Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rim 2020. - kad mu vreme nije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Originally posted by Rudolf View Post
    Defenziva je vezana uz odskok loptice. Sigurnost koju Nadal ima u obrani, a koja proizlazi iz prethodnoga, daje mu samopouzdanje.
    Nije isto plivat u slatkoj i slanoj vodi.
    Na kraju, Schwartzmanu ne treba niti malo oduzimat od pobjede, ona je bez mrlje. Niti je ovo opravdanje Nadalovog poraza. Samo je šire tumačenje uzroka poraza.
    Vidim da se slažemo oko toga jer sam ja to tako periferno i definisao, kao i ti "šire tumačenje" uzroka poraza. Ali neko drugi nije... Na to sam sam i odgovorio.

Leave a comment:

• Rudolf
    replied
    Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
    Mislim da sam razumeo šta si napisao. Ipak moje mišljenje je da se taj sport ne igra u vazduhu nego na podlozi. Taj detalj vremenskih uslova ima svoju ulogu ali to je tipa na 4.mestu po bitnosti. Pre toga Nadalova defanizva dolazi do izražaja na šljaci, odskok loptice ima važnost a ispred svega činjenica da čovek ima veliko samopouzdanje na toj podlozi. Tek posle toga idu vremenski uslovi. Tako i na betonu. Nadalu ne odgovara podloga. A ne vremenski uslovi.
    Defenziva je vezana uz odskok loptice. Sigurnost koju Nadal ima u obrani, a koja proizlazi iz prethodnoga, daje mu samopouzdanje.
    Nije isto plivat u slatkoj i slanoj vodi.
    Na kraju, Schwartzmanu ne treba niti malo oduzimat od pobjede, ona je bez mrlje. Niti je ovo opravdanje Nadalovog poraza. Samo je šire tumačenje uzroka poraza.

Leave a comment:

• Joker
    replied
    Greotice.. MuruGuza ne moze da se sastavi u zadnjem setu.

Leave a comment:

• torpedo
    replied
    Poprilično bijedno izgleda ovo sa "publikom" kad ih prikažu...apokaliptično

Leave a comment:

• torpedo
    replied
    Puno polemike a stvar je jasna - mali Švarci je nadigrao Nadala. Spominjati uslove je bezveze (ukoliko nisu ekstremni), ne postoji pravilnik u kojem piše koja vlažnost mora biti i koliko stepeni. Ono što je Nadalu idealno drugima nije. Igrao maltene kod kuće na idealnoj podlozi za njega, po godine prašinario za razliku od drugih i umjesto kratko i jasno da pohvali protivnika on kao usput spomenu uslove a samim tim i organizatora što mu nije birao termin.

Leave a comment:

• Joker
    replied
    Danas ocekujem da se Svarci naguzi Shapu, kao sto je to uradio "silnom" Marku Cekinatu prosle godine, nakon spektakularnog trijumfa nad Timom u polufinalu Buenos Ajresa.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Originally posted by Rudolf View Post
    @Ljubitelj tenisa, izostanak uvida u važnost vremenskih uvjeta u kojima se meč odigrava govori o elementarnom nepoznavanja faktora koji mogu utjecati na ishod meča.
    Nije svejedno jesi stavio 4 ili 5 žlica soli u ručak. Zasolio jesi, ali rezultat će biti itekako drukčiji od očekivanog.
    Nadam se da je primjer dovoljno jasan.
    Mislim da sam razumeo šta si napisao. Ipak moje mišljenje je da se taj sport ne igra u vazduhu nego na podlozi. Taj detalj vremenskih uslova ima svoju ulogu ali to je tipa na 4.mestu po bitnosti. Pre toga Nadalova defanizva dolazi do izražaja na šljaci, odskok loptice ima važnost a ispred svega činjenica da čovek ima veliko samopouzdanje na toj podlozi. Tek posle toga idu vremenski uslovi. Tako i na betonu. Nadalu ne odgovara podloga. A ne vremenski uslovi.

Leave a comment:

• Rudolf
    replied
    @Ljubitelj tenisa, izostanak uvida u važnost vremenskih uvjeta u kojima se meč odigrava govori o elementarnom nepoznavanja faktora koji mogu utjecati na ishod meča.
    Nije svejedno jesi stavio 4 ili 5 žlica soli u ručak. Zasolio jesi, ali rezultat će biti itekako drukčiji od očekivanog.
    Nadam se da je primjer dovoljno jasan.

Leave a comment:

• miloolja
    replied
    Originally posted by ekvador View Post
    mogu misliti koji je to adrenalin i socijalna potvrda kada ti hiljade ljudi tapsu, sada razumem one sportiste sto imaju sve a igraju i dalje, isto kao sto starleta vapi za lajkovima, udje to u krv, a ovo je milion puta jace, jos i taj eho koji pravi arena , mogu misliti koja je to licna satisfakcija, i zbog trofeja i zbog te socijalne potvrde, a sada je zaista ogoljeno odnosno pobedis najboljeg igraca ikada na sljaci i izostane cela da interakcija.
    Naravno. Kako je samo tuzno kad posle onakvih vanserijskih poena, ostane muk
    Da ne pricamo da se iz te pohvale i nagrade uvek crpi dodatna energija, koja je u ovako zahtevnom sportu, gde si jos sam sa sobom, posebno vazna.

Ali danas ce vec biti drugacije.

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Originally posted by NI View Post
    Mecevi na sljaci se rijetko igraju u uslovima kakvi su bili sinoc. U takvim uslovima (spori hard sa nepravilnim odskokom), najbolji je Tim, pa vjerovatno Vavrinka, potom Novak i tek onda Nadal. Jucer je odskok bio posebno nizak. To je jako odgovaralo niskom Svarcmanu.

Po suncanom danu i temperaturi od preko 30 stepeni, niko, cak ni Novak, nema sanse protiv Rafe. Izuzetak je mozda Madrid koji se igra na visokoj nadmorskoj visini.

Ruzno je da tako pises alibi price. To su realno nebuloze, da ne kazem gluposti. Diego je sinoc pobedio 6 2 7 5, to je pobeda u dva seta. Nadal je dao sve od sebe ali nije bio bolji. I on sam je vrlo nekulturan da kaze da je bio los a ne da je Diego bio dobar. Kakve veze ima nadmorska visina, vlaznost i broj stepeni kad te neko pobedi 2-0, rezultatski maltene rutinski. Covek (Diego) odigrao najbolji mec u zivotu na sljaci i protiv Rafe, ti mu oduzimas pobedu sa nekim bezveznim pricama i srozavas Nadala kako je on igrac, sljaker za temperaturu 30 stepeni, sunce i po danu. To je nepostovanje igraca.

Nadal kad je u formi delje sve, bez obzira na vremenske uslove. Vremenski uslovi su detalj u izjednacenom mecu. Nadal otkad je i Novak top klasa na svim podlogama, uvek je pobedjivao jer je bolji na toj podlozi a ne jer je bolji u atmosferi vazduha, vlaznost, sunce i stepeni celzijusa.

Kada Nadal lose igra, njega i na sljaci delju svi redom maltene, kao sto sam i pisao, Tsitsipas, Thiem, Djokovic, Svarcman, Fonjini. Ima i drugih...

Leave a comment:

• ekvador
    replied
    Originally posted by miloolja View Post
    Dijego kaze da je steta sto nije bilo ljudi na tribinama da gledaju kako prvi put pobedjuje Rafu
    mogu misliti koji je to adrenalin i socijalna potvrda kada ti hiljade ljudi tapsu, sada razumem one sportiste sto imaju sve a igraju i dalje, isto kao sto starleta vapi za lajkovima, udje to u krv, a ovo je milion puta jace, jos i taj eho koji pravi arena , mogu misliti koja je to licna satisfakcija, i zbog trofeja i zbog te socijalne potvrde, a sada je zaista ogoljeno odnosno pobedis najboljeg igraca ikada na sljaci i izostane cela da interakcija.

Leave a comment:

• miloolja
    replied
    Dijego kaze da je steta sto nije bilo ljudi na tribinama da gledaju kako prvi put pobedjuje Rafu

Leave a comment:

• NI
    replied
    Originally posted by DinoFC View Post
    Auu Nadal se na presici zalio na uslove zbog vlaznosti i niskog odskoka rekavsi da su bili losi.
    Hahahahqhaha, ovo u Rimu navecer ce biti visok odskok u odnosu na krov i hladne noci u Parizu hahahaah
    Mecevi na sljaci se rijetko igraju u uslovima kakvi su bili sinoc. U takvim uslovima (spori hard sa nepravilnim odskokom), najbolji je Tim, pa vjerovatno Vavrinka, potom Novak i tek onda Nadal. Jucer je odskok bio posebno nizak. To je jako odgovaralo niskom Svarcmanu.

Po suncanom danu i temperaturi od preko 30 stepeni, niko, cak ni Novak, nema sanse protiv Rafe. Izuzetak je mozda Madrid koji se igra na visokoj nadmorskoj visini.

Leave a comment:

• ekvador
    replied
    Originally posted by forum1nick View Post
    Da li je zaista moguće "dirigovati" žrijeb koji se javno izvlaci?
    Ne vjerujem da to neko radi sa namjerom. Novak prosto ima malo manje sreće.
    Nesto je u sreci a nesto i u magnetima

https://www.youtube.com/watch?v=BaOZqCDH4t8

Leave a comment:

• Ljubitelj tenisa
    replied
    Ne može se Rafina igra svesti na uslove, toplo i sunce i noć i hladno. Ipak je on majstor na ovoj podlozi. Ceo Tour je bolji, igrači su bolji. Rafa ne napreduje uistinu baš toliko. Karijera mu je u ozbiljnoj silaznoj putanji na betonu, a i na šljaci polako gubi nivo. Idalje je to prilično visoko ali fizički je on slab. Da ima 5 godina manje deljao bi ove klince kao ništa. Ipak, u 3 seta on je i dalje na šljaci maltene nepobediv.

Novakova mentalna forma je na neverovatno visokom nivou. Izrazito bolje od svih.

Leave a comment:

Working...
X