Announcement
Collapse
No announcement yet.
NOKAUT FAZA FIFA SP 2018
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by VLADIMIR PERIC VALTER View PostMalo su bzv price sa nase strane i zemalja koje su ispale to mi deluje kao kiselo grozdje. I nama se u kosarci na Euru bas sve otvorilo pa smo i sa slabijim timom stigli do finala. Da je Srbija tu medju 4 bilo bi najace ikad, ne nipodastavajte tudji uspeh, prvenstvo je ok ni najslabije ni najace, timovi iscrplheni dugim sezonama, iznenadjenja se dese ali niko nije slucajno tu. Veceras uz Hrvatsku, uz fudbalskog Mocarta Modrica, najboljeg igraca kog sam uzivo gledao u zivotu nakon Prosineckog.
Mada mozda smo mi ziveli u najboljem periodu u istoriji fudbala, pa nam je sad ovo bezveze.
Ali niko ne moze da mi kaze da ovo sad prvenstvo moze da se poredi sa 98/02/06, nema teorije. I ne mislim samo na SP, vec i na klupski fudbal, sve je dosadnije i manje gledljivo. Sad nekome se to svidja nekome ne, to je stvar ukusa.
Comment
-
Originally posted by Cooper View Post
Za 20 godina pričaćemo o sjajnim Dešamovim Francuzima
Sigurno nećemo.
Fudbal je fantastično taktički napredovao poslednjih godina i, po meni, u ovom taktičkom smislu dostigao vrhunac. U tom segmentu više ne može napredovati, fale mu nove ideje, novi stratezi, i oni lošiji taktički su stigli bolje, svi su se prilagodili i prihvatili slične ideje. Utakmice na ovom SP su možda neizvesnije (ne i bolje) i samo individualni kvalitet pojedinca može doneti prevagu (pored prekida kao na ovom SP).
Zbog toga i postoje velike razlike u kvalitetu između klupskih i reprezentativnih takmičenja, čak se i između bogatih i manje bogatih klubova pravi ogroman jaz. Vrhunski klupski fudbal ode u neslućene visine, a reprezentativni se sve više naslanja i prilagođava lošijim umesto prema boljim reprezentacijama. PSŽ ako zafali dobar plejmejker ili bek, oni će ga kupiti ne žaleći novce. Reprezentacija Francuske ga ne može kupiti već koristiti one koje već ima. Neka mesta u timu vrište koliko su loša, postoji velika razlika u kvalitetu između nekoliko vrhunskih fudbalera i ostalih koji su prosek ili ispod proseka.
Možda će i osvojiti ovo SP, ali nikada neće to biti tim za pamćenje kao nekadašnji šampionski sastavi.
Comment
-
https://twitter.com/utdstreet/status...193584640?s=21
https://twitter.com/gffn/status/1016...543537153?s=21
Sent from my iPhone using TapatalkHated, adored never ignored
MUFC
Comment
-
Po onome što je Britvić utvrdio, a to su kasnije potvrdili i specijalni izaslanici Međunarodne nogometne federacije, nogomet se nije rodio u Engleskoj - već u dolini Cetine, nadomak Sinju!
O tome svjedoči dvije tisuće godina stari kameni reljef. On prikazuje mladog čovjeka i nogometnu loptu, a nalazi se ugrađen u jednoj obiteljskoj kući.
Bili su Englezi u pravu, it’s coming home
Sent from my iPhone using Tapatalk
Comment
-
IdemoooKo je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT
Kad sam bio mali moji su idoli bili Brena, Boba, Doors i Čorba, sada samo Zdravko Čolić.
Comment
Comment