Announcement

Collapse
No announcement yet.

FC Barcelona

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Romero javlja da su iz kluba demantovali tu vijest.

    Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

    Comment


    • Sad dal je prikrivanje posla ili stvarno nema ništa od toga pokazaće leto i prelazni rok.

      Nije tajna da se Vajnaldum visoko kotira u planovima neke nove Barse sad šta će biti i ko laže ubrzo ćemo saznati.

      Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

      Comment


      • Potpuna dominacija Barce u finalu Kupa protiv Bilbaoa, 4:0 za Barcu. Prvo poluvrijeme je zavrsilo 0:0 ali i tokom prvog poluvremena je dominirala Barca u svim segmentima igre. Igracima je bilo izgleda bas vazno ovo finale sto se moglo vidjeti na kraju utakmice. Teska sezona Barcelone, a ne samo ova sezona vec i period prije toga. Sada ostaje da se vidi mogu li nesto uraditi u borbi za titulu La Lige.

        Comment


        • Comment


          • Comment


            • Comment


              • Hoće li Vajnaldum ispaliti Laportu i završiti pod svetlima reflektora Pariza.

                Comment


                • Hoce jer mu PSG nudi duplo vecu platu.

                  Ne bi trebalo biti previse razloga za nezadovoljstvo u Barci povodom ovakvog razvoja dogadjaja u vezi Ginija.

                  Comment


                  • Raskinut ugovor sa Fernandesom. Ovo je jedan od Bartomeuovih poslova. Kapiram da ni ovom Fernandesu nije bilo jasno otkud on u Barci.

                    Comment


                    • Veliki problemi sa igracima koji imaju velike plate, kao sto se i ocekivalo. Umtiti, Dembele, Griezmann itd. nece ni da cuju o mogucem odlasku iz kluba jer znaju da nigdje nece dobiti ni priblizno platu koju imaju u Barci. Umtiti i Dembele su igraci koji imaju ogromne plate a oni bas malo vremena provode na treninzima i na utakmicama jer su jako cesto povrijedjeni. A kada se oporave njihova forma ni na sta ne lici. A Dembele je jos i znao nekoliko puta i na treninge da kasni, kaznjavan je zbog nesavjesnog ponasanja tokom oporavka od povreda itd. to su sve jasni pokazatelji na kojem je mjestu njima fudbal. Nije ni cudo sto nije u stanju gol postici iz sansi koje bi igraci sa njegovom platom trebali bez ikakvih problema da realizuju. Tu je i Griezmann koji je sa ogromnom platom a maltene nista ne doprinosi timu, nenormalno losa forma od kada je dosao. Jasno je da je bilo situacija kada su ga treneri postavljali na neodgovarajuce pozicije medjutim sta je sa njegovom igrom gdje ne moze da se sastavi sa loptom.

                      Ipak na kraju ove price tu je opet Bartomeu koji je svim ovim transferima realizovao neke svoje zelje i ideje. U tom kontekstu je i dovodio trenere koji se nisu htjeli petljati u menadzment transfera vec samo da rade sa onim sto im neko drugi dovede. Sve je krenulo od odlaska Neymara. Prije svega tu je bila ona smijesna klauzula od 250m evra, napomena da igraci B tima imaju vece klauzule od toga pa je jasno sa kojom je namjerom to uradjeno. Da se uzme novac za Neymara ali da ne bude kriv Bartomeu. Onda kada je otisao Neymar svi su znali sta ce Bartomeu uraditi, dace preko 100 miliona na prosjecnog i neozbiljnog Dembelea, to su u Dortmundu znali i iskoristili. Zbog cega se onako silno krenulo odmah po nenormalan transfer ako nisi imao pravo rjesenje? Pokusas dovesti nekog odlicnog igraca za koliko toliko normalan novac a ako ne ide to onda ostajes sa ovim sto imas trenutno i cekas neku drugu priliku. Od tada su zapravo isli sve gori i gori transferi u svakom smsilu, od finansijskog aspekta pa do aspetka u smislu profila igraca. Uvijek se treba sjetiti i Boatenga koji nije gola postigao, kakva je samo to ideja bila.

                      Stvarno ne znam kako ce Laporta da izadje iz ove sitaucije. Messija ne mogu registrovati zbog Dembelea i Umtitija i tako tih "cirkusnih" igraca.

                      Comment


                      • Mesi nece potpisati ugovor sa Barselonom,tako sad kazu.

                        Comment


                        • Nece, zvanicno objavljeno. Izmedju Messija i Barcelone je sve bilo dogovoreno ali La Liga i Tebas nece da registruju ugovor.

                          Jasno je da je Bartomeu doprinio ovome sa svojim suludim transferima i davanjem ogormne plate prosjecnim igracima. Ali Tebas, koji nije mogao da materijalizuje ogromnu dominaciju spanskog fudbala nas svim poljima kroz sponzorske ugovore, je posebna prica.

                          Jasno je da se moze gledati i kroz prizmu pogresnih poteza Barcelone u pogledu transfera ali to se desava i u drugom ligama pa klubovi se ne pate toliko. EPL i La Liga su nebo i zemlja. Pa tamo je Everton jaci od sve i jednog kluba iz Spanije osim Reala i Barcelone, u pogledu mogucnosti sa transferima. Valencia se vec sada godinama, pa mozemo, reci raspada, tonu sve dublje.

                          Neymar, Ronaldo, Ramos, Messi...

                          Bravo Tebas, nisi ti nista kriv. Samo i dalje posmatraj.

                          Bukvualno spanski klubovi nisu ni blizu u mogucnosti da ponude uslove igracima kao sto mogu klubovi u EPL-u. Da su bar u nekoj pribliznoj mogucnosti pa bi mnogi igraci i ostali tu. Npr. Sevilla jako tesko da moze da zadrzi nekog igraca ako dodje ponuda iz EPL-a.

                          Katastrofa ogromna za spansku ligu. Mada vjerovatno ce biti jos i gore jer ne vidim kako ce se zaustaviti odliv najboljih igraca iz lige.

                          Comment


                          • Messi ce u PSG. City je vec doveo Grealisha tako da vjerovatno ne mogu zbog FFP-a, i oni sada vjerovatno moraju prodati nekoliko igraca. Pep je vec rekao da Bernando Silva hoce da ide kao i jos nekoliko igraca.

                            Nema sta, tu su Umtiti i Dembele sada koji vise provode vremena van terena. Ali i kada su na terenu oni kao rekreativnci djeluju. Griezmann nije nikada ni bio u dobroj formi od kada je dosao u Barcu. Tu je jos nekoliko igraca iza kojih su najbolje godine tako da se smijesi katastrofa od sezone. Moguc je i totalni raspad kluba u narednih godinu dana. Umtiti i Dembele hoce svoje plate od preko 10 miliona evra iako nicemu ne doprinose klubu, Razumijem da je tu ugovor i sve te stvari ali hocu da kazem da oni nemaju zelju ni motivaciju da igracju fudbal, oni su tu zbog ugovora. Nikad Barca nije mogla da ostvari rezultate sa igracima koji su tu iskljucivo zbog novca, ali bas nikada.

                            A onda opet Bartomeu dolazi na red. Tacno bi trebalo ispitati da li je taj covjek radio paralelno za jos neku organizaciju, jer ovo sto je on radio sa transferima i platama nije ni blizu nekog smisla. Ja mislim da Neymar u Barci nije imao ni blizu platu kao sto sada ima Griezmann.

                            Comment


                            • Ahahaha

                              Krenule su vec objave da Aguero hoce da ide iz Barce zbog ove sitaucije sa Messijem.

                              Comment


                              • Neće Aguero igrati, evo sad je navodno povređen 10 nedelja. Ima da se zajebava po Barseloni.

                                Cela ova priča sa Messijem je krajnje sumnjiva. Istina je kao i uvek negde na sredini. Pravila se znaju uvek i znali su oni odavno da neće moći da ga registruju. Prosto je teška situacija bila. Da ga je prethodna Uprava prodala, linčovali bi ih na sred Barselone. Ovako odlazi bez obeštećenja. On je najbolji igrač svih vremena, ili bar mog vremena. Gledam fudbal preko 20 godina. Tragedija je da se na ovakav način oprosti od kluba. Nije to zaslužio ali tu nije imao sreće zbog Covida. Uvek je bio najbolji igrač na terenu ali daleko od kapitena. Na kraju se nije kapitenski ni poneo. Barselona mu je spasila život kad je bio dete.

                                Trebalo je svoju takmičarsku želju da ostavi po strani i da pauzira godinu dana, odigra posle još jednu sezonu, do tada bi se rešile stvari dovoljno da može da se registruje. Marketinški projekat bi se napravio oko njegovog povratka i mogla bi da se zaradi neka lova.

                                Sa treće strane razumem i taj njegov životinjski takmičarski duh ali ovo ipak nije bila ispravna odluka.

                                Još jedna varijanta koju bih ja razmotrio da sam on, je penzionisanje iz fudbala. Ako ne mogu da igram za Barsu, neću ni da igram. Trebalo je nešto da nauči od Xavia, Inieste i Pujola.

                                Nije dobro postupio i mene kao navijača Barse je jako razočarao, mada on već 3 godine ne igra na visokom nivou (ovde mislim na najvažnije utakmice, derbi sa Realom i Ligu Šampiona). Šamara ovu boraniju u La Ligi ali kad je tesno, promašuje penale i ne preuzima vođstvo ekipe a nosi kapitensku traku.

                                Nadam se da mogu da dođu mladi sveži ljudi, puni elana, na pozicije kluba. I za jedno 3 do 5 godina možda Barsa bude ono što je bila.

                                Comment

                                Working...
                                X