Originally posted by NSG
View Post
Lingard nije možda igrač sa van serijiskim talentom, ali je taktički veoma dobar. Uvek se nalazi između linija da prihvati loptu. Poziciono je odličan igrač. U drugom poluvremenu je masivno falio Junajtedu jedan takav igrač, koji primi loptu između linija i napravi pometnju u odbrani PSG-a, i tako možda oslobodi prostor nekom saigraču.
Što se tiče Marsijala, ako pričaš o onoj kontri kad je dobio loptu iza leđa u trku, stvarno ne vidim kako je to njegova krivica. Trči i očekuje loptu u prostor, a dobija je iza leđa i ne stiže da se zaustavi da bi je primio. Da je Lingard poslao tu malo bolju loptu, Marsijal bi ostao 1vs1. A Marsijal je takav igrač da može jednim potezom da napravi opasan napad ili kontru. Veliki je hendikep kad se takav igrač povredi.
PSG je u prvom poluvremenu bio oprezan, jer je bio svestan da Junajted ima mnogo brzine u trojci napred Martijal-Rašford-Lingard za kontre. Zato su im napadi bili oprezni, i nisu igrali toliko visoko. Čim su izvršene izmene u drugom poluvremenu, PSG kreće sa presingom i postavlja se višlje na terenu. Zašto? Zato što su znali da su sa izlaskom Lingarda-Marsijala i ulaskom Mate-Sančeza, Junajtedu drastično opale šanse da istrče brzu kontru. Sančez i Mata po bokovima su nešto najsporije što sam gledao u skorije vreme. Tako da su te dve izmene imale direktan uticaj na tok utakmice. Promenile su taktiku oba tima. Junajted gubi na brzini i kontrama, a PSG kreće da igra višlje i postaje hrabriji u napadu.
Što se tiče rezultata, ne bih ulazio u to. Ja sam juče i na Junajted temi napisao da su prekidi nešto što Junajted izuzetno loše brani, i da je Jang velika labilnost u odbrani, a i Shaw.
Comment