Originally posted by maliajnstajn
View Post
Evo i zasto: u stanju jednakosti, bilo to siromastvo ili bogatstvo, ne postoje razlike koje prouzokuju podele medju ljudima u smislu materijalne moci, mnogo je zdravije drustvo jer se ljudi mere i cene po ljudskim osobinama a ne po imovinskom stanju ili pripadnosti nekoj klasi sto je usko povezano sa materijalnim... Ne postoji taj osecaj inferiornosti niti superiornosti koji se javlja u kapitalizmu i koji je sigurno uzrok depresije i pokretac konflikta...
Znam sugurno da ni jedan ni drugi scenario nije idealan, poenta je u uglu iz kog gledas na iste, ja gledam iz tog nekog drustvenog ugla tj u kom slucaju bi vrednosti bile zdravije i normalnije... Polazim od sebe jer uvek gledam da je taj neki krug ljudi u kom se krecem ispunjen osobama slicnim meni u smislu drustvenog statusa, mogucnosti, interesovanja itd. jer se u takvom drustvu najprijatnije osecam, mislim da je u ljudskoj prirodi to... Ne verujem da je bilo kome uzitak da bude apsolutno dominantan nad svojim drustvom ili potpuno inferioran u odnosu na osobe oko sebe...
Послато са LG-D838 уз помоћ Тапатока
Comment