Ma ta otkupna klauza za 32 miliona mi daje neku nadu da je moguce izvesti takav transfer, iako tesko da ce sam igrac htjeti da predje. Obicno kada Arsenal krece po igraca oni se prvo dogovore sa igracem pa onda idu po njega, jer nema smisla se dogovarati sa klubomako igrac ne zeli da predje. Iako je to krsenje FIFA pravilnika o transferima, Arsenal to radi da se ne bi doveo u neugodan polozaj da ih igrac odbije. Ako se desi aktivacija klauze mislim da je to done deal jer su se sigurno unaprijed dogovorili sa Costom.
Uostalom Suarez je glavni primjer tog Arsenalovog nacina. Prvo ideneki verbalni dogovor sa igracem i onda ide ponuda, nazalost po mene klauzula u Suljinom ugovoru nije bila precizirana i na kraju nista od toga
Isto je bilo i sa Mesutom. On je dosao kod Wengera kuci, dogovorio se sve, a onda je Gazidis otisao kod Florentina da rijese finansijske uslove transfera.
Tako da ako se aktivira klauzula, mala je sansa da Diego Costa nece biti igrac Arsenala
Uostalom Suarez je glavni primjer tog Arsenalovog nacina. Prvo ideneki verbalni dogovor sa igracem i onda ide ponuda, nazalost po mene klauzula u Suljinom ugovoru nije bila precizirana i na kraju nista od toga
Isto je bilo i sa Mesutom. On je dosao kod Wengera kuci, dogovorio se sve, a onda je Gazidis otisao kod Florentina da rijese finansijske uslove transfera.
Tako da ako se aktivira klauzula, mala je sansa da Diego Costa nece biti igrac Arsenala
Comment