Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Srbije u košarci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by taliesin View Post
    Taj mentalitet o radu kao ultimativnom sredstvu i profesionalnom uspehu zbog odricanja nam je nametnut kao mantra koja savrseno dobro figurira u svetu etike protestantskog kapitalizma.
    Poenta je da uglavnom ne mozes iz raznih karaktera da biras samo najbolje osobine jer neke od tih osobina jednostavno nisu komplementarne.
    Slazem se. Mnogo rade netalentovani, a talentovani uz manji rad (ipak mora da ga ima) postizu ono sto ovi prvi nikada nece.
    Mali off - na drugom topiku sam napisao nesto slicno, vezano za Simanica. Da li je procenjeno da je talenat? Jeste. Da li je dobio ozbiljne pare za svoj uzrast? Jeste. Pa sta ako ne moze da da Simonu kos na treningu (neko napisa)? Pa sta ako nema fizicke parametre kao neki drugi? Pustite decka da igra takmicarsku kosarku u nekim manje bitnim utakmicama (pa cak i u bitnim), da se igra (Jokic fazon), pa da nakon polu sezone, ili sezone vidimo da li je bas krvavljenje kolena i trcanje 100m za 10 sec najbitnije.
    Last edited by Grof; 19-08-17, 13:49.

    Comment


    • Originally posted by ZvezdaIznadSvega View Post
      Teo=Maradona...umetnicke duse, sto kaze jedan moj prijatelj koji je dugo bio u profi sportu "nema tu treninga, ili te bog pomiluje ili ne"...U moru svih ovih "pazim sta jedem i pijem, treniram 8 sati dnevno i nemam nijedan porok" zveri, ovakvi likovi su meni neka vrsta poslednjeg bastiona da je sport u biti zamisljen kao igra, zabava a ne borba na zivot i smrt....
      Nemam nista protiv hard work-era ali mnogo vise volim "umetnike"...Nek je nama Teo ziv i zdrav i porocan...
      Jasna stvar. Otkako nam su rezultati postali sine qua non sporta mi sve vise prestajemo da uzivamo u sportu. Zvezdini kosarkaski topici su izvanredan primer za to, pojedini ljudi prete da ce vratiti sezonske karte ili da nece gledati utakmice jer nisu dovedeni igraci koje su oni zamislili da budu dovedeni pa ce nam se "Cedevita usrati u zivot a u Evroligi cemo biti dzak za udaranje". Nas utakmice vise ne interesuju, interesuju nas samo pobede. To jako mnogo govori o tome u kakvom sranju zivimo.
      Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts. - Daniel Patrick Moynihan

      Comment


      • Meni se čini da je Many hteo da kažeprimer) uzmite Pefijev uložen rad i Teov uložen rad, njihove talente i uložen rad na izgradnji. Sada pokušajte da zamislite koji bi bio plafon Teu da je uložio adekvatan rad na sebi a i Pefi je u mlađim kategorijama važio za talentovanog klinca.
        Spoiler
        Ako mi časi smrti postanu bliski,
        I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
        Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
        Nije umio da odstupi,
        Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
        Pao unapred, a ne unazad,
        I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
        Uračunato i u moj pad.

        Comment


        • Originally posted by Ganac View Post
          Sada pokušajte da zamislite koji bi bio plafon Teu da je uložio adekvatan rad na sebi
          Uzeo bi mozda jednu EL vise i mozda bi ranije otisao u USA i mozda bi tamo napravio veci uspeh nego sto ce napraviti. Kao sto vidis, napisao sam nekoliko puta mozda.
          Ono sto je sigurno je da bi morao da poveca sate utrosene na trening, a smanji one za zabavu. Ne bi smeo da pusi, pije, ostaje do kasno u noc u izlascima... Verovatno bi bio nesrecan, verovatno bi morao da preskoci neko leto u reprezentaciji da bi radio u teretani.... I sam je rekao da je svestan da bi mu pomoglo vise snage, ali da nema kada... Mozda bi ga dodatni misici usporili, mozda bi morao da menja tehniku suta, mozda bi bio preforsiran i skloniji povredama.
          Eto i ja sam napisao previse puta mozda...
          Ne znam. Ja strahovito cenim radnike, jer sam i sam jedan od njih (sto se sporta tice). Ja sam se bavio sa vise sportova i bio sam solidan rekreativac i amaterski takmicar u mladjim uzrastima u nekim. Medjutim, morao sam mnogo da treniram da bih bio u mogucnosti da igram sa onima koji su bili talentovani. Jednostavno, ono sto neko mora da vezba, nekom drugom je urodjeno. Negde ti treba brzina, negde visina, negde sirova snaga, negde velicina sake igra ulogu, ali uvek vic i okretnost, prepoznavanje situacija u delicu sekunde izdvajaju tog nekog od ostalih...
          Ali uvek sam se divio i postovao talentovane igrace, pa i moje drugare sa tenisa, basketa, fudbala...
          Teo je nasao ono sto njega cini srecnim. Postigao je dosta. Videcemo sta ce biti u NBA.

          Comment


          • Ne znam šta će biti sa Teodosićem, ali ako budu išli i on i Nedović realno ovih 12 su idealni:

            Teodosić-Jović-Nedović
            Bogdanović -Lazić
            Kalinić-Lučić
            Mačvan-Birčević
            Marjanović-Kuzmić-Štimac

            Vjerovatno će mnogi reći zašto nema Milosavljevića. Meni izuzetno drag momak, realno je kompletniji igrač od Lazića, ali ja njegovu ulogu u reprezentaciji ne vidim. Dobar je u oba pravca, ali niti je napadač kao Bogdan a niti je defanzivac kao Lazić. Logično da pored Bogdana (koji je po meni ne računajući američke en-bi-ej igrače najbolji na planeti) bude klasični defanzivni specijalac, a to je Branko. Nedović ako ne bude išao bolje i Gudura kao sekundarni plej nego Micić, definitivno. Micić problematičan sa prenosom lopte, nikakav šut, Gudura bar zna dobro da cijepa mrežice.
            Last edited by mikara92; 19-08-17, 15:22.

            Comment


            • Guduric ide 100%, zbog nedostatka pure shootera na obe bekovske pozicije, osim Bogdanovica. Niko od ostalih bekova nije suterska opasnost velika, tako da je apsolutno neophodno da se vodi jos jedan pure shooter.

              Comment


              • Originally posted by MannyCalavera View Post
                Guduric ide 100%, zbog nedostatka pure shootera na obe bekovske pozicije, osim Bogdanovica. Niko od ostalih bekova nije suterska opasnost velika, tako da je apsolutno neophodno da se vodi jos jedan pure shooter.
                Slažem se, nekako se potcenjuje i njegov doprinos u kreaciji za druge; na jučerašnjoj utakmici Jović i Bogdanović su imali 5 asistencija, on je imao 4. I u neizvesnoj završnici on bi mi bio prvi pik da završi poslednji napad, uz svo poštovanje ostalih niko nije takav clutcher kao on.
                “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                Comment


                • Da i ja mislim za Guduru.. Tu je dilema Lazić ili DM. Ja bih se odlučio za Lazića zato sto nemamo Pefija u odbrani za omalene plejmejkere ili bekove, a to bi Laza bolje pokrio od DM. Sa druge strane DM - ove napadačke prednosti u odnosu na Lazu ne mogu da dodju toliko do izrazaja obzirom na ulogu koju ce imati u ekipi kao i na napadačku igru reprezentacije u kojoj bi uvek bio 4,5 opcija kad je na terenu.

                  Comment


                  • Meni je na momenat sinoc izgledalo da smo uboli dzek-pot petorkom Bogdan - Gudura - Laza - Luca - Kuzma, oshashavili smo Poljake u poslednjoj cetvrtini tom petorkom za vrlo kratko vreme.
                    Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts. - Daniel Patrick Moynihan

                    Comment


                    • Gudura moze da izmisli kos, juce i 4 asistencije, mislim da to Saletu itekako lezi, bez obzira na neke crne rupe..

                      Comment


                      • Osim Birce, apsolutno nemam ideju ko bi trebalo da bude visak. Za svakog igraca imamo i plus i minus, tako da ce verujem Sale gledati ukupan sinergicni efekat na ekipu. I ne verujem da ce pogresiti. Toliko puta nam je to pokazao. Pomalo nas je i razmazio ali i ubacio neki spokoj. Ako postoji covek koji ce to najbolje proceniti on se nalazi na klupi reprezentacije.

                        Comment


                        • Čitao sam ovde o dve filozofije, jednu koju je započeo calavera, a drugu teliesinovu.

                          Svako ima svoje argumente za i protiv i svaki može biti u pravu u zavisnosti šta je cilj i šta su očekivanja.

                          Lično sam više bliži taliesinovoj, ali moram konstatovati da je Teo u masu velikih neizvesnih završnica loše odigrao, donosio loše odluke baš iz manjka samopouzdanja koji se stiče krvavim radom i saznanjem da si spreman.

                          Volim ja Tea, on će da trpa trojke, deli asistencije i leprša po terenu, ali neće ga biti kada se lomi, baš iz gore pomenutog razloga.

                          Fajnal forove je gubio redovno dok nije došao De Kolo koji je preuzeo stvari u svoje ruke.

                          Da se ne shvati pogrešno, ne kritikujem ja čoveka bez kojeg sam siguran da ne bi uzeli ni jedno od ona tri srebra, a više se nije ni moglo protiv dominantnih timova u finalima, samo konstatujem zašto Tea nema kada se lomi, u stvari ima ga, ali u pogrešnom izdanju. [emoji16]

                          Inače Vasa i Birča ne smeju ići na EP. Vasa totalno ne upotrebljiv u organizaciji, a Birča ne bi ni Brajkulu odbranio.

                          Teo, Jovke
                          Bogdan, Neda, Branko (DM)
                          Kalina, Gudura
                          Mačvan, Luča
                          Kuzma, Bobi, Štimara

                          Ako ne ide Nedović, onda idu i Branko i Dragan. Kalina može da krpi na 4, mislim koji će ti Birča kad se uglavnom igra sa četiri mala, samo da bi na spisku bile dve četvorke.
                          Last edited by goku; 19-08-17, 18:43.

                          Comment


                          • Fizio Klipersa uz Tea: Evrobasket nije upitan

                            http://sportklub.rs/Kosarka/Eurobask...je-upitan.html
                            Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
                            biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

                            Comment


                            • Meni je uvek sumnjivo kad nas Ameri hvale ili brane !
                              Tako da mislim da je Teo itekako upitan za EP.
                              Daj Bože da sam u velikoj zabludi.

                              Comment


                              • Originally posted by Пера Ложач View Post
                                Meni je uvek sumnjivo kad nas Ameri hvale ili brane !
                                Tako da mislim da je Teo itekako upitan za EP.
                                Daj Bože da sam u velikoj zabludi.
                                Njemu su lekari rekli da ne razmišlja o EP, i to odmah po završetku sezone ... samo, džaba je to njemu govoriti.
                                To ti je info iz prve ruke.
                                Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
                                biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

                                Comment

                                Working...
                                X