Announcement

Collapse
No announcement yet.

INDIAN WELLS 2017

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NEMANJA97 View Post
    Nemoj onda da se Kiriosu desi Nišikori Taman igrač protiv koga nema motiva
    Može a bude ali ne mora da znači. Kei je malo slabija varijanta Novaka.
    Kirjos zna kako se titule osvajaju, već je dobijao Federera, tako da nije nemoguće.
    Ipak, kada izuzmemo šalu i zezanje, ovo što je Federer odigrao sinoć je brutalno, praktično Nadalu nije dao ni najmanju šansu ni nadu da može da dobije meč, i za to kapa dole.
    Očekujem dobar meč u najmanju ruku, i nadam se da nećemo gledati samo servise.
    A opet , ne mogu da navijam protiv Nika, za koga sam odavno govorila da ima potencijal, samo da sredi glavu...

Ovo je samo u cilju šale, šege, komike , bez namere da se bilo ko uvredi ili provocira. Ukoliko mislite da je previše obrišite. Hvala.

Spoiler
    Posle večerašnjeg meča, mislim da će prvi susret Rodžera i Novaka u Majamiju izgledati ovako

Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
    Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
    "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Originally posted by shminka View Post
      Sjajno prvo četvrtfinale u najavi večeras, Busta-Cuevas. Igrači koji igraju tenis baš onako kako se treba igrati, duge razmjene, nadmetanje, nadmudrivanje, nadjačavanje sa osnovne linije lopticama koje idu u prosjeku barem metar od mreže. Loptice kojima ni viša mreža ne bi smetala. Ko je vaš favorit?

Odličan i termin, 21:00, očekujem 300 postova u toku meča, kao i Nadala na tribinama centralnog terena
      Spektakl u najavi
      Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
        Nole nije mogao nista Nicku u razmjenama, cak je svaku bitnu dobio stvarno je cudak taj mali. U back to back turnirima otrest Novaka ovako, u dva meca bez seta ga ostavit, ne znam da je itko imao ovakvu dominaciju nad Novakom, jos pogotovo nakon svih silnih prozivki i peckanju od strane Australca, ovo bas mora da boli. A i ovdje na forumu su se ostrili nozevi i cekali njihovi medusobni susreti da mu se uzme mjera, a nakon ovoga ne bih bio u kozi Novaka, nije ovo bila samo servis dominacija
        Slažem se s tobom. Baš sam to i govorio, praktički je sebi već sada stvorio novog Wawrinku. Čak modificiraniju verziju, jer od Stana u pravilu gubi finala, dok ovdje gubi od Nika i prije finala, u mečevima na podlogama i uvjetima koji bi trebali biti savršeni za Novaka.
        Ovo sinoć je bio daleko najteži poraz još od USO.

Comment

• Originally posted by luka View Post
          Slažem se s tobom. Baš sam to i govorio, praktički je sebi već sada stvorio novog Wawrinku. Čak modificiraniju verziju, jer od Stana u pravilu gubi finala, dok ovdje gubi od Nika i prije finala, u mečevima na podlogama i uvjetima koji bi trebali biti savršeni za Novaka.
          Ovo sinoć je bio daleko najteži poraz još od USO.
          Novak nije stvorio sebi ni Vavrinku ni Kirjosa. On ima objektivne probleme i sa jednim i sa drugim.

Problemi sa Vavrinkom sezu od 5. seta na AO 2014. Tada je Vavrinka dokazao sebi, a i Novaku, da moze ravanopravno da se nosi sa njime u razmjenama u kriticnim poenima. Treba da su dva uslova zadovoljena. Prvi, da je Vavrinka naprzen. Drugi, da te razmjene nisu preceste.

Stvari sa Kirjosom nisu jos tako ozbiljne ikao mogu postati i ozbiljnije od problema sa Vavrinkom. Glavni razlog za dvije pobjede je Nikova drcnost. On je radje igrao vrlo riskantno nego dozvolio Novaku da bude u kontroli. Vavrinka ima taktiku za Novaka. Kirjos za sada nema. Novak nema jako dobru kontra taktiku za Stana, mozda je nadje za Nika.

Nije slucajno Beker prije godinu dana upozoravo na Nika. Ako ista, Novak se vise boji Nika nego treba.

Kako ce se stvari razvijati u buducnosti? Tesko je predvidjeti. Nik moze postati mnogo opasniji od Vavrinka za Novaka a i manje opasan od Conge.
          Last edited by NI; 16-03-17, 15:55.

Comment

• Bože dragi Karenjo-Kuevas
            sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
            But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
              Bože dragi Karenjo-Kuevas
              Derbi
              Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
              Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
              "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Kyrgios je mnogo naprednija verzija Conge, a sa Vavrinkom ne mogu povuci paralelu. Nije isti tip igraca.
                Nick ima Samprasovsku odliku kod servisa, mnostvo varijacija I veoma je tesko uci u ritam i igrati svoju igru.

1. Ono sinoc je bila agonija I da su slucajno zaglavili u vremenskoj petlji, Novak ni za godinu dana ne bi mogao trajno da mu ugrozi servis.

2. Kyrgios je u bar 40% razmena bio ravnopravan protivnik, terao Novaka na udarac vise, na mnogu riskantniju igru.
                Novak je tu izgubio samopouzdanje mnogo vise nego kod nemoci pri riternu.
                Kada igras sa serverom cekas da promasi prvi a mnogo je veci fokus na sopstvenoj servi. Novak iz dosta razloga nije ni na 80% servisa iz prethodnih godina. Mekano, daleko od linija I bez varijacija, dakle lako citljivo.

3. Kyrgios generalno nema problem sa kretanjem, porpilicno je brz I agilan za momka takve visine I gradje, primetio sam da se izuzetno dobro kretao, pogotovo u defanzivi.

4. Ljudi brkaju kretanje sa reakcijom tj refleksom, on ima problem kod pozicioniranja I nesto sporije reflekse, nije uvek na lopti, nema sitnih koraka, stav mu nije uvek pravilan...
                Kod tih stvari je moguc napredak.

4. On moze da se nosi sa Novakom u razmenama iz razloga sto nije jednolican, prvo spore loptice sa dosta spina, slice, a zatim udarac iz sve snage. Jako tesko uocljivi obrasci, pa skoro da ih nema, a kada znakova nema ne mozes ga ni probiti.

5. Ako nastavi da napreduje I sredi glavu, bice to zestoka dominacija. On bez trenera sprda osvajaca 12 GS turnira.
                Strasan potencijal.
                There's something wrong with me chemically
                Something wrong with me inherently
                The wrong mix in the wrong genes
                I reached the wrong ends by the wrong means
                It was the wrong plan
                In the wrong hands
                With the wrong theory for the wrong man
                The wrong lies, on the wrong vibes
                The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Mene interesuje sta se Kirgiosu krece po glavi nakon sinocnje partije Federera. Ako je onako unistavao svog nemesisa, sta ce meni uraditi?
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• ^
                    Polako Aki
                    Dayman (a-a-ah...)
                    Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                    Champion of the sun (a-a-ah...)
                    You're a master of karate and friendship
                    For everyone

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                      Mene interesuje sta se Kirgiosu krece po glavi nakon sinocnje partije Federera. Ako je onako unistavao svog nemesisa, sta ce meni uraditi?
                      Znajuci Kirijosa, on uopste ne misli o tome i realno, bas ga briga sta je Fed radio Nadalu.
                      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                      with experience.

Comment

• Indigo,

Poslao si vrlo konstruktivan post. Moji komentari su plavi.

Originally posted by Indigo View Post
                        Kyrgios je mnogo naprednija verzija Conge, a sa Vavrinkom ne mogu povuci paralelu. Nije isti tip igraca.
                        Malo ili nimalo naprednija verzija Conge. Razlicit od Vavrinke. Stan dobija Novaka na sistema a Nik na inspiraciju.
                        Nick ima Samprasovsku odliku kod servisa, mnostvo varijacija I veoma je tesko uci u ritam i igrati svoju igru.

1. Ono sinoc je bila agonija I da su slucajno zaglavili u vremenskoj petlji, Novak ni za godinu dana ne bi mogao trajno da mu ugrozi servis.
                        Vidis, ja sam imao osjecaj da je u drugom setu Novaku trebalo samo malo srece da ga konacno brejkne. Jednom linijska odluka i jednom sjena su spasile Nika da ne da BL.

2. Kyrgios je u bar 40% razmena bio ravnopravan protivnik, terao Novaka na udarac vise, na mnogu riskantniju igru.
                        Apsolutno! Mislim da je to bilo bas oko 40%-45% ravnopravnih poena. Novak je trebao da dominira 2/3 i stvari bi bile drukcije. Tu su sunce, mentalni umor i poraz u Akapulku ucinili svoje.

Kada igras sa serverom cekas da promasi prvi a mnogo je veci fokus na sopstvenoj servi. Novak iz dosta razloga nije ni na 80% servisa iz prethodnih godina. Mekano, daleko od linija I bez varijacija, dakle lako citljivo.Posljedica povrede, ali popravlja se.

3. Kyrgios generalno nema problem sa kretanjem, porpilicno je brz I agilan za momka takve visine I gradje, primetio sam da se izuzetno dobro kretao, pogotovo u defanzivi.
                        Apsolutno. Dodaj tome mastovitost. Nik je puno puta nadmudrio Novaka.

4. Ljudi brkaju kretanje sa reakcijom tj refleksom, on ima problem kod pozicioniranja I nesto sporije reflekse, nije uvek na lopti, nema sitnih koraka, stav mu nije uvek pravilan...

4. On moze da se nosi sa Novakom u razmenama iz razloga sto nije jednolican, prvo spore loptice sa dosta spina, slice, a zatim udarac iz sve snage. Jako tesko uocljivi obrasci, pa skoro da ih nema, a kada znakova nema ne mozes ga ni probiti.
                        Nik moze da se popravi, ali ce izgubiti dio svoje nepredvidljivosti. To je mac sa dvije ostrice.

5. Ako nastavi da napreduje I sredi glavu, bice to zestoka dominacija. On bez trenera sprda osvajaca 12 GS turnira.
                        Imao je on dobrog savjetnika za sinocni mec.
                        Strasan potencijal.
                        Potcjenjujes koliko je on sinoc postigao blefom i (prevelikim) rizikom.
                        Last edited by NI; 16-03-17, 16:45.

Comment

• Originally posted by Indigo View Post
                          Kyrgios je mnogo naprednija verzija Conge, a sa Vavrinkom ne mogu povuci paralelu. Nije isti tip igraca.

Kada igras sa serverom cekas da promasi prvi a mnogo je veci fokus na sopstvenoj servi. Novak iz dosta razloga nije ni na 80% servisa iz prethodnih godina. Mekano, daleko od linija I bez varijacija, dakle lako citljivo.

Strasan potencijal.
                          Slažem se s većinom toga, samo bih naglasio da on ima loše kretanje, ali jako dobru anticipaciju, jako dobro čita igru i šta će protivnik uraditi.
                          I nešto što jako dobro radi, mislim da to radi trenutno najbolje u svijetu jeste promjena ritma udaraca i to što je sposoban taj ritam držati u više izmjena.
                          Umrtvi igru 5-6 izmjena i onda kao okidač pogađa 5-6 FH fletova i na kraju dropom završi poen.
                          To je veliko bogatsvo u njegovoj igri, upravo ta promjena ritma i što je dokazao da to može raditi u kontinuitetu.
                          To je recimo specifično u jednoj mjeri i kod FH Gasqueta, samo što on ne može pogoditi teren ako treba udariti više puta. Dakle nema kontinuitet tog udarca i to radi puno manje.

Treba naglasiti da većina dobre igre Kyrgiosa proizlazi iz samopouzdanja, koje raste kada dobro servira. Njegov veliki problem može biti loš serverski dan. Tada može izgubiti od svakoga.

Comment

• Kirios je igrac momentuma. Ako zna da preko puta ima Nadala, Novaka, Rodzera on ce igrati najbolje sto zna i dati sve od sebe. Ali treba tu odigrati 5-6-7 meceva na visokom nivou, bar dva-tri traze najvisi moguci nivo igre. Uz to ide ogroman napor van terena i zverska fizicka sprema. To se ne moze izvesti bez glave a glava se ne sredjuje tako lako. Moze on da osvoji slem ili dva ali nista vise od toga. Zverev ima vise potencijala zato sto je konstantniji i stabilniji. Taj base level mu je dosta bolji. Sto opet ne mora da znaci..
                            --ZA GOSPODINA GOVEDARICU OD NJEGOVOG VERNOG SK FAN KLEBA--

https://ibb.co/cD1Xnq

Comment

• Ni,
                              Koji to Vavrinka ima sistem kad igra protiv Novaka?
                              Ja ga ne vidim, cista motivacija I razne druge stvari ali sistem ne.
                              Jedino protiv Novaka dostigne taj beast mode.
                              There's something wrong with me chemically
                              Something wrong with me inherently
                              The wrong mix in the wrong genes
                              I reached the wrong ends by the wrong means
                              It was the wrong plan
                              In the wrong hands
                              With the wrong theory for the wrong man
                              The wrong lies, on the wrong vibes
                              The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Može Stan dosegnuti Stanimal mode protiv svakoga, ali je bitno da je finale GS.
                                Novak se potrefio u oba ta finala, a treće ne računam jer Rafa nije bio na 100% zdravstveno.

Comment

Working...
                                X