Originally posted by l1m4r
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Filmovi - komentari, utisci,...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
-
Originally posted by Sandugp View PostAmericka istorija X ti je ponajbolji primer za drugi tip filma, a za prvi ih imas koliko volis.
A za drugi Sedam i Irreversible.sigpic
Comment
-
Ko ima Pink Classic, veceras u ponoc Papillon - 1973
Sutra od 16h na istom kanalu The Army of Shadows - 1969
Uz Boba, Drugi vjetar, Samuraja i Crveni krug, Melvilleov najbolji film.
Dvije filmcine, dva remek-djela.
Da ne bude neki off, evo nekoliko dobrih dokumentaraca:
How to Make Money Selling Drugs - 2012
Inequality for All - 2013
American Drug War: The Last White Hope - 2007
The House I Live In - 2012
Cocaine Cowboys - 2006
The Culture High - 2014
The Union: The Business Behind Getting High - 2007sigpic
Comment
-
sigpic
Comment
-
-
Victoria (2015)
Neobičan iz više razloga, nemački film, od 138 minuta gde ceo sat čekate da se nešto dogodi... ono kada imate baš jak osećaj i iščekivanje da će sigurno nešto da se desi svakog časa. I desilo se.. Taj prvi sat prolazi bezazleno, pomalo čak i dosadnjikavo, gde usamljena, blago reći nepormišljena, razočarana i nadasve simpatična Viktorija upoznaje četiri lokalna momka u stranoj zemlji (ona je iz Madrida).
Najviše volm da gledam filmove o kojima ne znam ništa, što je danas retkost. Takvi su eventualno mali, nezavisni, vanamerički filmovi i naravno da nisu osvajali neke velike nagrade. Ovaj je u Berlinu ove godine osvojio nekoliko, od toga Srebrnog medveda za umetnički doprinos i za najbolju kameru, Nemačku filmsku nagradu 2015.- Zlatnu nagradu za najbolji film .... ali u moru i poplavi raznih zaboravila sam na njega, iako je po nečemu postao jako poznat.
Birdman je samo prikazan kao on-shot film, iako to nije, dok je ovaj zaista one-fackin'-single-shot movie, na preko 20 lokacija u Berlinu (radnja se odigrava u njemu) režisera Sebastijan Šipera i kamermana Štrula Brandt Grofena (valjda se tako čita)... doduše uspeli su "tek" iz trećeg pokušaja! Amaizing!
Glumci su imali veliku slobodu improvizacije što je sigurno i sasvim očekivano kod ovakvog projekta i odlično odradili posao, a mlada Laja Kosta sjajno nosi ceo film.
I naravno, kao što sam i pretpostavljala, muzika je odlična.
Preporuka.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Olja, hvala za Viktoriju, zaboravio sam skroz na film.
Sad' sam ga pogledao. Filmcina!
Sve si rekla kako treba.
Rezija, kamera, film, muzika, gluma... sve je na vrhunskom nivou.
Narocito muzika i Laia Costa. Muzika je tacno kakva i treba biti, dolazi u momentima gdje treba.
Laia je pokidala. Koliko emocija i raspolozenja promijenjenih za 2 sata i 15 minuta.
A kad' to Leo radi za 12-18 mjeseci, o tom' se pise danima, mjesecima, kao nesto mnogo tesko.
Ah, taj Holivud
Nemam sta da dodam. Meni je za klasu ispred Birdmana.
Prije koji dan pogledah opet Strogo kontrolisani vozovi
Jedan od onih iz kategorije obaveznog' stiva.
Odoh da spavamsigpic
Comment
-
Sjajan Wilderov The Apartment - 1960 u 18h na Pink Classicu.
Sutra, sve isto Some Like It Hot - 1959sigpic
Comment
-
Comment