Nije problem toliko što svako ima različito mišljenje, to mi je sasvim normalno, već što svako ima potrebu da iznese to mišljenje ma kakvo ono bilo, baš po svaku cenu. Ovo nije papir koji trpi sve i mene ne interesuje ko od vas ima 2-3 ljubavnice i šta radi sa njima, budalu od šefa ili je Junajted boranija koga treba ugasiti, da kao klub nestane. Prosto se neke stvari ne govore, odnosno ne pišu. Ne da bi sada izigravali finoću, da bi od ovog mesta pravili ono što niti može da bude, niti bi trebalo na kraju, već zbog elementarne ljudske pristojnosti. Ni devojci nećeš reći da bi trebalo možda da smrša koji kg, niti ona da zbija šale na neke tvoje atribute, na koje su muškarci posebno osetljivi. Mnogo je poželjnije da se nešto prećuti, ma koliko nas svrbeo jezik, pogotovu gde je ovoliko ljudi... Slična ili ista mišljenja, pa i ona neprimerena, ružna ili prostačka razmenjuju se valjda sa osobama sa kojima smo na istim talasnim dužinama, u ovom slučaju preko pp-a ili negde u separeu nekog kafića, a ne da bi ovde provocirali sa namernom i pravili se mangupi za tastaturom.
Naravno da su suprotni stavovi, razlike ili rasprave u razumnim okvirima elementarne pristojne i normalne komunikacije uvek dobro došle i poželjne. Ali ili ne vidimo razliku ili se pravimo blesavi ili nas u suštini baš briga. Ima i onih koji i ne razumeju i ne shvataju tu razliku, ali postoje i oni koji namerno iskaču iz svih okvira i provociraju i to tačno određene osobe ne bi li one popile kaznu. Ipak iskreno mislim i nadam se da se to više neće tolerisati.
Naravno da su suprotni stavovi, razlike ili rasprave u razumnim okvirima elementarne pristojne i normalne komunikacije uvek dobro došle i poželjne. Ali ili ne vidimo razliku ili se pravimo blesavi ili nas u suštini baš briga. Ima i onih koji i ne razumeju i ne shvataju tu razliku, ali postoje i oni koji namerno iskaču iz svih okvira i provociraju i to tačno određene osobe ne bi li one popile kaznu. Ipak iskreno mislim i nadam se da se to više neće tolerisati.
Comment