Originally posted by srdjan_sl
View Post
To da l' smo znali šta smo dovodili je druga stvar, niti ga opravdava za totalno neprofesionalni odnos prema klubu. Ja nisam zeleni majmun i budaletina kome će neko da prodaje jeftinu patetiku preko tvitera i da time sebe pravda samo zato što ga zamrzelo da trenira a nije ga zamrzelo da prati onu ćurku po teniskim turnirima u sred sezone, dan pred najveći meč u Engleskoj. "Ajde, pustiću neku jeftinu patetiku na tviteru, popaliću navijače kad već ne mogu da potrčim"
Ukoliko sportista nema problema sa nekom žlezdom, hormonima ili slično, ne postoji ništa što ga opravdava ako nije potpuno fizički spreman.
U 2017oj godini prosečan čovek zna sve o ishrani, regeneraciji tela, načinima treniranja, razvijeno je treniranje na taj nivo da postoji zilion nedosadnih vežbi.
Apsolutno, ali apsolutno je nedopusivo da profesionalni sportista, pritom okružen stručnjacima za fiziički spremu, bude debeo, zapušten, nespreman. Nedopustivo je da sportista velikog kluba sa velikom platom ne izvlači maksimum iz svog tela.
To je kao da je vozač autobusa pijan.
Ne samo da je svojim odnosom pišao po klubu, usput primajući 10m funtii godišnje, nego tu mora da se uračuna i oportunentni trošak nekog drugog veznjaka kojeg smo potencijalno mogli dovedemo, ili nekog klinca. Neko ko je mogao tada već da krene da igra i da u timu sada bude kao neki koristan deo rotacije.
Mi smo to leto doveli taj Sch duo za sredinu, ne znaš ko je očajniji od koga, a najgore od svega naredno leto smo morali sve ispočetka sa sredinom.
To da l' je bio veliki igrač, jeste bio vrhunski u top3 veznjaka u Evropi, u jednom periodu. Ali zašto bi nekim komunističkim principima zasluge on sad imao neki tretman? I to kod nas, ajde Bajern da ga istrpeo (a videli su u kom je kurcu i koliko mu se više papučari nego trenira) ali šta smo dužni mi da nas čašćava prisustvom?
I kad te već neko ispoštuje, potpišeš ugovor koji ti garantuje veliku platu, red je da obe strane budu profesionalne.
Twitter patetike u 140 karaktera nisu profesionalizam. Imaš Carrington i trening da tamo poštuješ klub...
Comment