Originally posted by Gangrena
View Post
Pažljivo čitam Vengerove izjave, i redove i između redova, i ispada da je ili manipulator ili ga baš briga šta će o njemu ljudi misliti (Znači, gleda samo svoja posla!). Prazne su mu fraze, nedorečen, nije ni diplomatski 'uvijeno', rečju: tanko! Ne treba mu pridavati toliko pažnje, jer osim što markantno izgleda, nema neophodno za veća postignuća!
Nemam ništa protiv čoveka (Arsen Venger), jedno vreme sam ga gotivio... Onda sam došao do zaključka da upravo Trener guši igru Arsenala...
S jedne strane, pokazao se kao uspešan menadžer:izbor mladih igrača, dovođenje u ekipu, njihov razvoj i igra ili prodaja... O.K.
S druge strane, nedovoljno dobra fudbalska filosofija, nedovoljno dobro poznavanje suštine današnje fudbalske igre (ili ne ume da se iskaže), nedovoljno ubedljiva harizma na terenu i klupi...
Rešenje za Klub: Venger u ložu kao menadžer ili tehnički direktor s velikim ovlašćenjima po pitanju transfera, a na klupu da dođe mlađi, temperamentniji trener, savremenijih fudbalskih shvatanja...
Inače, igrački kadar je solidan... Ako odu dvojica boljih, neka za sledeću godinu dovedu petoricu igrača, od kojih bi bar trojica mogli da igraju u startnoj postavi...
Trebalo bi da ih drugi bolji trener - uigra, napravi raznovrsniju igru, promeni filosofiju igre ka savremenijoj, igru postavi prema mogućnostima igrača a ne prema sopstvenim (ne)mogućnostima, da igra bude maštovitija, nadahnutija, konkretnija u svakom periodu utakmice, da se bolje i brže prilagođava trenutnom rezultatu, da igraju jednostavnije... Ovako, pročitaju protivnici igru Fabregasa ili Van Persija, malo ih 'stave u džep', neutrališu i onemoguće igru Arsenala i (skoro) gotovo... Ima još mnogo toga, Gangrena, ali ovo su samo stvari koje su mi prvo pale... Pozdrav! Više sreće i uspeha - dogodine!
Comment