Ok, zelim da pijem sad sa Mileticem. Ne pali me Indigo vise.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Sandugp View PostTo tvoji tako nasledili verovatno? Pa odrzavate tradiciju.
Mileticu, nije cudno za BG, jer tamo je sve naopacke, izmedju ostalog normalno je i slaviti mrsnu slavu u vreme posta.
Ali to se verovatno tako nasledilo od sopstvenih predaka i odrzava se ta pogresna tradicija. Ne krivim ja ljude koji to rade, jer jednsotavno rade onako kako s im dedovi i ocevi radili. Ali je u sustini pogresno.
Nije samo u Beogradu naopačke, ima toga svuda.
Ako je neko vernik zna da se slava u vreme posta slavi posno,kao i mrsne slave koje padaju sredom i petkom ( sem u trapave sedmice- tada se i sreda i petak mrse) i td. da su posni Krstovdani 18.01. i 27.09. ali i Sekovanije 11.09. da ne davim puno.
Poštujem svačije pravo na izbor, međutim sam bliža stavu mog paroha " bolje i ne slaviti nego slaviti pogrešno".
Apsolutno si u pravu ili bolje reći da potpisujem ovo o nasleđivanju pogrešne tradicije...Neko to mora da prekine.
Na žalost svedoci smo da se poslednjih godina slavljenje slave i dočekivanje gostiju pretvorilo u svojevrsno preterivanje ( kako domaćina tako i gostiju ).
Domaćina u spremanju " i od ptice mleka" , a gostiju u materijalnoj vrednosti poklona...Gde se gubi ono duhovno.Last edited by Marija81; 19-12-16, 23:11.Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.AliKo sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred."When the crowd is chanting Roger I hear Novak."
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View PostPa bas i ne postujes, posto si ovde ispljuvao sve koji slave slavu.
Uvek se ti javis kada ti se ucini da ja pljunem nekoga, sta ocekujes od coveka koji ima pamcenje kao zlatna ribica...
Ne znam kako sam bilo koga mogao uvrediti, generalno sam pricao.
Avram je sve popioThere's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
-
Kod nas u Prilepu, Sv.Nikola je slava celog grada, svake godine ima na plostadu rucak za svi koji zele,ove godine preko 65 000 posne sarme su napravili. Glavni organizator je bio cini mi se direktor one kopmanijen Vasidora, grk neki
Uglavnom retko ko slavi mrsnu kod nas. Postuje se obicaj i tradicija vec 50+ godina.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Comment
-
Originally posted by Avramovic View PostKo zeli da pije sa mnom?!!
SpoilerOriginally posted by VladanSAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
Comment
-
Neće lepi moj. Zadnja 3 dana samo kiselu pijem brinem se za kartu goreOriginally posted by VladanSAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
Comment
-
After pfff...
Samo ispred kapije ima da ne vidiš da Vinjakom.Originally posted by VladanSAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
Comment
-
Ja sam preziveo, mada sa najgorim mamurlukom ikada...There's something wrong with me chemically
Something wrong with me inherently
The wrong mix in the wrong genes
I reached the wrong ends by the wrong means
It was the wrong plan
In the wrong hands
With the wrong theory for the wrong man
The wrong lies, on the wrong vibes
The wrong questions with the wrong replies
Comment
Comment