To je i jedino što možeš, sve drugo je uzaludno rasipanje energije. Neka svako radi najbolje što može i svima će biti bolje.
Jer ako središ svoje dvorište, a onda odeš da sređuješ komšijino, on će ti reći, alo bre šta to radiš, to je moje dvorište, ako hoću ja ću ga sređivati, a ne ti.
To što neko gleda svoja posla ne znači da nema empatije. Uvek možeš da pomažeš starima, posetiš decu bez roditelja, odneseš im neke igračke i malo se igraš sa njima, volontiraš u crvenom krstu, to je nešto što možeš.
To o čemu ti pričaš su strašne stvari, ali ti ne možeš uticati na njih. Možeš samo ako si u nekim strukturama vlasti, pa na nekom lokalnom nivou nešto uraditi.
Na ulici se spontano ništa ne može rešiti. Na ulici se samo rešavaju stvari kada veliki igrači odluče nešto da promene. Bio sam i ja na ulici, ali me više neće videti, ni ulica, ni izbori. Shvatio sam kako sve to radi. Da sam pametniji shvatio bih ranije, a onda bi moj život možda i drugačije izgledao.
Gledanje svog posla ne znaci da ne mozes izaci na ulicu i kazes da se sa necim ne slazes. Gledanje svog posla znaci da ne moras da naskodis nekom drugom ,ako ne mozes da pomognes, nemoj ni da naskodis. Primr, Franvuzi su glupi sto popizde ako nprpadne radni sat,mi nprimamo najskuplje gorivo u vropi naspram plate a i inace i niko s ne buni. U fazonu ja gledam svoja posla, platicu, koga briga sto je najskuplje, eh da sam uvek gledao svoja posla, gde bi sad bio. Bio bi upravo na istom mesto, ali ako bi izasao i rekao da je gorivo skupo, mozda bi ti zivot bio malo laksi.
Comment