Announcement

Collapse
No announcement yet.

Reprezentacija Srbije u košarci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Samo znanje,nebitna je boja. . .

Comment

• Originally posted by Ica View Post
      Samo znanje,nebitna je boja. . .
      Slazem se, samo nije isto sranje i znanje.

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post
        Slazem se, samo nije isto sranje i znanje.
        nije naravno ,znanje je sinonim za Radonju ....

Comment

• Originally posted by Ica View Post
          nije naravno ,znanje je sinonim za Radonju ....
          Sinonimi su reci koje su po znacenju identicne ili slicne drugoj reci, tako da vlastita imenica ili osoba koja nju predstavlja ne moze nikako da bude sinonim zajednickoj imenici.
          Sa druge strane ne moze se nataknjivati strani drzavljanin na celo nase reprezentacije i to nazivati znanjem.

Comment

• Saša Djordjević se mnogo bolje snalazi po meni u tom kup sistemu na grupe, za reprezentaciju je najbolji. Jer koliko god je možda Kokoškov veći stručnjak ili bilo ko, Saša Djordjević je vratio ugled reprezentaciji hteli mi to da priznamo ili ne.

Nekad je bitnije da igrači veruju selektoru i da su spremni da pomognu na njegovu reč, nego znanje nekog Kokoškova.

Da su bila bar 2 igrača makar to bili Kalinić i Nedović, mi bi pobedili u finalu tako da sam uvek za Sašu Djordjevića.

Da li ga gotivim kao lika, to je nebitno, veliki je narcis, grobar je, ali za reprezentaciju nema bolji. Ne postoji. Ni Greg Popovich niko niko. Niko. Siguran sam u to.

Jer on je tu nešto više od trenera i crtača akcija na tabli.

Za mene je Saša veći i od Želimira po doprinosu srpskoj košarci. Želimir je držao dramske nastupe na konferenciji, onakva stvar Saletu ne bi mogla da se desi, zato bravo Sale.
            Last edited by Cassius Clay; 30-03-18, 16:33.

Comment

• Mi smo i bez Kalinića i Nedovića ili bilo koga ko je nedostajao bili favoriti za osvajanje zlata onda kad smo stigli da se borimo za njega, jer i reprezentacija koja je otišla bila jača na papiru od Slovenije. Ali, ne igraju imena na papiru nego igrači koji ispunjavaju trenerske zamisli. Ne verujem da ćemo ikad osvojiti zlato sa Đorđevićem na čelu reprezentacije.
              “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Po objektivnim merilima, kvalitetu igrača koji su igrali u našoj reprezentaciji i Kvalitetu onih protiv kojih je igrano.
                “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Originally posted by Uroš View Post
                  Saša Djordjević se mnogo bolje snalazi po meni u tom kup sistemu na grupe, za reprezentaciju je najbolji. Jer koliko god je možda Kokoškov veći stručnjak ili bilo ko, Saša Djordjević je vratio ugled reprezentaciji hteli mi to da priznamo ili ne.

Nekad je bitnije da igrači veruju selektoru i da su spremni da pomognu na njegovu reč, nego znanje nekog Kokoškova.

Da su bila bar 2 igrača makar to bili Kalinić i Nedović, mi bi pobedili u finalu tako da sam uvek za Sašu Djordjevića.

Da li ga gotivim kao lika, to je nebitno, veliki je narcis, grobar je, ali za reprezentaciju nema bolji. Ne postoji. Ni Greg Popovich niko niko. Niko. Siguran sam u to.

Jer on je tu nešto više od trenera i crtača akcija na tabli.

Za mene je Saša veći i od Želimira po doprinosu srpskoj košarci. Želimir je držao dramske nastupe na konferenciji, onakva stvar Saletu ne bi mogla da se desi, zato bravo Sale.
                  Kad donese neko zlato, makar bio to Kup Earl Manigaulta onda mozemo da pricamo o njemu kao reprezentativnom treneru koji je ucinio mnogo. Daj da se ne brukamo sa ovakvim izjavama. Kod nas se zna sta je merilo za uspeh. Nismo mi Nemacka, nismo ni jebeni Grci na kraju krajeva. Zna se kod nas sta je cilj. Sve gde ne postoji Dream Team mi moramo da budemo najbolji. On tu nije bio nijednom. Gotova prica...

Comment

• Originally posted by mark it zer0
                    Po kome smo to bili favoriti?
                    Kladionicama pre svega, i to svetskim. Ako neko je objektivan tu, oni su.

Uz sve to bilo kog da pitas iz struke, mi smo imali dubok roster bez obzira na izostanke. Oni su imali 3 igraca. To finale je top luzerska epizoda nase repke uz, polufinale sa Litvanijom i Seoul 88. Ne racunam one raspade pod Zocom u Atini i Eurobasketom 2005 sl. ili Dulom 2003. To nisu luzerske epizode, to je totalni promasaj. Od tri najveca chokea u istoriji nase kosarke, Djordjevic ima dva.

EDIT:
                    Uz sve to treba napomenuti da je Djordjevic kod nas zasticen od svih kritika. Nek mi da neko primer gde su ga mediji ikada napeli za bilo sta. Ne sme da se dira Sale Nacionale i gotovo. I onda dobijes to sto dobijes. Bahatog umisljenika koji bi da se igra trenera...
                    Last edited by MannyCalavera; 30-03-18, 17:04.

Comment

Kako onda dodjemo do toga da sam ja imam odigran tiket na b365 na Srbiju sa kvotom 2?
                      Jer si ga odigrao pred finale. Da si lepo odigrao na pocetku prvenstva, bili smo tri puta veci favorit od Slovenaca ako ne i jace. Mi smo se kretali izmedju 4 i 5, a oni izmedju 15-20. Tako da toliko o tome.

Kad dodje do finala i videlo se kako igraju Slovenci, ljudi su trpali masovno pare na Slovence jer smo mi bili RASPAD!!! I onda naravno da si dobio tu kvotu pred finale. Jer jebi ga vide ljudi dunsteraj i losu igru i krene da se pomera line. Da smo igrali kako treba, bili bi 1.25-1.30 favoriti...

Pitam se ko je kriv za to.

Comment

• Ovde se ljudi sprdali sa pojedinim igračima, a oni ove sezone kod drugih trenera procvetali, timovi u kojim igraju plasirali se u plej-of najelitnijeg evropskog takmičenja. Nije to nimalo slučajno, rođaci.

Comment

Diskusija je bila oko toga ko je bio favorit u finalu, a ne ko je favorit pre pocetka turnira. A ne znam kako mislis da smo imali dugu rotaciju ako nam je jedna prava opcija na pleju bio Vasilije Micic? Jeste sbbkbb ali moje misljenje je da bismo osvojili zlato da je samo Jovic bio fit.
                          Ja recimo mislim da nikada necemo osvojiti zlato dok igramo kako igramo. Mi nemamo raznovrsnost u igri, mi nemamo disciplinu u igri. Vrtimo pik i vrtimo i vrtimo, i ako ne ide onda prangijamo. Jer trener drugo i ne zna.

Jovic je odigrao prilicno lose celo to Evropsko i ta cela prica oko njega je toliko preuvelicana i veliki alibi za poraz. Srbima uvek to treba, da je kriv ovaj sto nije bio i sl. Slovenci su imali Dragica kao extra kvalitetnog igraca (koji nije igrao zadnjih 5 minuta), jednog vunderkinda (koji se povredio btw u istoj) i jednog dobrog EL importa. To je njihova ekipa. Ostalo su Evrokup i FIBA liga sampiona igraci. Daj da se ne zajebavamo. Nama je roster iako bez mnogih glavnih igraca, bio prepun EL igraca (kvalitetom ili ugovorom), NBA igraca i sl. Imao si jebenog Bircevica tu kao nekog bas tankog. Taj roster je morao da dobije tu tekmu i bez Jovica.

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                            Kad donese neko zlato, makar bio to Kup Earl Manigaulta onda mozemo da pricamo o njemu kao reprezentativnom treneru koji je ucinio mnogo. Daj da se ne brukamo sa ovakvim izjavama. Kod nas se zna sta je merilo za uspeh. Nismo mi Nemacka, nismo ni jebeni Grci na kraju krajeva. Zna se kod nas sta je cilj. Sve gde ne postoji Dream Team mi moramo da budemo najbolji. On tu nije bio nijednom. Gotova prica...
                            Zašto moramo da budemo najbolji? Verovatno ulažemo najviše posle USA i imamo najbolju infrastrukturu? Ulaganje samo nije = uspeh potreban je i rad, ali sem FMP tj Zvezde posle, Mege, nemamo mi milion univerziteta gde mogu da igraju mladi.

Po kojim to objektivnim kriterijumima smo ispred Grčke, Francuske, Španije kad se radi o košarci? Gde smo toliko nadmoćni da bi bili uvek iza USA?

Slažem se sa tobom na pola da mora da uzme zlato, ali ne smatram da smo toliko nadmoćni niti da možemo biti.

Zavisi kako koja generacija i kako koji ciklus.

Comment

• Originally posted by Uroš View Post
                              Zašto moramo da budemo najbolji? Verovatno ulažemo najviše posle USA i imamo najbolju infrastrukturu? Ulaganje samo nije = uspeh potreban je i rad, ali sem FMP tj Zvezde posle, Mege, nemamo mi milion univerziteta gde mogu da igraju mladi.

Po kojim to objektivnim kriterijumima smo ispred Grčke, Francuske, Španije kad se radi o košarci? Gde smo toliko nadmoćni da bi bili uvek iza USA?

Slažem se sa tobom na pola da mora da uzme zlato, ali ne smatram da smo toliko nadmoćni niti da možemo biti.

Zavisi kako koja generacija i kako koji ciklus.
                              U Evropi mi, Francuzi i Spanci imamo imperativ da jurimo zlato, zbog tradicije, kvaliteta repke i sl. Tu Grci, Litvanci i ostlai mogu da povremeno udju u tu pricu. Te tri repke imaju imperativ da idu na zlato, kad nema Amera.

Comment

• Pa mi ga i jurimo konstantno. Ja sam više razočaran Teodosićem bio nego svim igračima i Sašom zajedno. Njega bih polako odstranjivao iz reprezentacije, verovatno će i za sledeće biti povredjen i neće moći da igra zbog godina ili kluba.

E ko će ga naslediti na pleju, verovatno Jokić. Jokić na kecu mismeč, Bogdan, Goodurić, Beli, Bobi. Malo je spor Jokić za pleja ali je visok, drugi plej će biti niski ali ubitačni Davidovac.

Comment

Working...
                                X