Announcement
Collapse
No announcement yet.
Filmovi - komentari, utisci,...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Dayman (a-a-ah...)
Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
Champion of the sun (a-a-ah...)
You're a master of karate and friendship
For everyone
Comment
-
-
It is not the violence that sets a man apart.
It's the distance he's prepared to go.
Comment
-
Originally posted by prskaj View PostJel ja to gresim ili ima malo taj central view camera, kao Kubrick, onaj one point perspective?
osecaj savrsenosti, tacnije savrsenog balansa na obe strane platna, ali donosi i dozu uznemirenja,
sto je opet duboko ukorenjeno u psihologiji. Kubrick je to usavrsio do maksimuma, pa su zbog toga
gotovi svi njegovi filmovi estetski savrseni.
Ljudski mozak simetricne slike generise kao savrsene (hipnoticke), i to radi po defaultu, jer
simeticnost nije prirodno okruzenje, zbog toga vecina autora bezi od one point perspective, jer se
ona smatra kao igranje sa gledaocem, tacnije svodjenje njegove slobodne volje pri rasudjivanju
filma na minimum.
Wes Anderson je usavrsio symmetrical framing, i koristi ga kad god moze, to je pozajmio od Kubricka,
ipak njegov licni potpis su overhead kadrovi. Mislim da sam ih u samom trejleru nabrojao barem desetak.
Samouki autori cesto posezu za nekonvencijalnim resenjima, koji, ako su dobro inkorporirani u sam
film postavlju nove standarde. To je recimo slucaj i sa Quentin Tarantinovim poznatim "from below"
kadriranjem. On cak pritom ponekad upotrebljava i symmetrical framing, sto rezultuje nekim od
najboljih kadrova moderne kinematografije.
It is not the violence that sets a man apart.
It's the distance he's prepared to go.
Comment
-
http://www.imdb.com/title/tt1646967/?ref_=nv_sr_1
Fantasticno! Kakvo uzivanje za oci i usi.
Soundtrack za film je toliko dobro odradjen i uklopljen, da uopste nije bitno da li je to vas stil muzike, ili vam se taj zanr muzike nije ranije svidjao jer je toliko prikladan za ovaj film i kadrove, da cete uzivati u svakoj numeri kao da je soundtrack sastavljao Guy Ritchie, Tarantino ili Kubrick.
Kadrovi su toliko prelepi, da je greh ne odgledati ovaj film u HD-u. Ovo je cisto audio-vizuelno iskustvo koje oduzima dah.
Ako cenite umetnost, prirodu ili extreme sportove, obavezno pogledajte ovaj film.
Sta bih dao da mogu da ga gledam u bioskopu, verovatno bih plakao od srece
Btw, ne ocekujte neku spec pricu posto je nema, ljudi su jednostavno poneli kamere i snimali sebe kako rade ono sto voleIt's not who you are underneath, it's what you do that defines you
Comment
-
http://www.imdb.com/title/tt0080801/
Bukvalno ga prvi put gledam, posto sam ga gledao par puta, ali bas kao klinac.. jednostavno klasik, mora se pogledati, mada sumnjam da ima neko ko vec nije gledao ovo.
Comment
-
http://www.imdb.com/title/tt1291584/?ref_=nv_sr_1
Strasan film! Najbolji ovog tipa, naravno posle Razjarenog Bika.
Hardy i Edgerton su sjajni, a Nick Nolte je fenomenalan. Steta sto nije dobio oskara za ovu ulogu
Comment
-
Uživao sam gledajući Warriora. Gledao sam ga više puta i zaista nikako ne može da dosadi.
Na kraju ne znaš za koga da navijaš da pobedi .sigpic
Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic
Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.
Without error there can be no brilliancy.
Comment
Comment