Originally posted by MannyCalavera
View Post
I hvala mu na tome. Jer da je slusao patrijarhe "modernog sporta" slusali bismo svake godine izgovore da ne moze da igra u reprezentaciji jer mora da radi na telu, jer mu se sprema novi ugovor, jer njegov klub zeli da se Teo odmori preko leta ili da individualno radi na ovome ili onome, jer bla-bla-truc i sta vec sve ne koriste kao izgovor ovi tutubani koji su spremni kao zveri ali samo kada ne treba da igraju za reprezentaciju. Tad odjednom zanemocaju. Ovako ce bas Teo ostati licna karta ove generacije koja je osvajala srebra na svim velikim takmicenjima koje je igrala i jedini pravi sinonim svih tih uspeha. Drugim recima, onde gde su se drugi zrtvovali za sebe on se zrtvovao za druge i za sve nas koji zivimo u Srbiji i volimo kosarku. U mojoj knjizi sportskih likova to ga cini mojim ubedljivo najomiljenijim kosarkasem Srbije i jednim od najomiljenijih srpskih sportista ikada.
A to sto mi bas uglavnom najvecim sportistima koji su u zivotu najvise postigli, kao sto su Novak Djokovic i Teodosic, zameramo da su mogli vise nije njihova glad vec nasa. Neka svaki nas sportista postigne kakvim god hoce radom koliko su njih dvojica postigli i ja sam vise nego zadovoljan.
Comment