Vrv ce Bogdan i Nedovic da uzmu neke minite na pleju.. Jovic ima tek 27
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reprezentacija Srbije u košarci
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Nas (rezervni) kapiten na B92:
"S obzirom na to da sam rođen u Vukovaru, prva sećanja su vezana za neko odrastanje u ratu. Zbog dobro poznate situacije, morali smo da se selimo iz rodnog grada, pa sam sa majkom proveo jedan period u Novom Sadu. Kasnije smo se vratili kući, pa sam u šestoj godini krenuo da treniram košarku u KK Vukovar. Ali, ni tu nismo završili sa selidbama. Ponovo smo spakovali kofere i otišli u Bačku Palanku. A ja sam, naravno, opet bio pod obručima u lokalnom Dunavu. Tako da sam od ranog detinjstva znao da je košarka moja velika ljubav ", rekao je kapiten naših "orlova" u jednom davnašnjem intervjuu za "Novosti".
A kada je upitan zašto je počeo da se potpuno posvećuje košarci - setio se čuvene trojke Saše Đorđevića. Dao ih je "Sale nacionale" više, Huventudu 1991. za evropsku titulu Partizana, Hrvatima na Eurobasketu u Španiji 1997... Mačvanov odgovor na jedno, sada već davno, pitanje Telegrafa "Da li je počeo da trenira košarku 2002. kada su naši osvojili svetsko zlato", glasio je ovako:
"Ne, počeo sam ranije, kad je Sale dao trojku, u Vukovaru sam krenuo da treniram košarku", rekao je Mačvan.
Koju trojku, onu 1997. ili 1992. godine?
"Onu važniju za nas Srbe iz Vukovara", pojasnio je kapiten Srbije.
Comment
-
Onako, po meni se opet povukao, kada trebada gas, mislim da i onaj nesretni Jovanovic malo vise rotira i ceka ozbiljne PO utakmice da skrati rotaciju..1/8 je protiv Rumuna koje cmeo izuti 20+ tako da od 1/4 pocinje prava prica..Trojke ne moze da ubaci nista, ne uzima puno suteva...ali dole je dobar, dobar sut ispod..Ono sto je lose on igra centra u prinicpu sa Glisicem..Aranitovic nesto vise forsira ali meni smeta takva igra..neke repke, guraju jednog dva igraca da budu nosioci i vidi se da ce biti igraci za nesto vise...dok mi igramo na rezultat..
Meni je Simanic cak i ovde u 20 poprilinco neaktivan i trosi malo lopti..doduse igra i centra ali svakako ocekujem njega u boljem mode od 1/4 gde igramo verovatno sa nemcima koji su domacini i gde igraju Olinde, Mushidi itd...nije los tim ali mislim da smo bolji do njih, ali bice knap...
Sve u svemu i dalje mi je neaktivan, probui se malo pri kraju, juce je dao 16poena, ali sut spolja ga i dalje ne ide...mora po meni malo vise da trazi loptu i da igra..ali kazem mi igramo takmicarski...tek od 1/4 cemo videti ozbiljnu kosarku i preporucjem da to pratite, bice dobar basket tada... :P3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
https://sport.blic.rs/kosarka/domaca...amo-se/vr3pvr7
Ok je kad legende pricaju na pravi nacin, ali je ljigavo ako jedno pricaju a drugo rade...a tu prvenstveno mislim na otimanje Stojanovica iz Zvezde kroz marginalizaciju u tamo nekoj Orlandini u Italiji. I posle se cudi sto nam je kosarka u problemu? More znas sta.
Comment
-
Nije selektore to kao sto kazes. Voja je otisao u jako dobru sredinu za razvoj mladih igraca, Kulboka,Voja, Strautins pa i ihring su dobili dobre minute i prostor za napredak...tako da ne pisi ako ne znas...Za Ihringa ne znam, vratio se u Slovacku ali ova tri ce biti dobri igraci i to bas dobri )) niko nije lud ko ima talenat da guli iz Fice Covica u FMP-u...Voja ce iz godine u godinu biti sve bolji igrac...uskoro ga ocekujem u EL kao i Kulboku, kojeg bi mogli maznuti )Last edited by LosmiSK; 19-07-18, 12:41.3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
Pa vrlo je dobro ljudima poznato koliko je vrhunskih igraca izaslo iz Orlandine, a koliko iz Crvene Zvezde i FMPa. Da li je potrebno nesto dalje da pricamo o coveku koji radi takve stvari a onda se u medijima proserava o interesu domace kosarke?
niko nije lud ko ima talenat da guli iz Fice Covica u FMP-u..Last edited by mmajstor; 19-07-18, 12:50.
Comment
-
Comment