Originally posted by icetea
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Evo malo i iz malo neobičnog ugla (HercegBosna) sve ovo oko Davida:
"Hebeno teško pronaći čitav tekst pjesme koju je David sklepao.
Ali uspio sam pa ćemo je staviti ovdje. Razumljivo da nitko od medija i "prijatelja" ne želi objavljivati čitav tekst jer govori puno o životu samog Davida i u kakve je probleme ulazio svojom voljom. Nije bio baš "anđeo" kako otac stalno priča.
Nastranu retardiranost da Banjaluka nema crnačke Hip-Hop Ghettos kao USA.
Citat:
Odrasti u mom kraju teško je
sve sto radiš grešno je
biti častan, smiješno je
ali shvati od ulice ne možeš pobjeći
svaki put će te stići problem ali veći
samo najjači prežive a njih je malo
čuju se sirene brate, srce mi je stalo
(Svjedočenje Davida direktno demantira Vaskovića da je prodavao drogu koju su mu dali iz MUP-a)
ali to je već ovdje postalo normalno
džukci kruže, hapse mi usporimo igru po malo
(Opet svjedočenje da je policija radila svoj posao privođenja dilera droge. I direktni iskaz koji govori da je David i sam prodavao drogu. Možda otac može objasniti ovu "anomaliju".)
kad prašina se slegne, kraj postaje još gori
nakon par minuta opet mobitel zvoni
ako ne znaš igru, progutaće te noć
jer ovdje brate samo diler ima moć
ne osjećam se više kao ista osoba
zgadio sam se sebi, a kako i ne bi
uzimaš gotivu da smakne realnost
kada si trijezan tad dohvati te stvarnost
(Mislim da objašnjenje nije potrebno.)
osuđeni na propast od vremena davnoga
stalno smo u nebu bez ikakvog razloga
a ni ne znamo da smo dno dotakli
osjećaj da smo na vrhu a nismo se pomakli
vucaramo se stalno po istim blokovima
izlaz nam je brate samo u onim flokovima
ista lica sa problemom u glavi
sa zamagljenim ciljem u umom na travi
(Još jedan iskaz da je uživao Marihuanu. Samo po sebi ne problematično, da nije oca koji tvrdi da se to ništa nije događalo, i da mu je sin bio uzoran tip, "anđeo".)
adolescent bez cilja u životu,
prodaje paketice da zabo bi stotku
ali ovaj put je jednosmjerna ulica
il' ideš u sanduk il te dočeka sudnica.
(Par puta je u pjesmi pogodio da neće dugo živjeti. Opet direktno priznanje da je prodavao drogu. 100 KM ovu noć, 100 KM drugu, ili već na koliko vrijeme. Dok prosječan radnik/radnica ustaje u 05:00 ujutro i radi 9-12 sati svaki dan za 4-5 Stotki mjesečno, da budemo darežljivi 800 KM mjesečno. Radi vrlo teško za taj novac. Ali David je mislio da je bolji od drugih i da zaslužuje bržu zaradu. Bitno naglasiti da ni Marihuana ni LSD ne izazivaju ovisnost, ni fizičku ni psihičku. David je prodavao drogu da financira svoj luksuzni stil života, ne ovisnost o drogi. Osim ako nije konzumirao nešto teže. Kako je otac sam izjavio sin je svaku noć tulumario gradom i kafićima, "dođi sine do 03:00 sata kući".)
Izgleda da neću daleko stići
jer sam ja samo pijun u ovoj priči
ne idem nigdje načinio sam štetu
ja sam samo još jedan klinac u getu. "SpoilerAko mi časi smrti postanu bliski,
I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
Nije umio da odstupi,
Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
Pao unapred, a ne unazad,
I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
Uračunato i u moj pad.
Comment
-
Originally posted by Ganac View PostBitno naglasiti da ni Marihuana ni LSD ne izazivaju ovisnost, ni fizičku ni psihičku.
LSD obicno ne privlaci ljude tog tipa, a ako ih kojim slucajem privuce, promeni im nacin razmisljanja.
Takodje, diler koji se razbija od para ni u ludilu ne velica sebe zbog svog posla.
Ovakav tekst bi mogao da napise klinac koji je premostio i skratio par paketica trave.
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostSamo za Vladana...
SpoilerŠampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Comment