Originally posted by l1m4r
View Post
Originally posted by dzoker
View Post
Nisu vlasnici degenrici, nego je klub pre tri godine bio u ponoru, i nije se ocekivalo upumpavanje novca ogromne kolicine odmah jer oni nisu seici, vec otaljavanje dugova.
Drugo, vlasnici nisu dali ni blizu taj novac, vec oko 120m funti raspolozivog i sigurnog budzeta, na tri sezone, sto je gledajuci ostatak klubova ne toliko ogromna suma. Ostatak je dosao kao rezultat prodaje mnogobrojnih igraca, od kojih je najveci deo cinio novac od transfera Suareza.
Da ne pricamo o budzetu za plate koji je bio daleko ispod ovih glavnih klubova, sto je jedan od razloga zasto duze vreme neka klasa od igraca nece krociti na Anfield i jedan od razloga zasto Sterlingu nece dati platu koju zeli.
Plan i program sam ti vec naveo, stoga ne bih da se umaram oko te price da li je 6. mesto sad zadovoljavajuce ili ne. Kada se sagleda ukupan aspekt i svi ciljevi FSG-a, Brendan je za njih radio dobar posao tokom ove tri sezone.
Uveo je tim u LS i cak se borio za titulu, dakle nadmasio ocekivanja, smanjio se wage bill daleko vise nego ranije, pocelo prosirivanje stadiona, novi komercijalni ugovori itd.
Na rezultatskom planu, ove sezone je podbacio, ali nedovoljan razlog za FSG da ga otpusti, jer kao sto sam vec naveo, kolektivna odgovornost je u pitanju, dovodjenje igraca najvise.
I da ti razjasnim ono najnejasnije, po meni, ovo nije ok, ali ja pokusavam gledati ovo kroz oci FSG-a.
Comment