Announcement

Collapse
No announcement yet.

EuroBasket 2017 (Opšta diskusija)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Comment

• Bazarević spakovao stolnjak.
      Ključna taktika je sprečavanje udvajanja Šveda.
      Hrvati nisu uspeli da reše utrčavanje slobodnog beka koje je Šved nalazio nakon udvajanja.
      Još veću grešku su napravili sa preuzimanjem, jer taj igrač jednostavno nema ni ritam, ni brzinu da ga isprati.
      Mi smo to rešili sa manje štete iako nam je bacao po terenu i Luču i Lazu, tek ga je Dragan zaustavio nekoliko puta ali je mnogo manje razigravao ostale i dao samo petnaestak poena. Plus mi i rusi u toj tekmi izgledali kao egal ekipe, a sada im hrvati poklonili ovaj neprocenjivi bust samopouzdanja, razigrali im najmanje 10 igrača i ako pregaze i grke ko plitak potok...bude naopako...(po nas ili talijance, obaška).
      Last edited by Wingwalker; 10-09-17, 23:49.

Comment

• Ovo nije potrebno. Razumem, šaljivog je tona ali ipak nije prikladno.
        Last edited by Боги; 11-09-17, 00:12.

Comment

• Originally posted by taliesin View Post
          Kad smo mi poslednji put izgubili cetvrtfinalnu utakmicu? Bese u Sloveniji na EP ako se ne varam.
          Litvanija 2011 od rusa, kad smo psiholoski poceli da posrcemo, a sve je pocelo godinu dana ranije u turskoj. Sad je to smesno, ali tada nije bilo.

Originally posted by Adam The Llama View Post
          Ne znam jel neko gledao emisiju na hrtu posle utakmice, ali slatko se nasmejah. Pitase goste za prognoze u cetvrtfinalu, i jedan "strucnjak" rece o mecu Italija/Srbija kako mi uvek lose igramo takve utakmice(Srbi).

Sent from my SM-T560 using Tapatalk
          Zato nikad nece nista ni uraditi.

Njihova kosarkaska frustracija izazvana neuspesima jedino nije veca od frustracije izazvane nasim uspesima.
          Tocak tka kako tocak zeli.

Comment

• Originally posted by mmajstor View Post

nisu imali krstenog pleja, od kad su se odvojili (a nesto ni pre toga). Tj. ako Drazena racunamo kao beka sutera.
            Ali su imali najveceg kosarkasa na ovim prostorima ikada, i to brata selektora njihovog koji je i sam bio sjajan kosarkas. Malo manje podcenjivanja i podsmevanja za zaista kosarkaski zemlju koja ima i pet titula klupskog prvaka evrope. Al cujes ovog kakva kosarka za Hrvate, posle nam krivo kad nas zezaju za fudbal ovako.
            Last edited by VLADIMIR PERIC VALTER; 11-09-17, 00:31.

Comment

• I to podsmevenje kad oni ispadnu i pricati neke bajke a do juce smo i od Nigerije gubili kad nam je kosarka bila srozana a sad smo kao silni, koliko nam samo malo treba gledam i za fudbal sad, ruzno je a tek se Hrvatima smejati da nisu kosarkasi je ne znam u najmanju ruku klinacki i nepoznavanje kosarke. Mi ni sad nemamo igraca kao sto je Hrvatski Bogdanovic a kamoli bilo sta drugo, stvar je sto mi imamo hemiju a kod njih u savezu se svasta radi van kosarke.

Comment

• Originally posted by VLADIMIR PERIC VALTER View Post
                Ali su imali najveceg kosarkasa na ovim prostorima ikada, i to brata selektora njihovog koji je i sam bio sjajan kosarkas. Malo manje podcenjivanja i podsmevanja za zaista kosarkaski zemlju koja ima i pet titula klupskog prvaka evrope. Al cujes ovog kakva kosarka za Hrvate, posle nam krivo kad nas zezaju za fudbal ovako.
                Jesu, njega sam i spomenuo. Ne treba zaboraviti ni Kukoca, Radju. Ja sam se fokusirao samo na pleja... cinjenica je da nisu imali pleja ni blizu tog kvaliteta, to nije podsmejavanje njima koliko mulaomerovicu na njegovu izjavu.

Comment

"Ovog"??? "Ovaj" je i napisao da oni u kosarci imaju isti problem kao i mi u fudbalu. Drugo, ja hrvatske kosarkase jako cenim, momci su na mestu, ali sta je trebalo selektoru, ljudima iz saveza i javnosti da ponizavaju protivnike, a vrlo cesto i nas? Oni su kosarkaska zemlja otprilke koliko su Madjari fudbalska, slavna istorija, ali sadasnjost sa tom istorijom nema nikakve dodirne tacke. Jesmo i mi fudbalska nacija jer smo imali prvaka Evrope i sveta? Nema vizije, nema sistema, nema trenera, nema klubova.
                  Last edited by Carcosa; 11-09-17, 00:42.
                  "We live on a placid island of ignorance in the midst of black seas of infinity, and it was not meant that we should voyage far". H.P. Lovecraft

Comment

Jesu, njega sam i spomenuo. Ne treba zaboraviti ni Kukoca, Radju. Ja sam se fokusirao samo na pleja... cinjenica je da nisu imali pleja ni blizu tog kvaliteta, to nije podsmejavanje njima koliko mulaomerovicu na njegovu izjavu.
                    Pa znas li kakav je igrac bio Mulaomerovic recimo, i gde je igrao, ja volim Jovica ali Damir je bio sjajan igrac. Tacno za pleja, oni su uvek bolje radili sa centrima pogledaj im potencijal u centarskoj liniji Zubac, Saric, Bender, Zizic i jel sad treba oni da kazu uuu a Srbi imaju Stimca, to su gluposti. Hrvati su uvek imali sjajne kosarkase, sto govore i klupski uspesi i sto je Jugoplastika najveci kosarkaski klub Jugoslavije. Tako slusam i neke njihove kad mi puknemo u rukometu odmah neko podsmevanje ,sta jel meni treba da bude krivo sto mi nikad nismo imali igraca kao sto je Ivano Balic. To je sport i nacionalne gluposti treba ostavii van toga.

Comment

• Originally posted by Carcosa View Post
                      "Ovog"??? "Ovaj" je i napisao da oni u kosarci imaju isti problem kao i mi u fudbalu. Drugo, ja hrvatske kosarkase jako cenim, momci su na mestu, ali sta je trebalo selektoru, ljudima iz saveza i javnosti da ponizavaju protivnike, a vrlo cesto i nas? Oni su kosarkaska zemlja otprilke koliko su Madjari fudbalska, slavna istorija, ali sadasnjost sa tom istorijom nema nikakve dodirne tacke. Jesmo i mi fudbalska nacija jer smo imali prvaka Evrope i sveta? Nema vizije, nema sistema, nema trenera, nema klubova.
                      To je vec druga prica ali si rekao kakva kosarka takve i legende sto je smesno, posto time ponizavas i nasu kosarku posto je to sve ista jugoslovenska skola kosarke. Tacno je njihov problem nije neznanje i nekvalitet vec sranja u savezu ali kad bi okupili 12 najboljih koje sad imaju i ove mlade centre iz Nba pa ne bi bio siguran da smo bolji, a koje to mi klubove osim Zvezde imamo sad normalno organizovane, stvar je u hemiji i sto Djordjevic od objektivno slabijih igraca izvlaci maksimum i na tome mu svaka cast ili ti mozda mislis da je Lucic bolji od Darija Sarica npr, malo objektivnosti.

Comment

To je vec druga prica ali si rekao kakva kosarka takve i legende sto je smesno, posto time ponizavas i nasu kosarku posto je to sve ista jugoslovenska skola kosarke. Tacno je njihov problem nije neznanje i nekvalitet vec sranja u savezu ali kad bi okupili 12 najboljih koje sad imaju i ove mlade centre iz Nba pa ne bi bio siguran da smo bolji, a koje to mi klubove osim Zvezde imamo sad normalno organizovane, stvar je u hemiji i sto Djordjevic od objektivno slabijih igraca izvlaci maksimum i na tome mu svaka cast ili ti mozda mislis da je Lucic bolji od Darija Sarica npr, malo objektivnosti.
                        Iskreno, Saric od svog talenta jako malo pokazuje. Igre u Filadelfiji mogu mnoge da zavaraju, ljudi koji malo bolje prate NBA znaju kakav je to tim, kakva je njihova politika i kakav im je bio roster prosle sezone. Ja licno mislim da Zizic ima mnogo vece sanse da uspe u NBA. Naravno, Saric i Lucic po talentu ne mogu u istu recenicu, ali kad je reprezentacija u pitanju, talenat nije nesto najbitnije, nego polet, elan, muda, kako god to nazvali. To je ono sto Lucic ima a Saric nema. Svakako, njihov najbolji tim je prilicno kvalitetan, ali ne mogu da igraju sa cetiri centra na terenu. Sto se jugoslovenske skole kosarke tice, cini mi se da je malo toga kod njih ostalo.
                        Last edited by Carcosa; 11-09-17, 00:58.
                        "We live on a placid island of ignorance in the midst of black seas of infinity, and it was not meant that we should voyage far". H.P. Lovecraft

Comment

Pa znas li kakav je igrac bio Mulaomerovic recimo, i gde je igrao, ja volim Jovica ali Damir je bio sjajan igrac.
                          Znam, za mene je Damir bio prosecan kosarkas, kao i svi njihovi plejmejkeri, ali dobro ne moramo se sloziti. A Jugoplastika je najbolji klub Jugoslavije to si dobro rekao. Nestankom Jugoslavije na zalost, nestao je i taj klub. Imali su i imaju dobre igrace to stoji, svi smo mi na ovim prostorima talentovani za iste sportove, ne treba posebno objasnjavati zasto jer je potpuno logicno.

Comment

• Originally posted by Carcosa View Post
                            Iskreno, Saric od svog talenta jako malo pokazuje. Igre u Filadelfiji mogu mnoge da zavaraju, ljudi koji malo bolje prate NBA znaju kakav je to tim, kakva je njihova politika i kakav im je bio roster prosle sezone. Ja licno mislim da Zizic ima mnogo vece sanse da uspe u NBA. Naravno, Saric i Lucic po talentu ne mogu u istu recenicu, ali kad je reprezentacija u pitanju, talenat nije nesto najbitnije, nego polet, elan, muda, kako god to nazvali. To je ono sto Lucic ima a Saric nema. Svakako, njihov najbolji tim je prilicno kvalitetan, ali ne mogu da igraju sa cetiri centra na terenu. Sto se jugoslovenske skole kosarke tice, cini mi se da je malo toga kod njih ostalo.
                            Slazem se , zadnji put su oni imali hemiju a onim kvalifikacijama za igre kad su iznenadili Italijane, i pre toga ono polufinale u Sloveniji kad smo se mi lose proveli od Spanaca npr. Oni imaju problem poltronskih saveza kao i sad u fudbalu gde ekipu koja je u top 5 u evropi vodi amater Cacic koji ima neki dil ko zna koji sa Sukerom, ali ne mozemo sad reci e Modric je los zato sto je Hrvat npr. Pa i kod nas je malo ostalo te skole zato su i Spanci sve prestigli a nekad su od nas ucili, jbg ja voli nase kosarkase ali Milosavljevic, Lepi Laza, Micic , Stime itd nisu brate krem ni evropske a ni naslednici Yu skole. Oni bi imali ozbiljan tim uz sve njihove igrace i plus stranog pleja kao sto su ranije radili, ali to je vec njihova stvar, ja samo kazem bice jos prvenstava i mi nemamo naslednika za Tea, nemoj da za koju godinu mi sevratimo gde smo bili onih 7,8 godina pre Djordjevica.

Comment

Znam, za mene je Damir bio prosecan kosarkas, kao i svi njihovi plejmejkeri, ali dobro ne moramo se sloziti. A Jugoplastika je najbolji klub Jugoslavije to si dobro rekao. Nestankom Jugoslavije na zalost, nestao je i taj klub. Imali su i imaju dobre igrace to stoji, svi smo mi na ovim prostorima talentovani za iste sportove, ne treba posebno objasnjavati zasto jer je potpuno logicno.
                              Nravno ja sam ga cenio a covek je uzeo i evroligu, i igrao za Real, Pao, Oli, dakle top evroklubove, naravo da nije bio vrhunski ali je bio vrlo dobar igrac, al opet kazem oni su na centrima uvek bili jaki, ja eto mislim da je Goran Dragic boji plej od Tea npr, mozemo se sloziti ili ne ali ja ga vidim kao najboljeg evropljanina na pleju, posle ide Rubio ili Sved, a ne zaboravi da mi takvog igraca kao Teo nemamo u najavi.

Comment

Pa znas li kakav je igrac bio Mulaomerovic recimo, i gde je igrao, ja volim Jovica ali Damir je bio sjajan igrac. Tacno za pleja, oni su uvek bolje radili sa centrima pogledaj im potencijal u centarskoj liniji Zubac, Saric, Bender, Zizic i jel sad treba oni da kazu uuu a Srbi imaju Stimca, to su gluposti. Hrvati su uvek imali sjajne kosarkase, sto govore i klupski uspesi i sto je Jugoplastika najveci kosarkaski klub Jugoslavije. Tako slusam i neke njihove kad mi puknemo u rukometu odmah neko podsmevanje ,sta jel meni treba da bude krivo sto mi nikad nismo imali igraca kao sto je Ivano Balic. To je sport i nacionalne gluposti treba ostavii van toga.
                                Oni od vremena Krese Ćosića nisu bolje radili sa centrima, nego imaju podrucja gde se najvise radjaju ljudi sa genetskim fizickim karakteristikama /ne samo visina/ koji mogu postati vrhunski centri.Sto se Drazena tice, veliki igrac jedan od najvecih sa jednom velikom manom, nigde ga nije bilo u bitnim/odlucujucim/ mecevima ako se u poslednji minut ulazilo sa egal rezultatom.Mogao je do tada da postigne i 50-60 koseva u poslednjim odlucujucim trenucima kada se odlucuje nije postojao.Za mene postoje samo dva igraca koji konkurisu za najboljeg hrvatskog izmedju kojih bi se tesko odlucio Kresimir Cosic ili Toni Kukoc.
                                Last edited by ikaluka; 11-09-17, 01:21.

Comment

Working...
                                X