Originally posted by Miki28
View Post
Ja sam Murinja smatrao za lika koji ce da dodje i da nam ugradi taj pobednicki mentalitet koji se izgubio smenom generacija i da ode dalje nakon 3-4 godine, ali on to za sada nije uradio. Dali su coveku 400 miliona, mislim da bi bila losa odluka otpustiti ga sada i ne izgurati njegovu pricu. Jer ja sam njega uvek smatrao za nekoga ko gradi. Ta prica koja se po internetu gura da Murinjo ostavlja pepeo i rusevine iza sebe kad ode je po meni uvek bila velika glupost. Covek je postavio temelje i onog Reala i onog Celzija koji su se naosvajali svega i svacega nakon sto je on otisao. Al ljudi to jednostavno ne zele da vide. Ta prica za Real mi je najludja od svih, covek se resio tog deadwood-a sacinjenog od legendi Reala i usput zbog toga izgubio svlacionicu. Nenormalan posao je tamo napravio, posao koji niko nije imao muda da odradi. I ovde kad je dosao morao je da se resi jednog Runija i uradio to na maestralan nacin, nesto sto ni LVG ni Mojes a ni Fergi nisu uspeli da urade.
Generalno smo sa tim smenama trenera fejlovali najstrasnije. Doveli smo coveka da odradi rebuilding ekipe, smenu generacija, da bi ga na pola posla otpustili i doveli coveka sa dijametralno suprotnom filozofijom fudbala da nastavi posao. Bas nisu imali pojma sta rade. Ja najvise strahujem od toga da mi otpustimo Zozea i dovedemo nekog Poketina ili Nagelsmana koji opet od Zozea imaju dijametralno suprotnu filozofiju fudbala. I tu ce opet biti mnogo problema. Ako ce vec da naprave tu gresku da otpuste Zozea, onda bi trebali dovesti nekog pragmaticnog da nastavi posao, Alegrija ili Zidana, a ne nekoga ko ce morati da pliva uzvodno i usput pukne pod pritiskom.
Po meni je wait and see, ako bas fejluje(mada po meni nema sanse za to), neka ide. Ako se pak lavovski bude borio do samog kraja, treba mu dati jos ta 3 igraca i jos jednu sezonu i to bi bilo to.
Comment