Originally posted by Miki28
View Post
Sta sam netacno reko za Bisaku, i za Shaw-a? Inace Bissaku obozavam, ubedljivo najvise od svih u poslednjoj liniji.
To sa parama je prica koja nas ne bi trebalo da zanima. Niti mi dajemo te novce, niti na cene treba gledati nominalno.
Svaki stoper koji iole vredi bio te sezone bio prodat Unitedu za barem 60 miliona. Osim ako nekom istice ugovor.
Takva je bila situacija, nasa urgentnost za stoperom, zbog registracije i zbog hemije bilo je pozeljno da bude Englez. Dokazali smo u prethodnim sezonama da te pozicije ne mozemo da resavamo nekim igracima koji nisu World Class, a pritom su i "stranci".
U tom momentu mi bolje od Megvajera nismo mogli da dovedemo. Megvajer je odlican igrac, a mene te twitter mediokritetne price, na koje sami padnemo kad navijaci drugih klubova penave "700 miliona, 400 miliona, hahahah, kolko ste glupi". "Englez, glavonja, gle kakav je", jos ljudi samouvereno imaju takve agende, ne shvataju koliko je to glupo, ne samo iz fudbalskog ugla, vec je i sovinisticki i sa predrasudama.
Na to ne zelim da se obazirem. Cena je bila visoka, ali za to nije ni kriv ni Megvajer, i ta cena je posledica prethodnih sezona koje su bile lose odradjene. Trziste i nasa urgentna situacija su dosta uticali na cenu, i jbg to je to.
Vazno je da on dobro igra, da je dobar lik, i da se izborio sa jako teskom situacijom, da je pokazao karakter. Ne povredjuje se, ne gledam u pasulj kao sa Jones-om, Smallingom, Rojom i slicnima, da l ce stalno da bude povredjen itd.
DDG nije golman za Manchester United. Mozda ce ti trebati jos vremena da to sam priznas sebi, i meni je dugo trebalo, kopkalo me je podsvesno godinama, ali nisam sebi zeleo to da priznam.
Unitedu je primarno neophodan golman sa dobrom komunikacijom sa odbranom, autoritativan golman, koji ce da posmatra fudbalsku utakmicu i da vice i daje instrukcije poslednjoj liniji, koja stoji na 40 metra od svog gola dok napadamo. Da taj Bisaka sto brze nauci taj awareness, i da mu ne beze iza ledja, golman koji ce da oseti da AWB ima tu tendenciju i da ga upozorava u toku utakmice.
Da bude dobar na ubacaje sa strane, da razmislja o tome sta njegovi stoperi blokiraju. Mi imamo golmana koji se kao starac iz Hemingvejovog romana upleo u sopstvenu mrezu, i tu je zamisljen, nista ga drugo ne zanima.
Apsolutno tercijalno bitno je da l moze da odbrani nesto ludacki sa nogama. Od toga se ne zivi, od toga odbrana sistemski ne funkcionise dobro.
Dobar je momak, hvala mu na svemu, ali ako imamo neke ambicije, jednostavno nije materijal za United.
Nama bi jedan Kasper Schmeichel 10 puta bolje lego. Pa ne mora da ima neke vanzemaljske odbrane. Bolje da primis 4,5 gola vise u sezoni, time sto neces da imas golmana da skine nesto nerealno, ali da ti odbrana cele sezone ima komunikaciju, da je stabilna i da se oseca neka sinhronizacija. Time ces sa druge strane da ustedis 15 golova. Pritom ce ceo tim da ti bude sigurniji, a to se prenosi i na napad.
"Svako od njih snosi deo krivice", to navijacima vazi kad bekovi i golman grese, a kad Lindelof i Megvajer pogrese, onda su samo stoperi krivi za sve, gori su po klub od Glejzera. Pa ne moze tako.
Pritom nasi stoperi su vec godinu dana u dominatnoj manjini ti koji grese sto se tice odbrane. Te greske koje imamo su u 95 posto slucajeva tudje greske,, ili sistemska nefunkcionalnost naseg golmana, koji jednostavno ne oseca igru i meni je statista. On dozivljava svoj posao tako da je placen samo da se baci brzo, ispolji reflekse kad lopta ide ka njemu. Sto je najgore u poslednjih 2 godine, i te stvari ne radi dobro, prima neke pacerske golove.
Comment