I Madjarskim
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Podsetila me ova veceres prica na mog druga, apropo lakog preuzimanja drugih akcenata, dijalekata i muzikalnosti, kako su zapravo neki ljudi operisani od stranih jezika.
Elem, ozenio se nasom Svedjankom i otisao za njom naravno, tamo ziveli. Dok je ona radila, on u pocetku ucio jezik. I dolazi ona kuci, on gleda tv, pita ga sta to radi...
"Ma pustio malo vesti da slusam sto vise"
"Dobro, ali sto slusas finski dnevnik?" [emoji854]
(Ko ne zna, svedski je germanski, a finski pripada ugro-finskoj grupi sa madjarskim, estonskim i mnogim manjim, dakle zvuci-lici na madjarski)sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostPodsetila me ova veceres prica na mog druga, apropo lakog preuzimanja drugih akcenata, dijalekata i muzikalnosti, kako su zapravo neki ljudi operisani od stranih jezika.
Elem, ozenio se nasom Svedjankom i otisao za njom naravno, tamo ziveli. Dok je ona radila, on u pocetku ucio jezik. I dolazi ona kuci, on gleda tv, pita ga sta to radi...
"Ma pustio malo vesti da slusam sto vise"
"Dobro, ali sto slusas finski dnevnik?" [emoji854]
(Ko ne zna, svedski je germanski, a finski pripada ugro-finskoj grupi sa madjarskim, estonskim i mnogim manjim, dakle zvuci-lici na madjarski)
Koliko ja znam imaju manje od dvesta slicnih reci. A Finac I Madjar tesko da bi se razumeli.
Ja znam mozda deset finskih reci, sto nije za pohvaluThere's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Meni Estonci simpaticni, bar ove sti sam upoznao. Bas fin i veseo narod. Mada mozda i gresim, ali to je moje iskustvo3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
Originally posted by Indigo View PostSamo zvuci. Finski ti je vise ustrojen kao pesmica I stvar je nastavaka koji se dodaju, to recinici daje formu.
Koliko ja znam imaju manje od dvesta slicnih reci. A Finac I Madjar tesko da bi se razumeli.
Ja znam mozda deset finskih reci, sto nije za pohvalu
Ali da slusa finski kao svedski koji je pri tom vec poceo uveliko da uci, neverovatno stvarno.
Skandinavci svi perfektno govore engleski i staro i mlado, zato i nisi ucio finski, vrv, sto je steta.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Originally posted by Indigo View PostNema lepseg jezika od naseg na celom svetu.
Takvu jednostavnost I funkcionalnost nema nijedan jezik.
Krv ti jebem, kad se uporedi sa Finskim i Estonskim, i petnaest mrtvih padeza, pa razlike kad krenes ka Svedskoj. Horor.
Dva, tri ili četiri čoveka.
Petoro ljudi.
Objasni ti ovo strancu koji je tek poceo da uči srpski jezik.
Mislim da je nas jedan od tezih jezika.
Kreni da menjas jagnjad ako smesLast edited by belgrade_owl; 06-09-19, 00:17.
Comment
-
Originally posted by limun View PostPo mom misljenju gramatika je potrebna tek do neke granice da bi se ljudi lakse razumeli, sve preko toga je glupost.
Sto bi neko rekao "5 jagnjadi" a ne "5 jagnjeta", ko da je bitno. Ma i 5 jaganja, svejedno je dok se razumemo.
Cirilicu niko i ne koristi, sem ovih tkz Srbendi Ja se potpisujem cirlicom, ali pisem latinicom. Oba pisma su u redu. Forsiranje bilo kog je neukusno i nepotrebno. Samo nekako se namece da cirilicu vise koriste tkz borci za Kosovo aka 1244, valjda su onda veci Srbi3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
Comment