Kad rece tiganj. Moja baba je od mog dede (sa kojima inace nisam ziveo, vec sam ziveo sa babom i dedom sa oceve strane) trpela bas razne batine. Moj deda (inace uzasan covek), kada je otisao u Francusku na 12 godina, nije poveo moju majku sa sobom koja je tada imala 8 godina vec je ostavio sa njegovim ocem i macehom. Kaze majka da joj je to bio najlepsi period u zivotu jer joj nije zagorcavao zivot svaki dan. Posle se udala za mog oca i velikim delom nije ni znala detalje koji su se desavali u njenoj prvoj kuci jer baba nije imala hrabrosti da bilo sta iznese. Pod stare dane sa 72 godine je nastupila demencija i tad valjda kao da nije imala nikakvu barijeru. Mlatila ga je tiganjem i oklagijom, gadjala ga cim je stigla. Ali nazalost od skora nije vise medju zivima i otkad su neke stvari isplivale na videlo, sa dedom nemam namere da vise razgovaram u zivotu. Sad moju majku kinji i maltretira da mu ispunjava zelje i zeljice sa 80 godina, smatrajuci da ona treba da bdi na njim iako celog zivota nije pitao za nju.
Velika je tragedija taj klosarski mentalitet. Svako ko je sposoban da na zenu digne ruku ne treba da zivi i to mislim ozbiljno. Ako ne ide nesto kako treba, rastajanje lepo i cao.
A ono sto je Bojana rekla je tacno. Zene se prvenstveno plase iz razloga sto najcesce nemaju gde da odu. Ali nadam se da ce se neki takav trend promeniti, ipak su danas sire mogucnosti za odlazak bilo gde.
Velika je tragedija taj klosarski mentalitet. Svako ko je sposoban da na zenu digne ruku ne treba da zivi i to mislim ozbiljno. Ako ne ide nesto kako treba, rastajanje lepo i cao.
A ono sto je Bojana rekla je tacno. Zene se prvenstveno plase iz razloga sto najcesce nemaju gde da odu. Ali nadam se da ce se neki takav trend promeniti, ipak su danas sire mogucnosti za odlazak bilo gde.
Comment