Originally posted by Miki28
View Post
Ja sam poprilicno ubedjen za City da osvajaju CL, a velike su sanse i PL. Sprema ih za cele sezone za kup utakmice, za guste utakmice. Tu je City fulao u CL, i sad su promenili neke stvari, zrtvovao je igrom prvi deo sezone kako bi tim ucio da igra tvrde utakmice. A to ce im znaciti marta, aprila, maja.
Iskreno, ja da sam bio trener Uniteda, ne bih nista menjao isto do 80og minuta, ako mi je bitna pobeda. Jer nemam sta da ubacim. To menjanje je precenjeno, imho. Pre cu da verujem u sposobnost Bruna da napravi neki svoj vic, svoj trenuta iako ceo mec igra lose, nego da ubacim igraca koji je drugaciji tip i nema tu sposobnost. Isto i Martial i Greenwood. Igrao bi mi Martial iako gresi, jer znam da ce biti barem u situaciji da gresi. Greenwood ne bi ni dobio priliku da gresi u takvom mecu.
Za Greenwooda jos mora da se napravi situacija da on pokaze sta zna. Nije on jos za ovakve utakmice da on utice na igru.
McTominay je dokazan igrac za velike utakmice, za utakmice sa najjacim, uvek tu odigra najbolje. Plus je jako cvrst a mobilan igrac, znam da cu lakse da napravim i presing da uzmeme loptu.
Niti pa imamo takav tim koji fluidno moze da menja gameplan, nacin igre itd. Pep ima, plus ih tako trenira, plus ima tim u koji je strateski ulagano godinama da moze da radi takve stvari. To ih sa druge strane kosta, jer im nekad fali vise rigidnosti.
City je bolji tim, imaju world class trenera, vise oruzja. A mi, mi nemamo jos dovoljno dobar tim, da u ovakvim mecevima kontrolisemo stvari i da protivnik nema uticaj na to kako mozemo da igramo. Mozda protiv LFC-a i mozemo, ali protiv Pep-ovog City-a ne, moramo da budemo svesni da mi zavisimo da li City ima los dan, da li su izasli sa nekim pristupom da se gresi itd.
Nisu bili bolji za 2 gola razlike juce. Primili smo 2 gola na naivnost. Prvi gol, naivan faul, 3 igraca markiraju istu liniju, saigraici markirali Megvajera, ali i pored toga je morao bolje da reaguje. Inace je pokidao juce, i on i Lindelof.
Drugi gol, bazicna greske AWB-a, lopta se glavom nikad ne izbija ka centru, plus maestralan potez Fernandinja.
City se sinoc mnogo dobro branio, mnogo su napredovali u tom segmentu, mnogo zrelije i pametnije stoje. Uvazavaju sposobnosti protivnika. Pep je pre imao to "Necu ni da se skoncentrisem na svaki detalj u defanzivnom pozicioniranju, razvalicemo mi njih nasom ofanzivnom igrom". TO se promenilo.
Fair and square, bolji su, mora da se pruzi ruka. A mi moramo da radimo jos, i sa pojacanjima i sa napredovanjem na samom treningu.
Comment