Announcement

Collapse
No announcement yet.

RED BULL INDIANAPOLIS GRAND PRIX 2010

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: RED BULL INDIANAPOLIS GRAND PRIX 2010

Necemo ici u krajnosti. Jednostavno, neki su malo drugacijeg temperamenta, pa tako reaguju.
    Mislim da im treba dati sansu da sami uvide da mozda isuvise ozbiljno shvataju nesto sto treba biti korektna razmena misljenja.
    I naravno, uvazavanje i drugacijeg.
    Ne bi bilo dobro kada bismo svi isto mislili. Onda ja ne bih videla svrhu postojanja ovakvog foruma. %QWT&W

Comment

[quote author=nucle0 link=topic=2794.msg161964#msg161964 date=1283250324]
      Ovde vec postaje opasno da se komentarise.
      Sandra u principu u pravu si za sve sto si rekla, ali ne treba ovde nikome tvoja dozvola za pracenje MotoGP ili ostavljanje komentara.
      Mislim da nije korektno da spustas nekoga tako sto mu postavljas pitanja na koja znas da nece odgovoriti, bez potrebe sirite negativnu energiju i zapocinjete neko ubedjivanje i prozivanje.

A mislim da kada neko kaze za Lorenza, Spiesa, Pedrosu da su na Rossijevom nivou oni pre svega misle na ovaj trenutak, a niko ne poredi njihove karijere, to za sada ne moze da se poredi, verovatno nikad nece ni moci, tako da mislim da nema potrebe da kad god neko pohvali Lorenza ili vec nekoga ko nije Rossi mi odmah da mu objasnjavamo sta je Rossi uradio sve u karijeri i zasto je on bolji vozac.

Peace
      [/quote]

Zasto nije korektno da postavljam pitanja?I zbog cega na njih ne bi odgovorili ako znaju ,obzirom da su isprozivali oni mene,kao i indirektno, ostale ljude na forumu komentarom da ovde vecina ljudi prati "Vale-a,a ne Moto GP"..E iz tog razloga su dobili domace zadatke.Jer, Kanidja nije ni bio rodjen kada sam ja usla u Auto-moto sport.
      A pitanje je postavio on meni da mu objasnim kada je Pedrosa usao u neki ozbiljan duel.Tako da je na to dobio argumentovan odgovor.Strasno nevaspitano,i kao sto sam rekla-tipicno tinejdzerski. Ja nikoga nisam isprozivala ni ponizila nikada na ovom forumu,niti je to moj stil. Ali posto su se oni "slatko" smejali na moje komentare,zato su i dobili pitanja na koja cu ja da se smejem.
      Moji postovi nisu uvredljivi,iskljucivo pisem o ovom sportu,ali necu da dozvolim ni da mene neko proziva !
      Pozdrav.
      Peace, Love & Hope

Comment

[quote author=nucle0 link=topic=2794.msg161964#msg161964 date=1283250324]
        Ovde vec postaje opasno da se komentarise.
        Sandra u principu u pravu si za sve sto si rekla, ali ne treba ovde nikome tvoja dozvola za pracenje MotoGP ili ostavljanje komentara.
        Mislim da nije korektno da spustas nekoga tako sto mu postavljas pitanja na koja znas da nece odgovoriti, bez potrebe sirite negativnu energiju i zapocinjete neko ubedjivanje i prozivanje.

A mislim da kada neko kaze za Lorenza, Spiesa, Pedrosu da su na Rossijevom nivou oni pre svega misle na ovaj trenutak, a niko ne poredi njihove karijere, to za sada ne moze da se poredi, verovatno nikad nece ni moci, tako da mislim da nema potrebe da kad god neko pohvali Lorenza ili vec nekoga ko nije Rossi mi odmah da mu objasnjavamo sta je Rossi uradio sve u karijeri i zasto je on bolji vozac.

Peace

[/quote]

Razmisljam da smo na forum, oprecna misljenja postoje, al kad te neko potuce argumentacijom ne mozes da se branis nevidljivim stvarima kao negativna energija i sl. Jednostavno te cura potukla argumentacijom &+I}\
        Mozes da izrazavas svoje misljenje al nemoj kasnije da se zalis kako nema slobode govora kad te neko argumentovano potuce. Ne bi valjalo da te neko uvrijedi to cu licno da sankcionisem, al ti ne mogu pomoci u slucaju kad je neko upravu
        [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Za pocetak se izvinjavam za komentare sa podsmehom.Nisam hteo nikoga da uvredim.Prikljucio sam se ovom forumu jer obozavam ovaj sport i da bi od ljudi koji znaju vise od mene nesto naucio.Moto GP pratim od pete godine.To je bila prva Valentinova sezona u najjacoj klasi.Postao sam veliki zaljubljenik u ovaj sport.Poslednja trka koju nisam gledao bila je Valencia 2005.Sto se podesavanja i konstrukcije motora tice,o tome ne znam puno.Za to sam krenuo nesto vise da se interesujem tek od prosle sezone.Naravno,o tome bi hteo da znam mnogo vise.Sto se vozaca tice znam dosta o onim vozacima od 2000. godine na ovamo.Naravno poznati su mi i vozaci od ranije od kojih je koliko znam najbolji Mick Doohan,petostruki sampion, zatim Kevin Schwantz,Wayne Rainey,Fredie Spencer(ako se ne varam najmladji sampion ikad) i Wayne Gardner. Za Sandrinu informaciju gledao sam trku u Catalunyi 2007.Sjajna borba Stonera,Rossija i Pedrose.Pedrosa se tad jeste borio ali to je jedna od retkih trka.Po mom misljenju,Pedrosa nema to nesto da bi bio sampion.Nije fighter kao Rossi,Lorenzo i Spies.Sto se tice Rossija svaka mu cast za sve sto je uradio u karijeri.Najbolji je vozac ikad i nece njega stici ni Lorenzo ni Spies ni neko treci,ali ne moze ni Rossi vecito da pobedjuje.To ne govorim zato sto navijam za Lorenza,nego zato sto je to realnost.Nije ni Schumacher vecito pobedjivao u F1 niti je Ronaldinho i dalje najbolji fudbaler sveta.Proslo im je vreme isto kao sto prolazi i Rossiju i isto kao sto ce jednog dana proci i Lorenzu.Koliko god da je Lorenzu olaksalo to sto se Vale povredio,smatram da bi i da je Vale ostao Lorenzo bio vodeci samo ne ovako ubedljivo.Bez obzira na Valeovu povredu,11 trka 11 podijuma.Covek zasluzuje svaku pohvalu.Stvar koja mi je zasmetala na ovom forumu je ta da ako bi Vale imao 11 podijuma,svi bi ga hvalili,a sad kad Lorenzo ima takav rezultat,ljudi kazu kako ima srece.Stoner je vozac kog najvise ne volim od svih ali da je tako ubedljiv ko Lorenzo uvek bi ga pohvalio.Ovaj forum ne treba da bude fan klub nijednog vozaca.Jos jednom se izvinjavam zbog svojih pojedinih komentara.Ne bih da se vredjam ni sa Sandrom ni sa bilo kim drugim.Samo zelim da komentarisem o Moto GP-u.
          sigpic

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=2794.msg161983#msg161983 date=1283254488]

Razmisljam da smo na forum, oprecna misljenja postoje, al kad te neko potuce argumentacijom ne mozes da se branis nevidljivim stvarima kao negativna energija i sl. Jednostavno te cura potukla argumentacijom &+I}\
            Mozes da izrazavas svoje misljenje al nemoj kasnije da se zalis kako nema slobode govora kad te neko argumentovano potuce. Ne bi valjalo da te neko uvrijedi to cu licno da sankcionisem, al ti ne mogu pomoci u slucaju kad je neko upravu
            [/quote]

Hm, ne vidim ko je mene potukao argumentima, ja cak nisam bio u raspravi ko je bolji vozac, i rekao sam da je Sandra u pravu sto se tice cinjenica vezanih za MotoGP i istorijata itd. Samo sam skrenuo paznju na to da ne prozivamo ovde jedni druge zbog razlicitih misljenja i da im se smejemo i da im postavljamo neke zadatke da prodju u drugi razred.

Comment

Internet forum je web aplikacija za provodjenje diskusija izmedju njegovih clanova, bez uvreda, psovki i svega sto je zabranjeno po pravilima foruma.

Sve ostalo je dozvoljeno.

Comment

Dobra trka, ali steta zbog onolikih padova u Moto2, previse vozaca... ali onaj Iannone je lud cuvjek &8@^J
                Dobro za Rossia 4. mjesto, bice on i bolji - nadam se

ne razumijete jedni druge $JS}|
                Sandra pretjeruje, ispada da sad svi moramo da znamo istorijat moto gp da bismo mogli danas da ga pratimo. Ne moras svaki put da ponavljas sta znas, rekla si jednom... Sta ako neko prati MotoGP 10-15 godina a neko samo 2 ili 3. Jel' bitno?
                Ovo govorim zato sto sam ispratila vase diskusije
                btw, respect nucle0!

Pozz (*#^R^

Comment

[quote author=m_vesna link=topic=2794.msg162088#msg162088 date=1283261907]
                  Dobra trka, ali steta zbog onolikih padova u Moto2, previse vozaca... ali onaj Iannone je lud cuvjek &8@^J

Sandra pretjeruje, ispada da sad svi moramo da znamo istorijat moto gp da bismo mogli danas da ga pratimo. Ne moras svaki put da ponavljas sta znas, rekla si jednom... Sta ako neko prati MotoGP 10-15 godina a neko samo 2 ili 3. Jel' bitno?
                  btw, respect nucle0!

Pozz (*#^R^
                  [/quote]

Hvala, i respect takodje.
                  Iannone je stvarno car, mada navijam za Eliasa, ali Iannone i Corsi sta su uradili na ovoj trci je neverovatno.

E jel ineko ima objasnjenje za ovaj Luthijev pad forme?

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=2794.msg161987#msg161987 date=1283254663]
                    Za pocetak se izvinjavam za komentare sa podsmehom.Nisam hteo nikoga da uvredim.Prikljucio sam se ovom forumu jer obozavam ovaj sport i da bi od ljudi koji znaju vise od mene nesto naucio.Moto GP pratim od pete godine.To je bila prva Valentinova sezona u najjacoj klasi.Postao sam veliki zaljubljenik u ovaj sport.Poslednja trka koju nisam gledao bila je Valencia 2005.Sto se podesavanja i konstrukcije motora tice,o tome ne znam puno.Za to sam krenuo nesto vise da se interesujem tek od prosle sezone.Naravno,o tome bi hteo da znam mnogo vise.Sto se vozaca tice znam dosta o onim vozacima od 2000. godine na ovamo.Naravno poznati su mi i vozaci od ranije od kojih je koliko znam najbolji Mick Doohan,petostruki sampion, zatim Kevin Schwantz,Wayne Rainey,Fredie Spencer(ako se ne varam najmladji sampion ikad) i Wayne Gardner. Za Sandrinu informaciju gledao sam trku u Catalunyi 2007.Sjajna borba Stonera,Rossija i Pedrose.Pedrosa se tad jeste borio ali to je jedna od retkih trka.Po mom misljenju,Pedrosa nema to nesto da bi bio sampion.Nije fighter kao Rossi,Lorenzo i Spies.Sto se tice Rossija svaka mu cast za sve sto je uradio u karijeri.Najbolji je vozac ikad i nece njega stici ni Lorenzo ni Spies ni neko treci,ali ne moze ni Rossi vecito da pobedjuje.To ne govorim zato sto navijam za Lorenza,nego zato sto je to realnost.Nije ni Schumacher vecito pobedjivao u F1 niti je Ronaldinho i dalje najbolji fudbaler sveta.Proslo im je vreme isto kao sto prolazi i Rossiju i isto kao sto ce jednog dana proci i Lorenzu.Koliko god da je Lorenzu olaksalo to sto se Vale povredio,smatram da bi i da je Vale ostao Lorenzo bio vodeci samo ne ovako ubedljivo.Bez obzira na Valeovu povredu,11 trka 11 podijuma.Covek zasluzuje svaku pohvalu.Stvar koja mi je zasmetala na ovom forumu je ta da ako bi Vale imao 11 podijuma,svi bi ga hvalili,a sad kad Lorenzo ima takav rezultat,ljudi kazu kako ima srece.Stoner je vozac kog najvise ne volim od svih ali da je tako ubedljiv ko Lorenzo uvek bi ga pohvalio.Ovaj forum ne treba da bude fan klub nijednog vozaca.Jos jednom se izvinjavam zbog svojih pojedinih komentara.Ne bih da se vredjam ni sa Sandrom ni sa bilo kim drugim.Samo zelim da komentarisem o Moto GP-u.
                    [/quote]

Iznad svih koje si gore naveo,izostavio si najtrofejnijeg Giacoma Agostinija.A sto se tice Fredy-jaSpensera,jedan je od dvojice u istoriji gp-a,kome je poslo za rukom da iste sezone osvoji titule u 2 razlicite kategorije.Sedao je sa motora 250cca,odmah posle trke na masinu od 500cca.Drugi je "Mike the Bike"...A fenomenalni Doohan,pored izuzetnog vozackog umeca,imao je ogromnu privilegiju,zajedno sa Criville-om,da vozi tada neprikosnovenu Repsol Hondu.Razlike koje je pravio bile su vise nego smesne(po 20-ak sec i vise).
                    A ako mislis da bi Lorenzo bio vodeci,da Vale nije imao peh,zasto to nije radio prosle godine?Kako to zakljucujes?Koji je to on vozacki kvalitet stekao,a Rossi izgubio?
                    A sadasnje stanje u timu objasnjava sledeca izjava:

How is the technical situation with the bike?
                    “This was an important weekend for us technically: when I first came back, we were following the direction of my teammate. But this was a mistake because I ride the bike differently than he does. Now we are back to our own program, and I feel and can ride better."

Zar je normalno da Lorenzo diktira tehnicka pravila,i da Rossi mora da vozi motor podesen kao Jorgeov.Njihovi stilovi voznje su kao nebo i zemlja.

I jos nesto,ovo nije raspravka,vec samo razmena komentara i misljenja,zasnovana na argumentima.
                    I ubuduce sa moje strane sigurno nece biti nikakvih prozivki ,ukoliko nisu necim izazvane.
                    Pozdrav (*#^R^

Comment

[quote author=m_vesna link=topic=2794.msg162088#msg162088 date=1283261907]

btw, respect nucle0!

Pozz (*#^R^
                      [/quote]

m_Vesna,ne mora svako da prati gp 20 god,ali iz tog razloga,ne moze da se podsmeva drugima koji prate duze,i mozda znaju nesto vise.I uopste ne potenciram moje znanje,vec samo argumentovano diskutujem,i eventualno demantujem necije misljenje ako nije u pravu.A, btw , donekle je bitno koliko dugo neko prati neki sport.
                      Jer ipak je potrebno iskustvo da bi se prepoznao kvalitet sportiste(vozaca).
                      Ja o tome pricam.
                      Pozdrav
                      (*#^R^

Comment

Molim vas,aliii moliiim vas banujteee mene i Sandru aliii moooolim vas...

ja cu se zrtvovati zarad celog ovog foruma...devojka postavlja forumasima pitanja istorije GPja...postavlja mi inicijale vozacaaaa
                        pa recite mi da li je to normalno???
                        pa polovina tih vozaca su vozili pre mog rodjena ili u periodu dok sam igrao klikere i i dalje ih znam sve i verovatno svako ko je bar prethodne 3 godine pratio motogp je morao da cuje za njih...i ti pod tim podrazumevas poznavanje motogpa? (%fsd%&j

"Jer ipak je potrebno iskustvo da bi se prepoznao kvalitet sportiste(vozaca)."

zbog ovakvih stvari sam prestao da posecujem forume doduse sa drugom tematikom,al sam zbog par ljudi koji su me pozvali ovde pristao da ucestvujem...

Pozdrav svim kul likovima sa foruma

cao

Comment

Zeka emotivno sam vezan za raspave koje vodim sa Sandrom. Morao bih da napustim forum kad bi neko nju banovao .

Prosto se ozarim kad procitam post u kojem ona zustro odgovara na moje postove
                          [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Sandra,Agostinija sam izostavio jer si rekla da nabrojim vozace od pre 15-20 godina,a on je osvajao tilule od 1966-72 i ponovo 1975 i ima jos 7 titula u kategoriji 350cc.Sto se Lorenza tice stekao je taj kvalitet da je psihicki mnogo stabilniji,da celu trku moze da ima dobar ritam krugova i da i kad mu nije dan bude drugi ili treci.Vale nije nista izgubio osim mozda zelje za pobedom koja je veca kod Lorenza jer je on ipak mlad vozac gladan pobeda.
                            sigpic

Comment

Jeste videli ovo? Strasno...

Spies dedicates race to 13-year-old

American Ben Spies had a bitter-sweet taste in his mouth after finishing second in the Indianapolis MotoGP just hours after a 13-year-old had become the youngest rider to die in a crash at the venue.

In a race sanctioned by the US Grand Prix Racers Union, Peter Lenz fell off his bike and landed on the track during a warm-up lap at Indianapolis Motor Speedway on Sunday.

The American teenager tried to get up but was then struck by a 12-year-old rider. Lenz was given medical treatment trackside and died hours later in hospital.

"I was riding my heart out for him (Lenz)," Spies said after finishing second in the main event behind Spaniard Dani Pedrosa, the American's best finish in his first full season in MotoGP.

"It definitely did put a damper before the race but, when the green flag goes, you've got to look straight ahead and hope it will give me some motivation out there.

"You try to put the stuff out of your head as much as you can but ... he had been injured just over a year ago and I sent some stuff to him when he was in the hospital."

Lenz, who began racing aged just five, was sidelined for the second half of last year after breaking several bones in a crash at Portland International Raceway.

His death on Sunday came as a devastating blow for two-times former superbike world champion Colin Edwards, who knew the young rider and his father very well.

"I was shattered after I heard the news," said Edwards, who retired from the Indianapolis MotoGP after 17 laps because of tyre trouble.

"I have known Peter for a while and am good friends with him and his dad. They were in and out of my motorhome this weekend and when I heard the news my heart ached. In the end, I decided to race. I knew it was what I had to do."

The death of Lenz, the first at the famous 'brickyard' circuit since IndyCar driver Tony Renna was killed during testing in October 2003, is certain to spark debate over whether young riders should be competing at such venues.

Spies, the 2009 superbike world champion who began riding in the 125cc class aged 12, had no doubts.

"It's a normal racetrack and racing incidents happen," the 26-year-old said. "From what I understand, it was a pure racing accident.

"The fact is, it's going to happen again at some point to somebody and we hate it, but we know what's going on when we put a helmet on. We know what can happen."

Comment

Znam cuo sam za to.Velika tragedija. +-*^%*
                                sigpic

Comment

Working...
                                X