Announcement

Collapse
No announcement yet.

ABA League 2018/19

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by quentin View Post
    Konkurencija u ABA 2 sasvim sigurno će biti jača nego u KLS koju bi te ekipe inače igrale. Osim toga, ABA 2 znači lakši put do ABA 1, jer ne moraš da budeš bolji od FMP ili Mege.
    Uz dužno poštovanje prema veličinama koje zagovaraju važnost nacionalne lige, ja bih volio da neko ipak objasni tačno koje košarkaške benefite ona ima u odnosu na regionalni model. Do sada smo čuli o finansijskim i moralnim imperativima, ali nismo čuli kako će to Srbiji donijeti bolje košarkaše.

*
    Imaš na prethodnoj stranici, ili misliš da je bolje da mladi igrači koji ne konkurišu za utakmice regionalnih liga u farmerkama rade vežbe u parteru, umesto da igraju košarkaške utakmice.

Dinamik, recimo, ima mlađe kategorije s kojima nameravaju da se ozbiljno bave, pa zašto neki od juniora koji neće primirisati utakmice Aba 2 lige da ne igraju KLS? Borac takođe. Isto i Vršac.

Od toga i mladi igrači i klubovi mogu samo da imaju korist i nikakvu štetu, jer će se videti jasniji putokaz u smislu prelaska klinaca iz mlađih kategorija u svet seniora.

Mega je prošle godine poslala Bitadzea u Smederevo da igra KLS. I da mu to možda nije otežalo prelazak iz juniora u seniore? Naprotiv, igrao je i juniorsko prvenstvo Srbije, i juniorsku EL i seniorsku domaću ligu. Ne vidim da mu je nešto falilo što je nastupao u, kako se ovde može pročitati, seljačkoj ligi.
    Last edited by Grmoje; 06-10-17, 22:19.

Comment

• Kad počne gašenje klubovi po Srbiji (već se dešava) onda će "moćni" klubovi poput Zvezde, Partizana, Mege, FMP-a talentovanu dacu poput Divca, Teodosića, Jokića ... taržiti po Africi, Aziji ...
      Al neće ih naći ... nači, jaka nacionalna liga je jako važna za budućnost basketa u Srbiji. SFRJ jeste bila ozbiljna priča, al samo bila ... nema je više.
      Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
      biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

• Nažalost, jaka nacionalna liga je oksimoron. Kad bi tako nešto bilo moguće bilo gdje u ex-yu, regionalna liga ne bi ni postojala.

Što se mladih igrača tiče, valjda postoje formati takmičenja za mlađe kategorije koje kss može organizovati. Neće klubovi raspustiti mlađe kategorije zato što igraju regionalnu ligu.

Comment

• Originally posted by kankkunen View Post
          Ne radi se o Metalcu, al nema veze ... sporcki pozdrav
          Ne radi se nego sam ti naveo primer kako se radi u ovoj banana drzavi.
          Jedina zdrava sredina i klub a da nisu Zvezda. Partizam, Mega ti je bio Metalac i unisten je samovoljom jednog coveka
          jedne partije.
          A mi ocekujemo domacu ligu
          Kako ako kako sam ti naveo Smederevo na pola lige ostane bez pola tima, OKK Beograd igra sa otvorenim ugovorima
          Konstantin iz Nisa ispadne jer nema Nis kao grad da odrzi jednog ligasa.
          Ljudi nemojmo da se zajebavamo, pratio sam sto preko tv-a sto uzivo neke utakmice te domace lige
          to je smehotresna olimpijada.
          Aba 2 liga je idealna sansa drugim srpskim klubovima da makar imaju sansu za Aba ligu.
          Doslo vreme pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati.

Comment

• Kao i svugde problem je novac. ABA 2, ne bi ni postojala da se mogu skupiti pare za solidnu KLS.Ne mogu gradovi finansirati klubove ozbiljno.Oni to mogu manji deo ostalo naći neki drugi način.Ovako imamo ovo što imamo.

Comment

• Ništa, gledajte ABA-2 i uživajte ... toliko od moje malenkosti
              Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
              biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

Ništa, gledajte ABA-2 i uživajte ... toliko od moje malenkosti
                Gresis legendo nije meni draza aba b liga vec ti samo pricam o realnosti.
                Nasi mocnici kako u drzavi tako i u savezu nista ne cine za te klubove.

Comment

• Originally posted by quentin View Post
                  Nažalost, jaka nacionalna liga je oksimoron. Kad bi tako nešto bilo moguće bilo gdje u ex-yu, regionalna liga ne bi ni postojala.

Što se mladih igrača tiče, valjda postoje formati takmičenja za mlađe kategorije koje kss može organizovati. Neće klubovi raspustiti mlađe kategorije zato što igraju regionalnu ligu.
                  Naravno da postoji, kao što su formati takmičenja mlađih kategorija postojali i pre četiri decenije, i pre tri, pre dve... Recimo, osamdesetih godina prošlog veka kadetska selekcija SFRJ, sačinjena od igrača koji su imali 16 i 17 godina, dobila je na pripremama prvi tim KK Bosna, koji je sledeće godine bio na sredini tabele, bliži vrhu.

Imamo toliki broj primera mladih igrača koji su čak preskakali juniorsku konkurenciju ili imali mali broj nastupa u juniroskoj ligi jer su pre toga debitovali za prvi tim. I Đorđević, i Kukoč, i Rađa od, primera radi, starijih generacija, pa Tripković ili Stojaković od ovih nešto mlađih, do ovih koji su sada aktuelni poput Bogdanovića koji je sa 17 godina igrao Prvu srpsku seniorsku ligu (niži rang od KLS-a) ili Bitadzea koji je prošle godine igrao KLS takođe sa 17.

Pa jel ti misliš da je Bitadze igrao za Smederevo jer u Megi nisu znali šta će s njim i zato što su hteli da raspuste mlađe kategorije?! Pa ne, nego su hteli da ga oprobaju u seniorskoj konkurenciji. Da je tako kako ti pominješ, on ne bi trebalo da igra ni za Smederevo, a pogotovo ne za reprezentaciju Gruzije, jer bi mu juniorska liga Srbije bila jedina mera...

A pošto Ražnatović svakako nije neuk u svom poslu, veoma je dobro znao zašto ga šalje u KLS konkurenciju, da se takmiči sa Dunavom, Vršcom, Borcem, Napretkom, Dinamikom... Ko ne vidi razlog i ne kapira tu računicu, nek i dalje misli da je za mladog igrača dobro da sa tribine posmatra kako stariji igraju, dok on ne igra, a da je za Bitadzea nastup u KLS ligi bio nepotreban.
                  Last edited by Grmoje; 06-10-17, 23:18.

Comment

• Najviše bih volio da u KLS imamo jakih 9-10 klubova i da nema ni ABA 1 ni 2.Ali to nije realno, a super bi bilo da se nadje način da se finansira što više naših klubova.

Comment

• Domaca liga ima smisla ako ce za koju godinu, dakle, ove, sledece, one tamo da se pojavi klub koji ce biti bolji od FMPa, Mege, Partizana ili Z5vezde. Takodje, ti svi centri i njihovo ozivljavanje imaju smisla ako ce u nekoj perspektivi da se bore za titulu sampiona.
                      Sta sada imamo u domacoj ligi?
                      Jedan klub koji je apsolutni favorit da osvoji trofej, bleda senka njegovog arhineprijatelja, jedan menadzerski klub koji je tu da izbaci par igraca (ukljucujuci i slanje istih na razne samite mladjih kategorija dok traje liga). Dalje, filijala najveceg favorita i nasumice odabrana cetiri amaterska kluba iz KLS koji su tu da popiju +30, +40 ili +50.

Meni cak ni fudbalska liga nema smisla, kamoli kosarkaska. O cemu da pricamo ako imamo gomilu klubova koji ucestvuju i svi ti klubovi za 30 godina uz neke jako retke izuzetke ne mogu da budu ni 2. na tabeli na kraju.
                      Da ne duzimo, KLS je imao smisla kada je drzava odlucila da daje i Kragujevcu (Radnickom) i kada je Hemofarm imao svoj kosarkaski klub. Sada? Ne. Neka drzavni sponzori daju nekom klubu iz unutrasnjosti ili iz BG (ako ih ima) dovoljno da mogu da se takmice barem sa Megom i Partizanom (Zvezda ima evroligu pa je van jednacine), pa da pricamo.

Neko je, cini mi se Grmoje, ovo poredio sa Endesa i turskom ligom. Endesa i turska se ne igraju da se vidi koji ce od dva velikana iz glavnog grada da osvoji trofej, pitaju se tu i Karsijaka i Valensija, koji su ranije osvajali ove lige.
                      Last edited by blond; 06-10-17, 23:03.
                      You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Comment

• Originally posted by Hogar View Post
                        Najviše bih volio da u KLS imamo jakih 9-10 klubova i da nema ni ABA 1 ni 2.Ali to nije realno, a super bi bilo da se nadje način da se finansira što više naših klubova.
                        Taj scenario nece biti vise nikada.
                        Da he srece tako bi bilo ali od toga nema nista.
                        Pa pogledaj fudbal koji takodje iz godine u godinu propada.

Comment

• Nisam poredio sa Špancima i Turcima, nego sam se samo pitao ko bi normalan ugasio svoju ligu i šta bi se desilo sa Endesom i turskom ligom kada šest najboljih klubova ne bi igralo?

Pa što svi igraju nacionalna prvestva, uzimajući u obzir i Ruse koji su svoje nacionalno prvenstvo samo obogatili nekim klubovima iz regiona, jer je većina u VTB ligi domicilna? Što ne ugase nacionalne lige Crnogorci, Bosanci, Hrvati i Slovenci? Naprotiv, u Hrvatskoj i abaligaši igraju domaće prvenstvo, čak i oni koji igraju međunarodna takmičenja, a ovde se postavlja pitanje šta će nekome domaća liga??!

Pa hajde da je nemamo, samo odakle će onda Mega da pokupi Lazića? Ili KKP onog centra koji je igrao u prošloj sezoni u Dinamiku (ne mogu da mu se setim prezimena ovog momenta)? Pa već je naš najtrofejniji klub počeo da dovodi igrače i iz bosanske lige, iz Kaknja, a mi se pitamo da li nam treba nacionalno prvenstvo ili nam ne treba
                          Last edited by Grmoje; 06-10-17, 23:14.

Comment

• Originally posted by Daba View Post
                            Gresis legendo nije meni draza aba b liga vec ti samo pricam o realnosti.
                            Nasi mocnici kako u drzavi tako i u savezu nista ne cine za te klubove.
                            Ok, ja pričam o košarci ... ABA je politički dogovor, nema to veze sa savezima i bilo čim ... Hrvatski, Slovenački su odavno protiv te priče.
                            Odakle pare za ABA-2, a nema za KLS ... nači, politika = drževni sponzori, sve su to probni baloni od sapunice.
                            Kad pukne, onda ... jbg Kosim travu u svom dvorištu, zadružno me ne zanima.
                            Kad nas Jordi šutne nogom u dupe, šta onda?
                            e sad stavarno završavam sa ovom besedom, kraj.

Comment

....
                              Ako Duda, Kari, Željko, Sale ... pričaju o važnosti nacionalne lige, onda se to ne komentariše.
                              Један је пензионер , а други су гастарбајтери, који нису видели националну лиги од прошлог миленијума.

Хик Родос, хик салта !

Comment

Ok, ja pričam o košarci ... ABA je politički dogovor, nema to veze sa savezima i bilo čim ... Hrvatski, Slovenački su odavno protiv te priče.
                                Odakle pare za ABA-2, a nema za KLS ... nači, politika = drževni sponzori, sve su to probni baloni od sapunice.
                                Kad pukne, onda ... jbg Kosim travu u svom dvorištu, zadružno me ne zanima.
                                Kad nas Jordi šutne nogom u dupe, šta onda?
                                e sad stavarno završavam sa ovom besedom, kraj.
                                Pa i ja pricam o kosarci.
                                Jel Djukanovic ulagao celog sebe u Metalac i imao dobru pricu pa su ga sjebali ovi sa vlasti a sa njime i Metalac.
                                Ponovicu meni bi bilo drago ali zaista da Amederevo, Pancevo, Niš. Valjevo i Kraljevo i Stari Banovci imaju jace klubove tj jace timove
                                i to bude prava kosarkaska utakmica.
                                Dacu ti jedan primer Sloga iz Kraljeva udje u super ligu 2004-05
                                prvo kolo Zvezda - Sloga a trener pred utakmicu izjavi mi smo nas cilj ostavrili ulaskom u super ligu
                                Zvezda dobije taj meč 55 poena razlike cini mi se da ne trazim sada.
                                Mlade talente sada Miško uzima iz svih krajeva i vodi u Megu sto je njegovo pravo jer ta deca ionako nemaju uslova
                                u svojim gradovima da se razvijaju.
                                Mi apsolutno nista ne radimo da te centre ozivimo i ovo malo tipa Vrsac, Borac Cacak, ce se ugasiti ako se nastavi ovako.
                                A zato nam nisu krive ni Aba 1 niti Aba 2 liga.

Comment

Working...
                                X