Originally posted by manda View PostOnda bi bilo 4.kola prije kraja 9.bodova,kazu ovi iz Prijedora da je sudija pomogao Borcu ovo zadnje kolo
Comment
-
Originally posted by danijelkr View PostNe znam za to ali sam vidio da je Rudar dosta prilika profulio, iskreno meni je Rudar najsimpaticnija ekipa u PLBIH. Manda da te pitam iz tvog nekog ugla da li se Banjalučani i Prijedorčani ne gotive baš, jer vidim non-stop je neko prepucavanje.sigpicGdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!
Comment
-
Na rasporedu je gradski derbi izmedju sarajeva i zelje. Izuzetno bitna utakmica za oba kluba. Sarajevu za trece mjesto u trci sa Sirokim a Zelji za titulu mada je to vec izvjesna stvar ali pobjedom ce se rijesiti pitanje drugogo mjesta i Lige Evropa. Uprava Sarajeva napravila cool stvar zlaznice i za jug i sjever po 6 km pusteno u prodaju 16 000 ulaznica nadam se lijepom vremenu i jedno 10-12 hiljada na Hadisonu.
Comment
-
Originally posted by MT87TM View PostNa rasporedu je gradski derbi izmedju sarajeva i zelje. Izuzetno bitna utakmica za oba kluba. Sarajevu za trece mjesto u trci sa Sirokim a Zelji za titulu mada je to vec izvjesna stvar ali pobjedom ce se rijesiti pitanje drugogo mjesta i Lige Evropa. Uprava Sarajeva napravila cool stvar zlaznice i za jug i sjever po 6 km pusteno u prodaju 16 000 ulaznica nadam se lijepom vremenu i jedno 10-12 hiljada na Hadisonu.
Comment
-
Pa ako se sjecas gola Zubanovica, znas o cemu je rijec i sto je Hadison ili Zubanpolje. ali nebitno je to. rekao sam da je bitna skroz utakmica i za jedne i za druge zeljo bez zebe i mislim da ce biti girava utakmica bez neke ljepote kao i predhodni derbiiji
Comment
Comment