Prkacin ima 17-18g...sta bi ti
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ABA liga
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
-
Nema sanse da Partizan a ni Buducnost mogu da ugroze Zvezdu. Nemaju taj kvalitet i nivo igre kao Zvezda, osim ako tu ne bude nekih sudijskih navlacenja. Aba generalno ima problem sudjenja kada se uporedi sa EL sudjenjem. Ne postoji neki uravnotezen kriterijum. Ili se pusta opsta tuca kao Zvezda Mega sto je bilo, ili se sudi sve zivo kao sto obicno bude u derbiju. Takav neuravnotezen kriteriju uvek pomaze manje kvalitetnoj ekipi tako da to je ono jedino cega se pribojavam u susretima sa Kkp i Kkb.
Comment
-
Suđenje je bas nebo i zemlja naspram EL. Mnogo se čistije igra u EL i kad sa takvim pristupom krenes ABA zna biti nezgodno ukoliko protivnik krene agresivno. Dok se ti otkravis od puta, umora, adaptiras na kriterijume prodje pola utakmice, eto ti Mega, Primorska...
Comment
-
Kkcz je projektovana za evroligu i to cini mi se da je javno receno top 8. Tako da ostali narocito u ovom trenutku sezone, ne mogu ni izgledati ubojito kao ona. Uz to nije imala problema ni sa covidom-19 ni sa povredama. Kako ce biti do kraja ostaje da se vidi. Malo je bezveze poceti pricu o sudijama ako znas da najbolje sudije abe su istovremeno i najbolje ili medju najboljim sudijama EL.
Comment
-
Originally posted by Nemam_ti_kad View PostKkcz je projektovana za evroligu i to cini mi se da je javno receno top 8. Tako da ostali narocito u ovom trenutku sezone, ne mogu ni izgledati ubojito kao ona. Uz to nije imala problema ni sa covidom-19 ni sa povredama. Kako ce biti do kraja ostaje da se vidi. Malo je bezveze poceti pricu o sudijama ako znas da najbolje sudije abe su istovremeno i najbolje ili medju najboljim sudijama EL.
A kad su tako bojazljivi i boje se sudijakog kriterijuma nek budu fer i napišu kako imaju poprilično dobro sudjenje u dosadašnjem toku Evrolige.
Ne treba odma eventualni neuspeh opravdati kroz prizmu arbitraze.
Comment
-
Mi smo uvek imali dobro sudjenje u EL. Organizacija kao EL da bi bila uspesna na najvisem nivou ne sme sebi da dozvoli probleme oko sudjenja i tu se ogleda razlika izmedju EL i Aba. Iako aba sudije sude i EL cesto podpadaju pod razne uticaje i pritiske i gube kriterijum. Tu se ogleda snaga organizacije koja bi to trebala da regulise a nazalost u tome nikad nije uspela. Vrlo lako se vidi razlika u sudjenju na EL utakmicama i Aba utakmicama. Na EL su maltene neprimetni dok su na Aba mecevima , a posebno onim najvaznijim, glavni akteri
Comment
-
Da, bas je u tome stvar. Od kada igramo EL, sudjenje tamo nam je, bar se meni tako cini, vise nego dobro. I tek nakon utakmica u EL i sudjenja u istoj, desava se vrlo cesto da u domacim takmicenjima nije ni priblizno. Bude gresaka u oba slucaja, to je normalno, ali ja licno imam utisak da je mnogo, mnogo pravednije u EL.
Cega sam se sve nagledao u proslosti na domacim terenima, cesto mi se ucini da u EL imamo privilegovan status u tom pogledu.
Comment
-
Problem je u kvalitetu timova, slabo ko bi mogao nogama i tijelom da parira nekim igracima tipa Lloyd pa se cesto sjeku kretanja, ostrije hvata, ruka na tijelu i kad bi sve to svirali utakmica ne bi licila ni na šta pa je neki kompromis između. Al jasno da mi u EL odbranu moramo igrati cisto, nogama, bez ruku i kad dodjes tako kasapinima tesko se privici na kriterijume a i ruke onda zadrhte.
Comment
-
Pa sad da ste imali uvijek najbolje sudjenje u EL , pa i niste. Ali to je sastavni dio sporta i zivota i ne treba obracati paznju na to. Da se osvrnem na kkp jos jednom, ako se doselektuju sa jednim igracem ili sa dva, uz pametno katovanje jednog ili dvoje, u slucaju da se plasiraju u top16 EK, sezona moze da bude ,vrlo uspjesna. Koliko god se grobarima cinjelo sada da je smak svijeta, nije.
Comment
-
Originally posted by Nemam_ti_kad View PostPa sad da ste imali uvijek najbolje sudjenje u EL , pa i niste. Ali to je sastavni dio sporta i zivota i ne treba obracati paznju na to. Da se osvrnem na kkp jos jednom, ako se doselektuju sa jednim igracem ili sa dva, uz pametno katovanje jednog ili dvoje, u slucaju da se plasiraju u top16 EK, sezona moze da bude ,vrlo uspjesna. Koliko god se grobarima cinjelo sada da je smak svijeta, nije.
Comment
-
Originally posted by Nemam_ti_kad View PostKkcz je projektovana za evroligu i to cini mi se da je javno receno top 8. Tako da ostali narocito u ovom trenutku sezone, ne mogu ni izgledati ubojito kao ona. Uz to nije imala problema ni sa covidom-19 ni sa povredama. Kako ce biti do kraja ostaje da se vidi. Malo je bezveze poceti pricu o sudijama ako znas da najbolje sudije abe su istovremeno i najbolje ili medju najboljim sudijama EL.
Došao je Teri koji je bio zaražen virusom, tako da je i tu bilo problema.
Nije ni tačno da ostali u ovom trenutku ne mogu izgledati ubojito kao Zvezda iz razloga što smo mi projektovani za Evroligu.
Pre dve sezone je Budućnost bila projektovana za Evroligu pa je opet Zvezda izgledala najbolje u prvom delu sezone i razbila Budućnost u Podgorici.
Zvezda je ove sezone promenila i veliki broj igrača. Mnogo zavisi i od trenera, a naš trener je očigledno uspeo da u ovom delu sezone delujemo bolje od svih favorita.Last edited by Karamazov; 15-11-20, 15:45.
Comment
-
Ovi sto kukaju na sudjenje su isti oni kad se ''krade'' za nas kazu domacinsko sudjenje ili evo konacno sudije na zadovoljavajucem nivou. Mora se prvo znati elementarno poznavanje kosarke, da nisi ostrascen i da kontas da su sudije ljudi i imaju pravu na gresku.
Secam se onog auta za Real sto je Grk dosudio za nas,ocigledan po svim osnovama i vidim lika na Tviteru kako pise Grk je odlican za divno cudooo...
Sudije s muahom dobre i rigorozno se drze pravila,ima i gresaka i niko ne bi rizikovao dobar posao da navlaci za nekog, to je suludo...3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
Comment