Announcement

Collapse
No announcement yet.

KK Buducnost

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • To je onaj sa hrvatskog SK?
    Cini mi se da sam ga slusao par puta,neki strim kad sam nasao.
    Dobar je ako taj na koga mislim.
    A nije ovaj je izgleda sa Arene,nisam ga slusao onda.
    Last edited by E1_PG; 08-04-19, 16:08.

    Comment


    • Originally posted by Ivan_PG View Post
      To je onaj sa hrvatskog SK?
      Cini mi se da sam ga slusao par puta,neki strim kad sam nasao.
      Dobar je ako taj na koga mislim.
      A nije ovaj je izgleda sa Arene,nisam ga slusao onda.
      Taj je imao integritet da osudi nacionalističke/ fašističke izlive navijača u Zadru i u još jednom slučaju i komentari su mu prilično objektivni.
      Spoiler
      Ako mi časi smrti postanu bliski,
      I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
      Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
      Nije umio da odstupi,
      Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
      Pao unapred, a ne unazad,
      I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
      Uračunato i u moj pad.

      Comment


      • Pa to je nesto sto bi trebalo da bude normalno,ali jbg.
        Meni je Sofro najbolji,ne poznaje mnogo kosarku ali podigne mi nekako adrenalin,donosi zivost neku.
        Edin i Kole su ok ali Kole mi malo naginje Zvezdi ne valja mu to
        Last edited by E1_PG; 08-04-19, 16:17.

        Comment


        • According to sources - pocele pripreme za finale.

          "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
          Meša Selimović

          Comment


          • Simpatican intervju Repese gdje je vrlo pohvalno govorio o protivniku u finalu:

            "Jasmin Repeša još nije završio posao zbog kojeg je 30. decembra prošle godine došao u Podgoricu. Budućnost je tog dana igrala sa Crvenom zvezdom u „Pioniru”, gdje će „plavi” u petak početi misiju postavljenu pred 57-godišnjaka iz Čapljine - odbranu šampionskog prstenja u regionalnom takmičenju.

            Budućnost u finalnu seriju ulazi nakon tri ubjedljiva i gotovo istovjetna poraza od „crveno-bijelih” ove sezone (89:75, 87:71 i 86:72). U posljednjem je bila blizu brejka, kada je u vakuumu između odlaska Aleksandra Džikića i dolaska Repeše ekipu vodio Đorđe Adžić - u 29. minutu je vodila 63:55, ali je odjednom stala i dozvolila Beograđanima da serijom 21:2 riješe derbi..
            - Bilo je 63:55 za nas, ali je Zvezda napravila seriju 8:0 na kraju treće i onda opet na otvaranju četvrte za 16:0 i tu je meč bio gotov. Sve tri utakmice je lagano dobila, sa velikom razlikom. Nakon takvih rezultata i samo jednog njihovog poraza u regularnom dijelu, bilo bi neozbiljno da sad kažem da smo mi favoriti. Ali, cilj je postavljen prije mog dolaska i potvrđen kada sam ja postavljen, a to je osvajanje ABA lige. Ne možemo, niti hoćemo da bježimo od toga - rekao je Repeša u intervjuu za „Vijesti”
            Hrvatski stručnjak je bio smiren nakon poraza od Cedevite u prvom meču, a kaže da nema tajne u tome kako je pripremao igrače za obračune koje nisu smjeli da izgube.

            - To je vrlo jednostavno, ukoliko je ekipa spremna da primi informacije. Teško je dobiti utakmicu kad primiš 90 poena, i to više od pola iz slobodnih bacanja, poslije skoka u napadu i utrčavanja iza leđa. To su prelagani koševi za plej-of bilo kojeg nivoa. Izvukli smo pouke, riješili defanzivni skok kući i bili agresivniji. Napravili smo sitne adaptacije na Kobsu i Pulenu, koji je na posljednje dvije utakmice bio bez asistencije. Nije mi bilo drago da smo na trećoj utakmici dozvolili 11 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu i primili osam poena nakon njih. Ti koševi iz drugog plana su najgori, jer te mentalno „ubiju” - napominje Repeša.

            I pored činjenice da je već u 1. četvrtini imala dvocifreni minus, Budućnost nije „izgubila glavu” u majstorici u Zagrebu i preokretom u 2. poluvremenu je slavila 78:73.

            - Pozitivno je što smo ostali mirni i pronašli hemiju, koja nas je izvukla do kraja. Vođstvo 21:10 je bilo opasno, da su nam pobjegli na 15 razlike bilo bi jako teško da se vratimo. Na poluvremenu smo imali minus dva, što je bio perfektan rezultat u odnosu na prikazanu igru. Na 56:49 smo se vratili, preokrenuli na 62:58 i kad se činilo da inercija ide na našu stranu, bila je ta nesrećna nesportska Bitadzea. Na 62:62 sam povukao potez oko kojeg sam se mislio 30 sekundi - da li da na više od šest minuta pozovem drugi tajm-aut i ostanem samo sa jednim, što je objektivno bilo prerano. Ali, tri napada nismo imali protok lopte i dobro se pokazalo, jer smo poslije tajm-auta napravili odlučujući brejk. Bez obzira na trojku Krušlina za dva razlike, sve je bilo pod kontrolom, jer je ekipa na terenu defanzivno reagovala kako bi trebalo i napadački bila pametna.
            Budućnost je ove sezone odigrala 14 utakmica više od Zvezde, a imala je i više igrača u reprezentacijama tokom čuvenih FIBA „prozora”. Igrači aktuelnog šampiona su naviknutiji na utakmice na zgusnut raspored, što bi mogla da im bude prednost, jer bi se maksimalnih pet utakmica finala igralo za svega 11 dana.

            - To je mač sa dvije oštrice. Igranje utakmica održava ekipu u takmičarskom ritmu, pogotovo sa velikim protivnicima. S druge strane, tim koji odmara ima više vremena da se pripremi, da svaki igrač poradi individualno na sebi, da otkloni probleme, da se ekipa uigra... Mislim da ćemo biti spremni za seriju, ali neće samo od nas zavisiti hoće li to biti dovoljno za titulu, već i od Zvezde - napominje Repeša.

            Zvezda će finale igrati bez prvog plejmejkera Džoa Reglanda, koji se povrijedio na prvoj utakmici sa Partizanom, ali trener Budućnosti smatra da to nije preveliki hendikep i da je Milan Tomić našao rješenje.

            - Kada se povrijedio, to je bio problem i Partizan je imao veliku prednost, 60:49. Ali, evidentno je da je ekipa napravila drugu hemiju, da funkcioniše. Igra agresivno, odigrala je fantastično treću utakmicu sa Partizanom i ima veliki broj igrača, kao i mi. Nema kukanja kada jedan ispadne, ima dovoljno igrača koji mogu da pomognu na toj poziciji. Nije tu samo Čović, već i Rivers i Davidovac mogu da organizuju igru. Više je imao problema Partizan sa Renfroom i Pejdžom da postavi igru protiv agresivne Zvezdine odbrane.
            Na tri meča protiv Beograđana, tri igrača su stvarala velike probleme „plavima” - Stratos Perperoglu je ubacio 55 poena, Majk Cirbes 43, a o učinku gorostasnog Majkla Odža ne govori sve 28 koševa koje je postigao...

            - Zvezda je na svim pozicijama pokrivena, ima jako puno napadačkih varijanti. Leđima prema košu ne igraju samo Cirbes ili Odžo, možda Perperoglu više prima loptu u takvim situacijama nego oni. Zna to i da igra Rivers, a Zvezda ima i odlične šutere. Simanić je u rangu bekova što se tiče preciznosti, Beron je jedan od najboljih šutera u Evropi, a i Dobrić je izuzetno kvalitetan. Kao i svako finale, i ovo će sigurno nositi tenzije. Ko bude mirniji, koncentrisaniji, agresivniji i više bude tim, biće u prednosti - zaključio je Repeša.

            Još nismo odigrali vrhunsku utakmicu u gostima

            Nakon 21 poraza u gostima, Podgoričani su u Zagrebu konačno na strani savladali neku ekipu od koje nisu mnogo kvalitetniji. Ali, u Beogradu ih čeka i jači rival i mnogo vrelija atmosfera na tribinama.

            - To je super domaćinski teren, ali ako hoćeš da uzmeš trofej moraš i to da prođeš. Ne možemo očekivati da odemo negdje i da nema nikoga. Ni u Zagrebu nije bila pozorišna atmosfera, ali je bilo jako puno naših ljudi. Zahvalio bih im se još jednom, jer je Zagreb daleko od Podgorice i da toliki broj ljudi da dođe da pruži podršku je za svaki respekt.

            Na pitanje da li trijumf u majstorici polufinala može da bude prekretnica i pokazatelj da Budućnost može da pobjeđuje u gostima, Repeša iskreno odgovara:

            - Nadam se. Uz puni respekt, Cedevita nije top evropski tim, ali to je naša najveća pobjeda na strani. Nismo mi još odigrali vrhunsku utakmicu u gostima. Bilo je nekoliko dobrih, ali nijedna do kraja.

            Comment


            • Ova 3 meca izmedju Zvezde i Bud su bili dueli nekih drugih ekipa. Sada imamo pojacanu Buducnost, a Zvezdu sa KC Riversom ali bez Reglanda. Prethodne utakmice nisu bas merodavne za predikciju ovog duela.

              Comment


              • Predikcija: Sta ce biti - bice.
                "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
                Meša Selimović

                Comment


                • "Bice ono sto biti mora."

                  Vuk Draskovic, 1996

                  Comment


                  • Kratak osvrt....eto cisto da se upisemo malo...necete zamjeriti....

                    Prvo sto bih rekao je da mislim da su dvije najbolje ekipe lige u finalu i ocekujem kosarku za uzivanje za sve sladokusce. Mislim da je Zvijezda veliki favorit, ne bih sada ulazio u razloge toga jer su ocigledni ali se iz prikrajka nadam da imamo hrabrosti i pameti da se posteno suprostavimo. Ono sto treba za nas da bude najbitnije da idemo utakmicu po utakmicu. Bilo kakve pozitivne-euforicne pretpostavke kao i one negativne nisu dobre. Svaki seknd utakmice je bitan. Svaka utakmica prica za sebe tako da je najvaznije razmisljati samo o sledecoj utakmici.

                    Ocekujem veoma "neprijateljsku" atmosferu sto je naravno legitimno, nesto slicno kao sto je bilo u majstorici polufinala sa Partizanom. U takvoj atmosferi ce biti tesko svima, kako nasem timu tako i sudijama koje ce biti pod velikim pritiskom. Ono sto je za moju ekipu bitno je da se dobro spreme , takticki, fizicki i mentalno. Protivnik ima sirok roster i igranje ili neigranje pojedinaca moze samo da nas zavara. Da li ce igrati Reglnd ili ne je za nas najmanje bitno jer vidjeli smo u duelima sa Partizanom da imaju dovoljno igraca da nadomjeste taj ocigledni gubitak.

                    Izbjegao bih pricu o taktici i taktickim detaljima ...ako bih morao da prognoziram ...moram navijacki 0:3 za KKB.

                    Comment


                    • samo cu reći da u 7 dana, bud-cz igraće čak 4 meča..buducnost manje vise to igra pola godine, tako da treba cekati zvezdu kako da se snadje u pg. po meni to je naš plus

                      Comment


                      • Jasno kao dan, prve dvije utakmice odlucuju pobjednika. Ako izgubimo obe, prije svega mentalno ne mozemo da se vratimo. U slucaju da uzmemo jednu gore, ne vidim kako mogu da nas dobiju u Moraci uz nasu publiku, kvalitetniji roster i neigranje Reglanda. Nemam ideju kako Covic moze da igra protiv Gordica ili Cola, tu mislim da prelamamo seriju. Njih moze da izvadi samo Stratos sa nekim prosjekom od 20 poena po mecu.

                        Comment


                        • Zaboravljamo ljudi,zaboravljamo ..... Nije jedan igrac taj koji cini ekipu. Oni su apsolutni favoriti. Imaju mnogo opcija. Dobili su nas u Moracu tako da ni faktor domaceg terena ne moze da bude siguran. Da ne budem optuzen da sirim neki negativni naboj ali nam treba tj trebaju nam mnogo bolje utakmice od onih sa Cedevitom da bi se dobila Zvijezda. Mi to do sad nismo imali.

                          Comment


                          • Koga zanima press uoci prve utakmice finala:

                            https://www.youtube.com/watch?v=m2SS3lVTQRc

                            Comment


                            • Iskreno, ovo ce biti najveci sportski tv spektakl u zadnjih 5 godina..

                              Comment


                              • Šta se priča u Podgorici, u koji klub prelazi Ivanović sledeće sezone?
                                “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                                Comment

                                Working...
                                X