[VINE]M3KTpPbibZO[/VINE]
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Arsenal London
Collapse
X
-
16.08. Arsenal 2 - 1 C. Palace
1. Szczesny: 7,5 - odigrao Voja solidno. Kod gola nije mogao mnogo, napravio 2 greškice, kod ispucavanja kad je istrčao sa gola i kod onog pasa koji je mogao biti presječen. Međutim, to su više rizici nego greške. Sviđa mi se njegovo ponašanje pri postavljanju igrača kod kornera. Sve u svemu, standardno dobar.
6. Koscielny: 8,0 - ne bih ja njega krivio za primljeni gol, ono je ponajviše fantastična reakcija protivnika. S druge strane, čovjek izuzetan u duelima, siguran, motivisan, što je pokazao i postignutim golom. Nastavlja tamo gdje je stao predhodne sezone.
21. Chambers: 9,0 - za mene igrač utakmice. Sve što je napravio trebao je napraviti, uključujući i onaj prekršaj za žuti. Odlično se gradi, izuzetan na lopti, iznenađujuće dobar na poziciji koju inače ne igra. Radio je u par navrata i Artetin posao, imao nekoliko impresivnih reakcija i pasova. Savršeno se snašao u novom klubu i vjerujem da bi mogao Peru ili Artetu poslati na klupu. Dobrodošao!
2. Debuchy: 8,0 - oduševljen sam činjenicom da je na svakom polju ovaj lik bolji od svog predhodnika. Snažan, siguran u defanzivi, prisutan u ofanzivi, ima vrlo precizan centaršut, iako nedovoljno oštar, ali polako. Apsolutno radi svoj posao.
3. Gibbs: 6,5 - odigrao sasvim solidno dok je igrao. Ništa spektakularno. Ipak, vidi se i želja i napredak prilikom prodora i u tim ofanzivnim zadacima. Svakodnevno napreduje.
8. Arteta: 7,0 - mnogo radi ovaj čovjek. Istina je da usporava igru i tuši ponekad, ali je sveprisutan i na sredini i u odbrani. Kreće se odlično i vrijedi svakako više nego što se na prvu može vidjeti. Bez mnogo oscilacija.
10.Wilshere: 6,0 - nema ga mnogo. Slabo se otvara. Nedovoljno agresivan. Čak i ne rizikuje dovoljno. Izgubio je nekoliko lopti koje nije morao. Nedostaje mu samopouzdanja.
16. Ramsey: 8,0 - odlično se kreće, otvara, nudi, upošljava druge, pokušava i lijevom i desnom. Vrlo motivisan. Na pravom mjestu u pravo vrijeme, a potvrda toga je i onaj gol. Lijepo ga je imati u timu ovakvog. Rambo!
19. Cazorla: 8,5 - nije trčao onoliko koliko su Aron i Arteta, ali je uradio više od njih. Duge lopte, kratke lopte, karakteristična utrčavanja u sredinu sa loptom, pravljenje viška, stvaranje šansi! Veoma, veoma dobar danas naš najveći majstor s loptom. Čovjek koji je pravio razliku.
17. Sanchez: 6,5 - osim za trud, za malo šta bi se moglo pohvaliti ovog igrača. Previše grešaka, loših pasova, izgubljenih lopti, 1 na 1 duela. Još te čekamo, Alexis!
22. Sanogo: 5,0 - gdje je ovaj čovjek bio danas? Onih nekoliko proturenih pasova u padu i nekako isčupanih i sačuvanih lopti nije dovoljno. Slabo iskorištena minutaža. Klupa.
--------
18. Monreal: 6,5 - igrao gotovo čitavo poluvrijeme i bio jako stabilan. Čak me i iznenadio kako je lijepo pročitao nekoliko protivničkih pokušaja da se organizuje napad i otklonio te lopte. Više nego dobra zamjena Gibbsu. Ovako je igrao kad je tek došao u klub i tad se praktično rotirao sa Gibbsom. Onaj stari.
12. Giroud: 6,5 - za ovakve utakmice najbolji izbor. Izuzetno jak. Zna kako šutirati na malom prostoru. Zna se i može se graditi sa štoperima PLa. I dalje sretno asistira i spušta lopte. Džoker za bunker.
15. Chamberlain: 7,0 - možda sam subjektivan prema meni najdražem igraču, ali sa kojom lakoćom, brzinom i preciznošću on dijeli pasove i kako se lijepo i brzo otvara, prosto me oduševio po ko zna koji put. Vrlo dobro iskorištenih 25 minuta na terenu. Vjerujem da mu samo treba dati 4-5 utakmica u kontinuitetu da uhvati ritam i gledaćemo igrača top klase. Ogromni potencijal koji mora eksplodirati ove sezone." I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or just Arsenal with trophies? "
Comment
-
Originally posted by Wilshere_10 View PostGoal javlja da je Manolas na pregledima kod nas, a RMC da je prihvacena ponuda za Rabiot-a od 5.5m evra." I really like Arsenal. But you, do you like Arsenal? Or just Arsenal with trophies? "
Comment
-
Pisu da je to vec gotovo? Dolazi na godinu dana?
A takodje se pise da Falkao ide u Liverpul na godinu dana? Sta je sa svim tim pozajmicama?sigpic
Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic
Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.
Without error there can be no brilliancy.
Comment
-
Sve se vise i vise pise o Manolasu i o pozajmici Eduarda Vargasa iz Napolija. Citao sam neke komentare i kazu da je Vargas prosle sezone kidao u Valenciji. Na SP su on i Alexis fino funkcionisali.
Ukoliko se realizuju ovaj transfer i pozajmica Vargasa i onda se baciti na dovodjenje zadnjeg veznog i prelazni rok je uradjen perfektno.Originally posted by maliajnstajnArsenal ako uzme narednih 5 tekmi, uzima i titulu, nema previse tu filozofije.
Comment
Comment