Kvale su sutra u 15:00 a trka u nedelju u 14:10. Sve to direktno i ekskluzivno na SK1
Announcement
Collapse
No announcement yet.
VN Azerbejdzana
Collapse
X
-
Prvi slobodni trening je trajao 20 minuta! George Russell je prešao preko šahta i to ga je izbacilo s treninga.
Sesija je bila zaustavljena, a kamion je udario u most dok je prevozio Williams do boksa i time je završen trening.
Titule i pobede ne znače mnogo, jer je to do razine bolida koje imate u karijeri Sergio Perez
-
Posto sam namjeravala da otvorim temu za trku, a preduhitrio me Sam, onda cu samo nadopuniti njegovo otvaranje teme
Četvrta runda u ovogodišnjoj sezoni Formule 1 vodi nas na jednu od najzahtjevnijih i najnepredvidljivijih trka u Formuli 1 - veliku nagradu Azerbejdžana, u Bakuu.
Pomalo neobično za uličnu stazu, Baku čini mješavina uskih djelova i zavoja na dijelu staze koji se nalazi u starom dijelu grada, sa brzim pravcima na širim djelovima staze koji se nalazi u modernim četvrtima glavnog grada Azerbejdžana.
Ove varijacije znače da vozači neće dostizati samo neke od najvećih brzina u sezoni na 2,1km dugačkom zadnjem pravcu (prošle sezone maksimalnu brzinu dostigao je Daniel Ricciardo od 344.4km/h), već će se takođe susresti i sa veoma zahtjevnim, uskim djelovima staze, od kojih su neki široki svega oko 7 metara.
Za ekipe i vozače veliki izazov predstavlja pronalazak odgovarajuće konfiguracije bolida na ovoj stazi. Iako je u pitanju ulična staza, Baku prvenstveno zahtijeva konfiguraciju bolida koja se bazira na niskom downforce-u kako bi se izvukao maksimum iz bolida prilikom prolaska kroz dug, finalni sektor staze. Međutim, isto tako potrebno je naći potreban balans za uske, spore krivine tako da je ova staza veliki izazov i za inženjere kako bi svom vozaču podarili sto bolji bolid za izlazak na stazu.
Prošlogodišnju trku osvojio je Lewis Hamilton, dok je prvu pobjedu na ovoj stazi ostvario Daniel Ricciardo 2017. godine.
Comment
-
Ovo sa šahtom je nevjerovatno da se desi. Koji su to pacijenti. Ovdje organizatori moraju biti ozbiljno kažnjeni.
Kao i već duži period ovi treninzi nam ne otkrivaju ništa među najboljim ekipama (Mercedes, Ferrari i RBR).
Ne znam za ekipu na forumu, ali meni je ovo uz Mađarsku najmanje draga staza.
Comment
-
Originally posted by Sam Hornish Jr. View Postne razumem onaj Meridian nema kvota za F1. Jel ima maxbet to?
Comment
Comment