Zasluzan je Venger jer je Remzija i pored velikog pritiska na Velsanina, da nije za ovaj nivo, da nema potrebne elemente za vrhunskog fudbalera, ostavio ''u igri''. Rotirao ga je doduse, igrao je i na krilu Remzi, dobijao polako sve vecu ulogu. Ali njega nije pratio medijski hajp i on nije imao eksplozivan start karijere kao Vilser. Sa druge strane, Vilsera su proglasili ''buducim kapitenom Engleske'', ''tiki-taka fudbalerom'' itd. Medjutim, nije trebalo dugo vremena da se vidi da je njemu, barem prema onome kako se ponasa, fudbal nije na prvom mestu. Remzi je cutao i trenirao, dok je ovaj radio sve osim toga. Zato me i cudi da mu Venger i dalje daje sansu, jer su u pitanju dve razlicite situacije: jedan je nagovestio veliku karijeru a onda je sam poceo da kvari sliku o sebi, dok je drugi na mala vrata usao u red najboljih igraca. Prvog je trebalo na vreme staviti na klupu, a za drugog je bilo opravdano dati mu sansu jer je na tezi, ali ispravan nacin pokucao na vrata prvog tima.
Samo Venger, koji je stvorio, pa i u fudbalskom smislu obnovio toliko igraca(recimo Bergkampa ruiniranog u Interu) zna zasto je ovo ovako. Dakle, namarno sam podvukao da Francuz zna sta treba raditi da bi igrac dostigao svoj potencijal, ali da to ne radi/ne uspeva mu u slucaju Vilsera. Razlog ne mogu da znam.
Samo Venger, koji je stvorio, pa i u fudbalskom smislu obnovio toliko igraca(recimo Bergkampa ruiniranog u Interu) zna zasto je ovo ovako. Dakle, namarno sam podvukao da Francuz zna sta treba raditi da bi igrac dostigao svoj potencijal, ali da to ne radi/ne uspeva mu u slucaju Vilsera. Razlog ne mogu da znam.
Comment