Karakter je tu ključ. Moraš da rešiš 140%. Ako kažeš prestajem, onda to stvarno i da misliš. Bez karaktera ćeš se vratiti za 7 dana. Moj ćale je posle 30 godina ustao jedan dan i rešio da prestane. Ono što je po meni bila greška je što je on odjednom stao totalno. Preveliki je to šok za organizam. Mesec, dva je stvarno bilo veliko mučenje. Konstantna nevroza, šetanje po kući...jednostavno klasična narkomanska kriza. Posle se bacio se više na fizičku aktivnost (šetanje, plivanje i slično) i to mu je prilično pomoglo. Posle se unormalio i evo sad je skoro 2 godine bez cigara. Jedina "loša" strana da kažem je što je počeo malo više da jede grickalice. Tu sam mu ja pomogao da bar jede zdrave grickalice (kokice, semenke i neke orašaste plodove). Nikako čipseve, smokije i ostala sranjca.
Ako stvarno rešiš, moj ti je savet da polako smanjuješ. Npr. kažeš da kupuješ 20 paklica mesečno. Evo sledeći mesec kupi 15, onaj tamo 10, pa onaj tamo 5 i onda probaj skroz da ih izbaciš. Kad to uradiš, posveti se nečemu zdravom (duge šetnje, brzo hodanje, plivanje, fudbal...). Glavno je da ostaneš jak i da izdržiš početnu krizu. Organizam će tražiti cigare, naviknut je na to ali veruj mi biće lakše posle nekog vremena. Ali ponavljam, nemoj počinjati ako nerešiš 100% sa sobom. Možeš samo gore da napraviš, tj. da prekineš na 7 dana pa posle da se vratiš i da nesvesno povećaš na 25 paklica mesečno.
Ali stvarno mi je žao vas pušača kad vas čujem ujutru. Stvarno boli šta radite vašem organizmu.
Ako stvarno rešiš, moj ti je savet da polako smanjuješ. Npr. kažeš da kupuješ 20 paklica mesečno. Evo sledeći mesec kupi 15, onaj tamo 10, pa onaj tamo 5 i onda probaj skroz da ih izbaciš. Kad to uradiš, posveti se nečemu zdravom (duge šetnje, brzo hodanje, plivanje, fudbal...). Glavno je da ostaneš jak i da izdržiš početnu krizu. Organizam će tražiti cigare, naviknut je na to ali veruj mi biće lakše posle nekog vremena. Ali ponavljam, nemoj počinjati ako nerešiš 100% sa sobom. Možeš samo gore da napraviš, tj. da prekineš na 7 dana pa posle da se vratiš i da nesvesno povećaš na 25 paklica mesečno.
Ali stvarno mi je žao vas pušača kad vas čujem ujutru. Stvarno boli šta radite vašem organizmu.
Comment