Originally posted by z0La
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
LaLiga Santander & LaLiga 1|2|3 2018/2019
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by ognjen; 05-02-19, 10:40.
-
Originally posted by Ognjen View PostNa utakmici Leverkuzen - Bajern, situacija u kojoj Leverkuzen postize gol a ofsajd nije postojao iako je bila teska situacija za linijskog sudiju s obzirom da su igraci bili "u liniji" ali pusteno je da se akcija zavrsi i kada je gol postignut odnosno zavrsena akcija linisjki je podigao zastavicu jer je smatrao da je to bio ofsajd ali je ipak svojom kasnom odlukom dao sansu da se upotrebi VAR nakog cega je ustanovljeno da ofsajd nije postojao i gol je priznat. To je dobar primjer kako treba da se ponasaju sudije kada je vec uveden VAR.
Comment
-
Originally posted by Raymond Reddington View PostGeneralno sve zavisi od sudije. Pre smo imali utakmicu gde su u prvom poluvremenu ponistena dva gola Sevilji, sto je i trebalo uraditi. Ali nakon tog poluvremena svi su se bunili kako se prekida mec, kako je nadoknada vremena u prvom poluvremenu bila 6-7 minuta ako se dobro secam. Cak su se i ovi sa sport kluba "bunili" kako se igraci hlade, kako se secka utakmica i tako to. Nikad ne mozes svima ugoditi.
Ognjene, ispratio sam taj gol. To je bio mislim treći gol Levera. Odličan primer kako treba raditi.
Ne znam da li je problem što sudije još uvek nisu 100% edukovane kako treba raditi sa VAR-om, ili jednostavno fali kvaliteta/mozga.I LOVE HOUSE MUSIC!!
Comment
-
Originally posted by z0La View PostDa sumiramo. Da bi se ugodilo opštoj fudbalskoj javnosti, bolje priznati 2 neregularna gola i smanjiti seckanje igre i nadoknadu vremena, nego imati dobre odluke na terenu?
Ognjene, ispratio sam taj gol. To je bio mislim treći gol Levera. Odličan primer kako treba raditi.
Ne znam da li je problem što sudije još uvek nisu 100% edukovane kako treba raditi sa VAR-om, ili jednostavno fali kvaliteta/mozga.
Comment
-
Originally posted by Raymond Reddington View PostIako navijam za Sevilju nijedne sekunde nisam imao problem sa poništavanjem ta dva gola. Ja samo iznosim mišljenje nekih ljudi koje takođe ne podržavam. Seckanje igre postoji, ali postojo za oba tima, ne samo za jedan. Po mom mišljenju to bi bilo kao da u tenisu kažemo da je meč bio sranje i da je neregularan ako se prekine zbog kiše. da VAR treba da se menja, treba. Da sudije treba da promene način suđenja, treba. Ači na ovaj način nigde se ne ide.
Bilo je ove sezone dosta situacija gde se nije koristio VAR ili gde se nije donela dobra odluka iako se gledao VAR. Ali opet kažem da se mnogo dobrih odluka donelo/promenilo uz pomoć VAR-a. Pa da je na svakih 10 dobrih odluka došla jedna loša, isplatilo se.
Ne može niko da mi tvrdi da je suđenje bolje bez VAR-a, nema šanse.
Greški će uvek biti. Najbitnije da su smanjene na mali %.
Ne znam šta može više da se uradi sa VARom. Normalno je da će sve da teče uigranije i brže kako sezone budu odmicale i VAR postane standardan u ligi.
Meni lično ne smeta što će sudija da gleda snimak 40-60 sekundi duže, ako će to da mu pomogne da donese pravu odluku koja neće promeniti tok utakmice. Radije bi 5 minuta nadonknadu, nego da se smorim od očajne sudijske odluke.
p.s. Nije prethodni post bio upućen direktno tebi.I LOVE HOUSE MUSIC!!
Comment
-
Originally posted by z0La View PostVAR nije savršen, jer opet iza kamera i svega imaš ljude koji odlučuju. A ljudi prave greške koliko god tehnologija pomagala.
Bilo je ove sezone dosta situacija gde se nije koristio VAR ili gde se nije donela dobra odluka iako se gledao VAR. Ali opet kažem da se mnogo dobrih odluka donelo/promenilo uz pomoć VAR-a. Pa da je na svakih 10 dobrih odluka došla jedna loša, isplatilo se.
Ne može niko da mi tvrdi da je suđenje bolje bez VAR-a, nema šanse.
Greški će uvek biti. Najbitnije da su smanjene na mali %.
Ne znam šta može više da se uradi sa VARom. Normalno je da će sve da teče uigranije i brže kako sezone budu odmicale i VAR postane standardan u ligi.
Meni lično ne smeta što će sudija da gleda snimak 40-60 sekundi duže, ako će to da mu pomogne da donese pravu odluku koja neće promeniti tok utakmice. Radije bi 5 minuta nadonknadu, nego da se smorim od očajne sudijske odluke.
p.s. Nije prethodni post bio upućen direktno tebi.
Comment
-
Nisam verovao da ću ikada doživeti da pored zdravog Marsela neko drugi šparta pored leve aut-linije. Solari potvrdio da i to moguće.
Njegov izum Regelon sasvim korektno odrađuje zadato poverenje.
Isko je definitivno umetnik sa loptom koji jednim potezom rešava momentum tekme.
Mali Vinisijus opak igrač.
Atletiko u nokdaunu. Trebalo bi Real iskoristiti i još koji put matirati Oblaka.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Comment
Comment