Announcement

Collapse
No announcement yet.

Opšta fudbalska diskusija

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Visente Del Boske takodje ispred njega, daleko.

Kad je fudbalsko znanje u pitanju, Spaleti i Bielsa isto iznad njega ali nemaju ljudi velike rezultate, Bielsa posebno. Neverovatno je sta zna ali on je previse lud pa zabrlja neke osnovne stvari. Trener i treba da bude lud ali do odredjene granice, Bielsa je prelazi i zato nije u samom vrhu. Benitez je isto ludji nego sto je potrebno a po mom misljenju najjaci takticar. Mnogi ce reci Murinjo ali meni je u tom segmentu Rafa ispred. Ne cini trenera samo taktika a Murinjova najjaca strana je psihologija.
    sigpic

Comment

• Originally posted by AK47 View Post
      Lippi,Hitzfeld,Mourinho i SAF bolji sigurno,da ne idem dalje
      Ne moras dalje, ali Wenger se jednostavno mora biti medju tim ljudima.. Malo klubova je igralo 15 sezona za redom LP, jedan od njih je Arsenal.. Nekim trenerima se pokloplope neke stvar i dozive slavu, a neki su kozistentni, a kozistentnost ima neku vrijednost, zar ne?
      sigpic
      "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
      AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Zaboravio Del Boskea iako mislim da nije nista posebno po rezultatima ne moze niko da mu zucne rec. Venger ne moze biti medju njima ima dva izgubljena finala u Evropi i 3 prvenstva jednostavno ne moze, ovi ljudi su obelezili ere, taktike imaju njihova imena u trenerskim krugovima, Venger je nekako usput, uvek je tu ali nije bas. Uvek fali malo, nije pobednik.

Comment

• Originally posted by LBJmvpFORlife View Post
          Jeste ali AVB je uzeo UEFA kup u ovo doba a Mou je uzeo LS u doba kada je fudbal bio u zenitu. Sto se tice Vengera sad ulazi u 17tu sezonu sa svega 3 titule i jednim finalom LS. Kapelo, Aleks, Mou, Lipi, Trapatoni, Hicfild, Benitez, Anceloti, Gvardiola, Hidink, to je neka najvisa klasa, Arsen meni tu mesta nema.
          Da je barem Falkao ostao u Portou i da je ostao i AVB, daleko bi dogurali, jedna od najjacih generacija Porta ikada, a sezona je inace i proglasena za najdominantniju ikada, mislim da su u svim takmicenjima imali samo jedan poraz. Nisam siguran sta ti znaci to Uefa kup u ovo vreme ??

Dobra je to klasa, ali opet dolazi ona tacka, kada cu ja reci da svi ovi treneri su imali strasne timove, strasne ili su imali odlicne finansije i jak klub sa tradicijom. Wenger je morao od nicega, sa problematicnim gazdom koji je cicija, da napravi nesto u PL koja je najjaca i najkompetitivnija liga na svetu, od ovih jacih, i ucinio da Arsenal igra najlepsi tada fudbal na Ostrvu, a mozda i dalje, konstantan je i dan danas. Ne znam koliko Rafa i Hidink zasluzuju, ako su vec njih dvojica tu, onda Arsen zasluzuje svakako da bude na toj listi. Voleo bih da vidim Arsena u nekom jacem klubu, onda bi on pokazao kakav je ustvari. Da je imao i upola bolje finansije, podrsku i jak tim na raspolaganju kao pomenuti treneri, to bi bila druga prica, on svake godine mora da smislja nov nacin kako da izvuce top4, zato je genije.
          sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
          -Jürgen Klopp

Comment

• Wenger je odbijao razne klubove, cak i klubove koji bi mu udvostrucili platu od 7 miliona po sezoni koju ima trenutno u Arsenalu. Odbio je Real, Man City, PSG i jos neke je odbio, naravno ako u tome ima istine jer su to uglavnom mediji prenjeli, iako je i on sam izjavio da je odbio neke poslove ali nikad imena nije rekao
            sigpic
            "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
            AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Freshman91 View Post
              Da je barem Falkao ostao u Portou i da je ostao i AVB, daleko bi dogurali, jedna od najjacih generacija Porta ikada, a sezona je inace i proglasena za najdominantniju ikada, mislim da su u svim takmicenjima imali samo jedan poraz. Nisam siguran sta ti znaci to Uefa kup u ovo vreme ??

Dobra je to klasa, ali opet dolazi ona tacka, kada cu ja reci da svi ovi treneri su imali strasne timove, strasne ili su imali odlicne finansije i jak klub sa tradicijom. Wenger je morao od nicega, sa problematicnim gazdom koji je cicija, da napravi nesto u PL koja je najjaca i najkompetitivnija liga na svetu, od ovih jacih, i ucinio da Arsenal igra najlepsi tada fudbal na Ostrvu, a mozda i dalje, konstantan je i dan danas. Ne znam koliko Rafa i Hidink zasluzuju, ako su vec njih dvojica tu, onda Arsen zasluzuje svakako da bude na toj listi. Voleo bih da vidim Arsena u nekom jacem klubu, onda bi on pokazao kakav je ustvari. Da je imao i upola bolje finansije, podrsku i jak tim na raspolaganju kao pomenuti treneri, to bi bila druga prica, on svake godine mora da smislja nov nacin kako da izvuce top4, zato je genije.

Kada je liga imala 3 normalna kluba to je radio kada je PL prerasla u ovo sto jeste nije prismrdeo. Lep fudbal mi nista ne znaci, apsolutno nista, igra i Bilbao, poezija kako igraju pa nista. UEFA sada je krsh takmicenje ocaj zivi, fudbal je jednostavno koncetrisao kvalitet u najjace klubove i to je to nema vise ravnomerne raspodele talenata. Ne bi uradili nista u LS, mogao je ko god proglasiti sezonu za najdominantniju smesno je porediti tu ekipu koja je ispala iz grupe u LS sa onom koja je uzela LS u vreme kada je fudbal u Evropi umesto 10 imao 30 ultra jakih ekipa. Velika je razlika, fudbal propada jasno je to svima.

Comment

Zavisi sa koje strane posmatras fudbal. Svo Vengerovo znanje i takticku obucenost i Rafa i Gus imaju u malom prstu. Venger je nevidjen skaut a opet je svaki nadjen talenat mogao da postane jos bolji igrac samo on nije uspeo da izvuce krajnji maksimum iz njih, jedino iz Fabregasa.
                sigpic

Comment

• Originally posted by S-Nash View Post
                  Zavisi sa koje strane posmatras fudbal. Svo Vengerovo znanje i takticku obucenost i Rafa i Gus imaju u malom prstu. Venger je nevidjen skaut a opet je svaki nadjen talenat mogao da postane jos bolji igrac samo on nije uspeo da izvuce krajnji maksimum iz njih, jedino iz Fabregasa.
                  Ma Rafa je genije, specijalan je on, sa Valensijom uzme titule ispred dva najveca velikana Spanskog fudbala, za svaku pohvalu, al zasere u Interu, mislim specijalan trener, sa nama osvoji LS, ali se opet mucio i na kraju zasr'o, mnogo gresio kada su u pitanju transferi, gotovo sve sem Toresa. Mnogo cudan neki lik. Gusa isto toliko postujem, ali nije on po rezultatima nista posebno, jedino je Korejance doveo do 1/2 finala SP, sto je nikad ogromniji uspeh za takvu naciju i velika senzacija i najveci njegov uspeh inace. On je za reprenzetatvne nivoe bogotac, ali dalje od PSV u klupskom nije mogao.

Mvp, kako tri normalna kluba ?? Tu to se i osnovala velika cetvorka, da ne pominjem koliko je PL postajala kompetitivnija, i to u vreme bas kada je Wenger dosao i kada se uspostavio sistem da svi timovi dobiju jednak deo para od TV prava. Zato PL i jeste tu gde jeste.

Ispali su iz grupe zbog trenera, i iskljucivo zbog njega, drugo, pola odbrane povredjeno, trece, sabili su Zenit toliko u odlucujucoj tekmi da su ovi ceo mec igrali bunker nevidjeni, kada je Spaleti izjavio da ce napadati ceo mec. Daleko bi dogurali da su ostali pomenuti ljudi, daleko. 30 ultra jakih klubova, nemoguce, a ovo je bila mozda i najslabija LS, gde se i mala Sparta iz Praga uvukla u 16 najboljih, gde nije bilo Barse. Nisu bili ultra jaki klubovi, vec je kvalitet bio podeljen ravnomerno po klubovima i ligama, ono o cemu i pricas, cak i u Spaniji, gde su Selta i Sosijedad uspeli da odu do 16 i uopste da igraju LS. Ali gde nadje samo tih 30 ultra jakih klubova da mi je znati ??

Jbg, kapitalizam je usao u fudbal i polako pogadja manje klubove koji postaju manji, a veci postaju veci, ali da fudbal propada, jeste delimicno istina, ali nije sada da ce propasti skroz za dve godine. Pesimista si veliki, nekako crno gledas na fudbal, pogledaj kako PL i Bundes cvetaju. Primera i Calcio bi trebali da odrade isti recept, samo nema ko da finansira tamo, ocajna politika i klubova a i samih zemalja, kriza u svetu velika.
                  sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

Ma Rafa je genije, specijalan je on, sa Valensijom uzme titule ispred dva najveca velikana Spanskog fudbala, za svaku pohvalu, al zasere u Interu, mislim specijalan trener, sa nama osvoji LS, ali se opet mucio i na kraju zasr'o, mnogo gresio kada su u pitanju transferi, gotovo sve sem Toresa. Mnogo cudan neki lik. Gusa isto toliko postujem, ali nije on po rezultatima nista posebno, jedino je Korejance doveo do 1/2 finala SP, sto je nikad ogromniji uspeh za takvu naciju i velika senzacija i najveci njegov uspeh inace. On je za reprenzetatvne nivoe bogotac, ali dalje od PSV u klupskom nije mogao.
                    Polufinale SP sa Korejom, Australiju odveo u nokaut fazu i Italija koja je osvojila ga jedva izbaci na kradju, preuzeo onda Celsi i onakvu Barsu zaustavio na 3 suta za 180 minuta, ispao zbog mozda i najvece kradje ikad u sportu. LS sa PSV-om onomad i sa istim tim PSV-om u onakvoj konkurenciji dosao do polufinala LS sa prosecnim timom u odnosu na ostale i kad je fudbal bio to sto je bio zamalo izbacio jednu od najjacih ekipa ikad. Covek je virtuoz. Jedino sto je sa Holandijom i onom ekipom mozda mogao do nekog trofeja. Ispao u polufinalu SP na penale jbg.
                    sigpic

Comment

• Марко није ни добијао позив кад је био у најбољој форми у Херти. Зашто, то ваљда знају људи из савеза.

Comment

Polufinale SP sa Korejom, Australiju odveo u nokaut fazu i Italija koja je osvojila ga jedva izbaci na kradju, preuzeo onda Celsi i onakvu Barsu zaustavio na 3 suta za 180 minuta, ispao zbog mozda i najvece kradje ikad u sportu. LS sa PSV-om onomad i sa istim tim PSV-om u onakvoj konkurenciji dosao do polufinala LS sa prosecnim timom u odnosu na ostale i kad je fudbal bio to sto je bio zamalo izbacio jednu od najjacih ekipa ikad. Covek je virtuoz. Jedino sto je sa Holandijom i onom ekipom mozda mogao do nekog trofeja. Ispao u polufinalu SP na penale jbg.
                        Pomesao PSV sa Ajaksom, jbem ti lebac krvavi.. Tacno uzeli su LS tamo negde pocetkom 90-tih, strasan je to tim bio, dovoljno je reci Koeman i Gerets. Nije bio bas prosek jbg kada su stigli do 1/2 finala, Cocu, Van Bommel, te sezone je Mateja prodat cini mi se, i Roben, obojica u Celzi, al doveden je Alex i jos par dobrih igraca. Opet, olako sam zaboravio sta je radio sa PSV-om. Desava se.
                        sigpic

-Jürgen Klopp

Comment

Vratilo se Gusu protiv Italijana kad je trenirao Australiju. Koliko je ona Koreja pokrala Italju i Spaniju na SP 2002 to je tuzno i pricat.

Comment

• Originally posted by Prototype View Post
                            Vratilo se Gusu protiv Italijana kad je trenirao Australiju. Koliko je ona Koreja pokrala Italju i Spaniju na SP 2002 to je tuzno i pricat.
                            Jeste, smesno je uvrstiti mu taj rezultat tamo gde je Korea morala doci do polu-finala ko god da joj je bio trener. Ali i bez toga, Gus jeste genijalac. Ja do dana danasnjeg nisam video da je iko uspeo onako da umrtvi igru Barselone kao sto je on uradio u tom dvomecu i sumnjam da ce iko drugi uspeti u toj meri. Taj Celzi je zasluzio da je prodje tad mnogo vise nego ovaj koji je prosao sad.

Originally posted by Armija View Post
                            Марко није ни добијао позив кад је био у најбољој форми у Херти. Зашто, то ваљда знају људи из савеза.
                            Svasta se desavalo u to vreme kod nas, mozda nije hteo da placa da igra kao neki.

Comment

• Originally posted by Armija View Post
                              Марко није ни добијао позив кад је био у најбољој форми у Херти. Зашто, то ваљда знају људи из савеза.
                              Тад су играли Кежман и Саво, не зна се ко је већи пањ, а тек о томе какви су ликови....играчи који никако не привлаче, осим чињеницом да су играли за клуб који навијате, а пошто ја навијам за Звезду, не привлаче никако, љомбери. Милошевић је чак мом другу тражио да му плати да би се сликали заједно у Стефан Брауну....хахххаха....невера Пантела, дакле испред њих, поготово тада када је бушио мреже у Немачкој!

Comment

• Originally posted by Prototype View Post
                                Stoji i to ali svejedno su igrali odlican fudbal, takticki skoro besprekorno stajali. Protiv Nemaca u polufinalu takodje imali svojih sansi. Gus je majstor svog zanata, nemoguce osporiti.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X