Gone Girl
Spoiler
Meni je isto Gone Girl bio totalno tanak i neubedljiv oko izgradnje likova, doslednosti i razvijanja priče. Takođe me je iziritirao balans prvog dela filma, i prenaglašen prelazak na otkrivanje istog, a onda totalni pad uverljivosti pri upoznavanju sa ženom i njenim masterplanom. Kao, u dva navrata pravi savršene mega zločine i smeštaljke bez propusta, a dešava joj se da joj neki random likovi pokupe keš, iako je to bilo providno i morala je biti obazriva posle onog ispadanja zelembaća. O toj istrazi, kući, kamerama, kraju, muževljevoj reakciji i nezainteresovanosti pandura ne treba ni komentarisati jer mi je zaista nejasno kako takav rasplet može ostaviti zadovoljnu publiku. Ako film ne ide u startu na neku filozofiju, misteriju, namerne slagalice i postavljanje pitanja, onda je glupo tumačiti rupe koje deluju velike raspravom van filma, jer ranije ništa nije postavljeno kao apstraktno. O režiji i ostalim tehnikalijama ne bih ni iznosio mišljenja jer me je sam rasplet u klinču sa izgradnjom likova ostavio u nekom whatever-nah raspoloženju. Totalno sam ravnodušan i prema Oskaru, ali ne bih ja tu ništa oskarovao u ovoj prilično kvalitetnoj filmskoj godini i osetiću nekoliko atoma besa ako okrnji nešto od Nightcrawlera i pogotovo Birdmana.
Comment