Announcement

Collapse
No announcement yet.

KK Buducnost

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by madafaka73 View Post
    Pa ne možete u pauzi između sezona da promenite ceo roster, zar ne? Niti bi to bilo ispravno sa bilo kod stanovišta. Očekujem 5 stranaca (svi nosioci igre) i 9 domaćih od kojih nekoliko njih neće dobijati bitniju minutažu/ulogu, u EL posebno. Nije to ništa pežorativno, to je realnost ovog podneblja, gde kuburimo sa tim prelaskom iz juniora u seniore bukvalno svi. Radi poređenja, Zvezda će imati 6 stranaca i 8 domaćih, isto kao i Cedvita. Dakle, ako pričamo o nekim razlikama u kompoziciji rostera po osnovu odnosa stranaca i domaćih u ova tri kluba, nijanse su u pitanju, nikako neka drastična distinkcija.
    Upravo tako... Nema se tu šta puno dodati,. Imaš 5 ozbiljnih stranaca u timu iza kojih kriješ 7 domaćih igrača od kojih ni sam ne očekuješ mnogo (sem prljavog posla izuzev od jednog) ali eto lijepa je priča pa neka ide u javnost kako se ne odustaje od koncepta i kako Budućnist ima jeftin tim. Pa ja kad god čujem Bokana kako Zvezda i Cedevita imaju skuplje timove moram da se nasmijem klasičnoj alibi priči prepuštanja uloge favorita drugima. Igraj brate, imaš lovu, imaš podršku cijele zemlje, imaš tim od jula sklopljen, starog trenera i dva ključna igrača zadržana od prošle sezone i opet ti malo

Comment

• Kako mogu biti nijanse da li imas 4 stranca (Buducnost), ili 7 (Cedevita)?

Comment

• @bounty hunter
        Hajde da ne otvaramo tu Pandorinu kutiju, bar ne na ovoj temi posvećenoj KK Budućnost, više mi je za onu gde se piše pomračenog uma.

Uostalom, ja sam govorio o savremenoj problematici klubova u regionu, ne o nekom izolovanom i vrlo specifičnom slučaju iz bliže ili dalje istorije.
        Isto tako, prethodna sezona u ABA je takođe bila specifična, zbog svega što se desilo Zvezdi kao najozbiljnijem suparniku Podgoričana. Neka Džile uzme ABA ove sezone, sa ili bez stranaca, pa će imati moj respekt kao trener.

Comment

• Pametnije bi vam bilo da prebacite ovo na pomračenje pa ga mjerite tamo

Comment

• Koliko se ja sjećam, te 2008 nisi imao pritisak rezultata koji je uslovljavao da EL igra samo jedna ekipa sa Jadrana, pa si sebi mogao da dozvoliš i takve rizike, a da ne pričam da konkurencija u ABA i domaćoj ligi nije bila ni približna ovoj sada. Čim se EL mjesto za region svelo na jednu ekipu, odmah je krenulo ulaganje u sve timove koji imaju imalo ambicije da ga osvoje. Nije KKP 13 puta zaredom osvajao ABA ligu, jer mu to nije trebalo, a i bilo bi neuporedivo teže, već domaće prvenstvo koje mu je bilo dovoljno za EL. Budućnost ima dva domaća igrača ispod koša koji su zamena Klarku, Zvezda ima Ristića koji, barem kako ja to vidim, mora imati prednost u odnosu na Odža. Sa druge strane, Zvezda ima Davidovca i Dobrića koji će sigurno imati ozbiljniju ulogu u timu od Šehovića, Popovića i ostalih. Ne treba zaboraviti da je tu i Lazić koji će u dobrom dijelu utakmnice biti korišćen za umirivanje protivničkih bekova. Daj da razbijemo malo taj mit oko domaćih igrača u finalu ABA lige. Budućnost je uzela titulu na čistu lucidnost Gordića (koji je stranac by the way) i uz svesrednu pomoć Džonija Ivanovića koji ima mnogoooo srca. Čak i KKCZ sa ovako nesrećno sklopljenim sastavom je bila u velikoj prilici da dobije finalnu seriju, a ko zna šta bi bilo da su dva nosioca igre (Pero i Dangubić) bila u timu kada je to Zvezdi najviše trebalo. Nego to nije tema, tema je razigravanje domaćih igrača. Poslednju ozbiljnu ulogu domaćih igrača, a da je tim bio pod pritiskom rezultata, pamtim kod Radonje koji je 2016/2017 sezonu počeo sa Đenkom kao jedinim strancem u timu u kome je kretala petorka Jović, Lazić, Dangubić, Mitrović, Kuzmić

Comment

• Originally posted by MrTwister View Post
              Pametnije bi vam bilo da prebacite ovo na pomračenje pa ga mjerite tamo
              U pravu ste, izvinjavam se... Srećno svakako protiv Armanija na otvaranju, valjalo bi ih opet odučiti od basketa

Comment

• http://www.vijesti.me/sport/buducnos...-daksa-1002144

Comment

• Trolovanje je prebaceno na Pomracenje uma, gde mu je i mesto, a zamolio bih forumase da se ne prepucavaju na maticnim temama. Hvala.
                  "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
                  Meša Selimović

Comment

• Puce stotka..tanko u odbrani za sad, nacrnise vas..
                    3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                    6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                    3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                    2× German League champion (2018, 2019)
                    6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                    4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                    2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Dobro je to,jak je Oldenburg i duze se spremaju zajedno.Zadovoljan sam.

Comment

• Originally posted by Ivan_PG View Post
                        Dobro je to,jak je Oldenburg i duze se spremaju zajedno.Zadovoljan sam.
                        I ja isto!
                        3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                        6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                        3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                        2× German League champion (2018, 2019)
                        6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                        4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                        2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
                          I ja isto!
                          Samo nek smo zdravi,veseli i zadovoljni to je najbitnije.

Comment

• Kaznena ekspedicija iz Oldenburga jebaje majku redom svima.

Comment

• Zato mi iskusno eskiviramo strašni Oldenburg i igramo sa nekim anonimusima.
                              Spoiler
                              Ako mi časi smrti postanu bliski,
                              I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
                              Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
                              Nije umio da odstupi,
                              Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
                              Pao unapred, a ne unazad,
                              I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
                              Uračunato i u moj pad.

Comment

• Koliko je završeno odmeravanje snaga?

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka