Originally posted by Marija81
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by torpedo View PostVi ste sve strpali pod fobiju. Ako nevolim vidjeti onu hrpu mačaka ispred zgrade (a ima ih jedno 30 komada) to ne znači da imam fobiju. Prije bi rekao da imam fobiju od buva koje su me jednom izujedale u podrumu, sve to zbog-radi mačaka koje su ubijale nedužne vrabce i golubove i unosile ih u podrume.
Ovo o čemu ti pričaš je nešto drugo
Comment
-
Originally posted by torpedo View PostMože Maro i pauk.Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Originally posted by p4p1 View PostTo je tačno. Ali to nije nešto što ide u prilog tvojoj ranijoj tvrdnji. Čak šta više, baš iz tih mnogobrojnih susreta s mnogobrojnim vrstama se dolazi do zaključka šta predstavlja realnu opasnost, a šta ne.
Evo ti primer. Svaki let avionom ti je nepoznanica. Možda preživiš, možda ne. Ali ako neko odbija da se vozi avionom iz razloga jer strahuje za svoj život, on onda ima iracionalni strah od vožnje istim. A po statistikama je to najsigurnija vrsta prevoza. I sad nemamo tačne podatke kontam, ali svi znamo da je šansa da se tako nešto desi (pad aviona) u procentima blizu šansi da dobiješ na lutriji.
EDIT: To je ono što određuje šta je racionalno, a šta ne. Činjenice, nema tu subjektivnih stvari
Originally posted by Princoni View PostJa se bojim paukova i slicnih nakaznih insekata . Nije da sad imam neku fobiju, ali mi nije svejedno. Jedno vreme sam ih ubijao golom rukom, tipovao da cu time da prevazidjem ,,strah", ali nista .
Pasa se vec ne bojim, iako me jedan ćapio za ledja kada sam bio klinac
Comment
-
Originally posted by Marija81 View PostDa li pauk može životno da te ugrozi ( ako nisi alergičan)? - nerealan strah
Da li pas može? - realan strah
Nije ti tačno to Maro. Opet da se vratim na isto. Da li avion može da se sruši? Da li možeš da doživiš saobraćajku dok voziš kola? Itd itd..
Comment
-
Originally posted by p4p1 View PostNe znam šta te dovodi do takvog zaključka torpedo. Fobija je jasno izraženi, iracionalni strah od nečega. To može biti i nekome totalna glupost, ali ako ta osoba se u prisustvu nečega čega se plaši potpuno pogubi, instinkti preuzmu i nema kontrolu nad svojom reakcijom.. to je fobija.
Ovo o čemu ti pričaš je nešto drugo
Comment
-
Originally posted by Jax Teller View PostJa koliko mogu da primjetim torpedo nije ljubitelj ničega. Ni pasa, ni mačaka, ni reputacija, pa ni narodne muzike... Ima li šta da voliš druže?
Comment
-
Aha, nisam te razumeo onda
Inače ja imam insektofobiju. Posebno izraženu kod bubašvaba i osa/pčela/njihovih srodnika. To ima i poseban naziv doduše, ali da ne tražim sad, nije bitno.
Noću mi treba minut da uđem u kupatilo. Dok popalim svetla i osmotrim pod. Tek onda mogu da uđem.
Comment
-
Originally posted by p4p1 View PostAha, nisam te razumeo onda
Inače ja imam insektofobiju. Posebno izraženu kod bubašvaba i osa/pčela/njihovih srodnika. To ima i poseban naziv doduše, ali da ne tražim sad, nije bitno.
Noću mi treba minut da uđem u kupatilo. Dok popalim svetla i osmotrim pod. Tek onda mogu da uđem.
Comment
-
Originally posted by p4p1 View PostAha, nisam te razumeo onda
Noću mi treba minut da uđem u kupatilo. Dok popalim svetla i osmotrim pod. Tek onda mogu da uđem. [emoji23]
tt sa A5 u inat Mi6sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
Comment