Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pariz 2018.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hacanov to sve rutinira

    Comment


    • Iznenadio bih se ako sutra Novak dodje do seta.
      Hacanov je favorit.
      Dayman (a-a-ah...)
      Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
      Champion of the sun (a-a-ah...)
      You're a master of karate and friendship
      For everyone

      Comment


      • Fantastičan meč, odličan intenzitet, obojica fenomenalni.

        Federer taktički odavno nije odigrao bolje, baš onako kako treba. Prilagodio se podlozi, slajsovao maksimalno i dosta puta tjerao Novaka da kupi loptice iz neprirodno niskih pozicija. Iako je i sam Novak maher u tome da ima balans bez obzira koliko neprirodno morao udariti lopticu, danas je imao dosta muke sa takvim lopticama.

        Druga bitna stvar koja Novaku nije išla na ruku jeste ta što mu spin nije imao efekat kao inače. Nije mogao šetati i udaljiti Federera od osnovne u mjeri kojoj to inače radi, podloga je potpuno ubila efekat njegovog spina i Roger je većinu tih loptica mogao udariti iz prirodnih pozicija na terenu.

        Sve to je pomoglo da dobijemo još neizvjesniji meč koji nije mogao izostati jer su obojica igrali fenomenalno. Tempo je bio brutalan od samog početka, a većina grešaka bile su posljedice toga što su jedan drugog tjerali na to. Čak i one neiznuđene greške Novaka u završnici drugog ili Rogera u tiebreaku trećeg su posljedica brutalnog tempa koji su držali u kontinuitetu, usljed čega je logično da nekad mora doći do popuštanja.

        Ipak, nekoliko stvari me je impresioniralo i to ću samo kratko navesti: Federerova taktika, nivo i clutch igra.

        Šta reći, taktički nije mogao bolje odigrati, a tehnički je radio uglavnom sve što je mogao. Bekendom je i slajsovao i gađao vinere, forhend i ritern su generalno bili na više nego zadovoljavajućem nivou, a na brejk loptama protiv Novaka odavno ovako dobro nije igrao. Kapa dole.

        Novakova mogućnost mentalne regeneracije je nešto što se rijetko viđa u sportu. Lik je imao meč na svom reketu u nekoliko navrata, 12 brejk lopti nije iskoristio i umjesto da padne i pukne u zavrpnici kao što bi se to desilo svakoj normalnoj osobi, on se uspije restartovati, podići nivo igre, vratiti servis i onako dobiti tiebreak.

        U svakom slučaju čestitke obojici. Dva giganta.

        Nadam se dobrom meču i sutra, nisam gledao Khachanova ove sedmice, ali rezultatski djeluje impresivno.
        “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

        Comment


        • Iskusno sam izbjegao sve izazove da saznam rezultat sad odgledao meč.
          Sjajno.....svaka čast i RF-u, izgorio je al ne ide. Nego me iznenadi ona informacija koliko je u sezoni igrao protiv 10 najboljih i omjer pobjeda i poraza - svaka mu čast na odabiru turnira.

          Comment


          • у два наврата је Ноле имао брејк лопту и зицер није добио на велику срећну околност, Федерер ја био немоћан и срећа га је спасла...ало ок...знамо да је ноле играо са неким назебом, вадио марамицу из џепа и брисао нос... очекивано је да у таквом стању није фит и противник то види и бодри себе...ако је Федерер био бољи онда је новакова победа вреднија... нека нам Федерера што дуже у тенису, Нолету ће бити супер...све више ће му бити муштерија, а успут ће чистити пут Новаку ка финалима...
            sigpic

            Comment


            • Novak Federer

              Mec je bio iznenadjujuce kvalitetan, iako ispod njihovih najboljih meceva. Nisam mogao vjerovati da Federer moze pruziti takvu partiju. Znajuci koliko se Novak mucio sa prehladom u utorak, nisam vjerovao da ce se oporaviti do subote. On moze bolje od ovoga, mozda vec danas. S druge strane, Federer tesko da moze bolje nego sinoc.

              1.
              Federerova taktika na pocetku me je iznenadila. Ono forsiranje BH slajza tokom prvog seta je inicijalno stvaralo problema Novaku. U prvih 4-5 gemova je Federer bio za nijansu bolji. To je ujedno jedini dio meca u kojem su bili igracki stvarno ravnopravni. Kasnije je bila rezultatska ravnopravnost ali samo zato sto Novak nije uspijevao da iskoristi prilike.

              Istina da je taktika forsiranja BH slajza donijela Federeru, barem iniciajlno, blagu prednost u razmjenama ali to se nije pretvorilo u rezultatsku prednost. S druge strane, ta taktika je jako oduzila 1. set i umorila Federera sto ce ici Novaku na ruku.

              2.
              U drugom setu je Federer odlucio da primijeni oprabanu taktiku na haradu. Napad iz svih oruzja. Ta taktika je Federeru donijela pet pobjeda tokom 2014. i 2015. (Dubai 2014, Shangaj 2014, Dubai 2015, Sinsinati 2015. i WTF 2015.) Iako je zbog prehlade Novak bio ispod svog top nivo ona nije imala previse sansi na uspjeh. Brojevi to jasno pokazuju:

              Code:
              		ID	1 u.	1-vi	2-gi
              Dubai 2014.	1.16	59.7%	76.1%	58.1%
              Shanghaj 2014.	1.25	70.8%	68.6%	61.9%
              Dubai 2015.	1.09	64.6%	80.4%	39.3%
              Sinsi 2015.	1.84	57.4%	82.9%	73.1%
              WTF 2015.	1.75	69.2%	75.0%	75.0%
              2. i 3. set	0.78	68.7%	74.5%	60.0%
              Sto se tice brojeva vezanih za Federerov servis, oni su bili dovoljno dobri da donesu Federeru pobjede. Medjutim, indeks dominacije pokazuje da su brojevi na Novakov servis bili jos i bolji. Novak lakse dobija poene na svoj servis nego ikada ranije.

              To pokazuje i broj BL. Federer je imao 2 u zadnja dva seta (jednu je iskoristio) a Novak 7 (nije ni jednu iskoristio). U mecevima koje je dobio tokom 2014. i 2015, Federer je u prosijeku imao 7 BL po mecu.

              3.
              Mnogo je kritikovan Novakovih 0/12 na BL-tama. U 8 situacija Novak nije imao sanse. Federer je predobro odigrao. Dva puta je Federera spasila sreca. Samo dva puta je Novak pogrijesio. Uprvoj i zadnjoj.

              Ali je zato u TB bio super efikasan u kljucnim poenima.

              4.
              Presudili su dva TB. U oba, pogotovu u 3. setu igraci su usli u TB svjesni da Novak ima igracku prednost. Da lakse dobija poene na svoj servis nego Federer. Novak nije choknuo i to je to.

              5.
              Tesko da ce Federer ikada biti ravnopravniji u mecu sa Novako nego je bio sinoc.

              Comment


              • 5.aj se kladimo da hoce, ne samo da ce biti ravnopravan nego ce ga i pobediti...

                Mec je bio na 1,2 lopte i ono sto je presudilo je trenutno samopouzdanje, jer je kod Djokovica na maksimumu a Roger je dosao na turnir da nadje formu, iako je osvojio Bazel prosle nedelje. A da ne pricam da je podloga savrsena za Djokovica, a mnogo manje odgovara Rogeru...
                Ukratko, teracemo se mi jos

                Sent from my MI 6 using Tapatalk
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                sigpic

                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

                Comment


                • @NI...
                  Respect.

                  Ma ne samo @NI nego većina koja drži, po meni, ovaj najkvalitetniji dio foruma.

                  Comment


                  • Slazem se sa svim sto si napiso NI, to smo uostalom manje-vise sve pretresli sinoc u toku/posle meca


                    Ali za bl... U trecem setu kod rezultata 4:4 na Rodzerov servis Novak imao 2 vezane bl lopte i oke Fed je servirao odlicno da Novak nista nije tu mogao (na 40:40 se iznervirao zbog riterna i tresnuo reket).

                    I onda od 40:40 pravi dve totalno nepotrebne greske, 2 fh salje u aut sa puno spina, prvi pogotovu. A u oba ta poena je odlicno usao, jos bolje pre toga vratio servise...i onda 2 ue...
                    E to mu se desavalo vise puta posle izjednacenja, verovatno iznerviran ukazanim prilikama, a neiskoriscenim, nevracenim servisima... i to me je izludjivalo.
                    I posle tih 5:4 bas sam strepela kada je servirao...
                    sigpic

                    Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                    But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                    Comment


                    • Originally posted by bojanaBG View Post
                      5.aj se kladimo da hoce, ne samo da ce biti ravnopravan nego ce ga i pobediti...

                      Mec je bio na 1,2 lopte i ono sto je presudilo je trenutno samopouzdanje, jer je kod Djokovica na maksimumu a Roger je dosao na turnir da nadje formu, iako je osvojio Bazel prosle nedelje. A da ne pricam da je podloga savrsena za Djokovica, a mnogo manje odgovara Rogeru...
                      Ukratko, teracemo se mi jos

                      Sent from my MI 6 using Tapatalk
                      Bogami... Slabo prima spin podloga i to je onemogucavalo Novaka da razvlaci Rodzera onoliko koliko je neophodno da bi ga maksimalno eksploatisao. Tako da nije bas istina da su kompletni uslovi bili na Novakovoj strani. Mnogo je faktora tu izrazito odgovaralo i Rodzeru.
                      sigpic

                      Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                      U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                      Comment


                      • Nije Novak bio top da je bio Sangaj level bilo bi 6:4 6:4,a o pobedi na tri dobijena seta protiv Novaka jako tesko

                        Ali Roger sa ovakvom igrom pobedjuje ostatak tura bez problema

                        No ovo je bio sporiji hard,Novakova podloga,pa je logicno da ima igracku prednost,da je bio brzi hard,Novak bi morao biti top da bi dobio onakvog Rogera

                        I to da sa 37 godina ne zavisi mnogo od Rogera u njihovim mecevima je sasvim normalno stanje,neverovatno je kako covek igra drugi najbolji tenis na svetu uopste

                        Comment


                        • Originally posted by Sandugp View Post
                          Bogami... Slabo prima spin podloga i to je onemogucavalo Novaka da razvlaci Rodzera onoliko koliko je neophodno da bi ga maksimalno eksploatisao. Tako da nije bas istina da su kompletni uslovi bili na Novakovoj strani. Mnogo je faktora tu izrazito odgovaralo i Rodzeru.
                          Loptica odskace nebu pod oblake, koliko je visokih bh morao Roger da hvata, koliko mu je samo Djokovic gadjao tu stranu, pa je cak i pored takve podloge Fed potegao par neverovatnih bh paralela.
                          Djokovicu je mnogo vise odgovarala podloga nego Federeru, to je cinjenica.
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                          Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                          sigpic

                          Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

                          Comment


                          • Sve da mu ugode podlogu kakvu je zamislio, bas me zanima kako bi se Fedja nosio sa pritiskom sa tribina, sa kojim se Novak nosi od kad je stasao u profesionalca. Da vidim nedje da skoro cijeli stadion odusevljeno skoci kad Fedja pogodi mrezu ili aut, ja mislim da bi mu se noge odsjekle.

                            Comment


                            • Igrao je on i u takvim uslovima, u Njujorku kad je ceo stadion urlao i navijao za Agasija, a on ga ipak pobedio
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                              Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                              sigpic

                              Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

                              Comment


                              • Pa nije bas cela hala bila za RF, otkud ti to Jokeru?

                                sigpic

                                Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                                Comment

                                Working...
                                X