Announcement
Collapse
No announcement yet.
Filmovi - komentari, utisci,...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
http://www.imdb.com/title/tt2692904/?ref_=nv_sr_1
Film je mozda i mogao da bude bolji, ali gluma nikako.
Kakav majstor
Comment
-
Koja slucajnost, i ja sam ga sinoc pogledao.Solidan film, nista vise od toga.Brzo sam prepoznao glasove par poznatijih engleskih glumaca.Samo sam mislio da ce Andrew Scott da bude ''glavni negativac''.Mozda sam ocekivao malo bolji i konkretniji kraj.
Comment
-
-
На данашњи дан 1934. године родио се један од највећих српских глумаца икада.
ДАНИЛО „БАТА“ СТОЈКОВИЋ (Београд, 11. август 1934 — Београд, 16. март 2002) био је један од најпознатијих српских позоришних, телевизијских и филмских глумаца. Рођен је у Београду 11. августа 1934. године у породици Алексе Стојковића, угледног предратног велетрговца дрвима и угљем. Одрастао je на Чубури, уз рођеног брата Жику, потоњег познатог београдског интелектуалца и публицисту. Живео је у Београду са супругом Олгом. Позоришну каријеру започео је у Југословенском драмском позоришту (1959), а 1962. постао је стални члан ансамбла Атељеа 212. Публика га је посебно заволела у „Звездара театру”, у улогама које је Душан Ковачевић писао за њега. Први пут на сцену ЈДП изашао је 1956. године и играо слугу у „Магбету”, а годину дана касније појавио се као агент у представи „Троје” на сцени Атељеа 212. Филмску каријеру је започео улогом у филму „Издајник“ из 1964. Уследио је низ телевизијских и мањих филмских улога, а најважније су биле улоге у филмовима „Мајстор и Маргарита“ (1972), „Чувар плаже у зимском периоду“ (1976) и Пас који је волео возове (1977). Такође је играо и оца једног од ликова у серији „Грлом у јагоде“. Познат је и по улози малог антагонисте у филму Горана Марковића „Национална класа“ (1979).Arise, Serbia!
You fell asleep long ago,
And have lain in the dark.
Now wake up
And rouse the Serbs!
sigpic
Comment
Comment