Originally posted by Vladan
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Filmovi - komentari, utisci,...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Ipak odgledah do kraja.
Oduzilo mi se gledanje na skoro 4 sata jer sam morala stalno prekidati, a bogami imam osjecaj i da je toliko trajao.
Jeste spor, ali mi se svidio, dobar film, daleko od toga da je los i bez poente kao sto kaze LBJ.
Ali nije bas ni toliko dobar koliko ga je Vladan nahvalio.
Ako stignem pogledacu i Snatch sad.
Comment
-
Ne znam sta podrazumijevas pod tim skrivene poruke i koliko skrivene trebaju biti, niti zasto skrivene poruke trazis u realisticnom filmu koji prikazuje sve sto treba prikazati, odlicno ispricana prica. Jeste spor, ali da nije ovoliko spor vjerovatno ne bi bilo ovog efekta.
Travis je ratni veteran, psiho koji se na pocetku filma uspijeva kontrolisati. Mrzi svijet u kom zivi, licemjerje, besciljnu svakodnevicu i ljudski "sljam". Ne slazem se sa Vladanom da se rasizam prozima kroz sve to, on ne mrzi nikoga zbog rase ili necega na sta ljudi ne mogu uticati, to cak i jasno kaze kad kaze da mu ne smeta da vozi crnce, on mrzi vec besposlicare, narkomane i ostale koji su sami izabrali ono sto ce (ili nece) raditi. Jedno razocarenje mu je bilo dovoljno da potpuno pukne i sebe vidi kao nekog spasioca...
Gluma odlicna, muzika odlicna, efekti odlicni. Ne znam sta ti vise treba.
Ne kazem da mi je ovo najbolji film ikada, ali je sasvim dobar. ;)
Comment
-
Originally posted by majabl View PostNe znam sta podrazumijevas pod tim skrivene poruke i koliko skrivene trebaju biti, niti zasto skrivene poruke trazis u realisticnom filmu koji prikazuje sve sto treba prikazati, odlicno ispricana prica. Jeste spor, ali da nije ovoliko spor vjerovatno ne bi bilo ovog efekta.
Travis je ratni veteran, psiho koji se na pocetku filma uspijeva kontrolisati. Mrzi svijet u kom zivi, licemjerje, besciljnu svakodnevicu i ljudski "sljam". Ne slazem se sa Vladanom da se rasizam prozima kroz sve to, on ne mrzi nikoga zbog rase ili necega na sta ljudi ne mogu uticati, to cak i jasno kaze kad kaze da mu ne smeta da vozi crnce, on mrzi vec besposlicare, narkomane i ostale koji su sami izabrali ono sto ce (ili nece) raditi. Jedno razocarenje mu je bilo dovoljno da potpuno pukne i sebe vidi kao nekog spasioca...
Gluma odlicna, muzika odlicna, efekti odlicni. Ne znam sta ti vise treba.
Ne kazem da mi je ovo najbolji film ikada, ali je sasvim dobar. ;)
Meni nije interesantan ni najmanje, kazem opet zato sto nisam saznao nista novo, stanje u americkom drustvu i samo stanje ratnih veterana mi je bilo savrseno jasno i pre no sto sam gledao film. Nisam prepoznao ni bilo kakvo resenje za te probleme, mozda bi mi se vise svidelo da je Martin pokusao da na neki nacin pokaze kako prevazici problematiku ali nije ni pokusao samo je izneo problem onako ocigledno i obradio ga kroz puno retardacije. Ne mogu ja to da gledam
p.s. olja ti lajkovala post, ipak tebe manje ne voli
Comment
-
Originally posted by LBJmvpFORlife View PostPrevise ih ima ali npr 5 omiljenih verovatno : FC, Dark Knight, Shutter, V, Prestige
No ima ih jos verovatno najmanje 30 koje bih mogao da gledam u svakom trenutku.
Pih, pogledaj ih jos po jednom i za mene. Prije bi me u svoju politicku ideologiju ubijedio nego u ovo.
Jbg, mozda jednom i nadjemo neku zajednicku temu.
Comment
Comment