Nisam još uvijek sreo nikoga na ovim prostorima (ex.yu) koji podržava ovaj španski klub , a ja navijam baš za njih , možda iz razloga što mrzim Barselonu i Real iz Madrida (a uz njih jedina ekipa koja nije napuštala špansku primeru još od njenog osnivanja 1928.), a ni ostali španski klubovi mi nisu prirasli za srce , stoga u Španiji navijam samo za ovu ekipu !
A posebno su mi dragi zbog njihove poznate krilatice : Con cantera y afición, no hace falta importación tj. S domaćim igračima i navijačima nema potrebe za strancima !
Evo i nekih zanimljivosti sa Wikipedije :
Zanimljivosti
* najveća pobjeda: Athletic Blbao - F.C. Barcelona 12-1 (8. veljače 1931.)
* najveći poraz: F.C.Barcelona -Athletic Bilbao 7-0 (3. veljače 2001.)
* najviše nastupa za klub: José Ángel Iribar Kortajarena - 614 utakmica (18 sezona)
* najviše golova za klub: Telmo Zarraonandia Montoya Zarra - 334 gola u 353 utakmice
A posebno su mi dragi zbog njihove poznate krilatice : Con cantera y afición, no hace falta importación tj. S domaćim igračima i navijačima nema potrebe za strancima !
Evo i nekih zanimljivosti sa Wikipedije :
Zanimljivosti
* najveća pobjeda: Athletic Blbao - F.C. Barcelona 12-1 (8. veljače 1931.)
* najveći poraz: F.C.Barcelona -Athletic Bilbao 7-0 (3. veljače 2001.)
* najviše nastupa za klub: José Ángel Iribar Kortajarena - 614 utakmica (18 sezona)
* najviše golova za klub: Telmo Zarraonandia Montoya Zarra - 334 gola u 353 utakmice
Comment