Announcement

Collapse
No announcement yet.

US OPEN '21.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by NI View Post
    U prvom mecu je Novak bio los, u drugom solidan, a danas se je napravio veliki korak naprijed. Nishikori je bio nikad bolji. Pogotovo je dobro returnirao. Novak je poceo nesigurno, previse pasivno. BH je previse skripao. Medjutim, ono sto je odigrao u tri zadnja seta je bilo odlicno. Pravi mec za dizanje forme.
    Slažem se sa NIem. Nije Novak igrao najbolje što može ali je ovo izuzetno kvalitetan meč. Mora da bude na mukama da bi u završnici igrao na visokom nivou. Šteta je što je Karatsev izgubio jer bi on ipak pružio veći otpor od Bruksbia. Lično, bez obzira na pobedu, ne mogu biti zadovoljan kvalitetom razmena BH u BH. Nišikori je tu bio bolji. Kada se pogleda broj neiznuđenih grešaka u prvom setu Novaka, 7 6 je odličan rezultat. Od drugog seta pa nadalje Novak je počeo malo da igra i FH paralelu pa su usledili napadi sa oba krila.

Bekhend će pronaći. Ipak Nišikori ima jedan od kvalitetnijih bekhenda na touru. Zverev je izgubio set, i to prvi set. Da nije bilo razloga za predaju, možda bi se zakuvalo. Siguran sam da će iz Novakovog tima pregledati taj meč.

Drago mi je da će Beretini dogurati do QF, to bi značilo da na sva 4 Slema ove godine on ulazi u najboljih 8. To je vrlo konstantan uspeh i dobro je da Novak opet igra protiv njega.

Generalno turnir ima mnogo iznenađenja. Haris deklasirao Šapovalova, u dobroj je formi.

Postaje očito da su Zverev i Medvedev jedna klasa, Tsitsipas druga a Šapovalov treća.

Comment

Млади лавови су класа али за сада им мањка константност.... а већ и нису више толико млади
      sigpic

Comment

Nisikori je bio bolji u BH na BH razmjenama. Novak je to uvidio i promijenio taktiku. U prvom redu je ranije napadao. Plus je isao vise na FH. Konacno, pri kraju meca, smo imali i nekoliko spektakularnih BH paralela od strane Novaka. Novak je pokazo dvije sjajsne stvari jucer.

Prvo, promijenio je taktiku poslije izgubkljenog prvog seta u kojem je dosta ulozio i u kojem je bio bolji igrac,
        Drugo, u drugom setu kad je Nisikori najvise navaljivao i imao 7 brejk lopti, mnoge na drugom Novakovom servisu, Novak je igra najbolje. Sampionski, agresivno je servirao na 2. servisu i POGADJAO!

Comment

Nisikori je bio bolji u BH na BH razmjenama. Novak je to uvidio i promijenio taktiku. U prvom redu je ranije napadao. Plus je isao vise na FH. Konacno, pri kraju meca, smo imali i nekoliko spektakularnih BH paralela od strane Novaka. Novak je pokazo dvije sjajsne stvari jucer.

Prvo, promijenio je taktiku poslije izgubkljenog prvog seta u kojem je dosta ulozio i u kojem je bio bolji igrac,
          Drugo, u drugom setu kad je Nisikori najvise navaljivao i imao 7 brejk lopti, mnoge na drugom Novakovom servisu, Novak je igra najbolje. Sampionski, agresivno je servirao na 2. servisu i POGADJAO!
          Dešavalo se da Novak pretrpi brejk ali odmah je uzvraćao ribrejkom. Nije ovo nivo iz USO 2018 ali trebalo bi da bude dovoljno za pehar. Novak zna da mora još da podigne nivo, naročito servisa. Nišikori je izuzetno reternirao ali zato što Novak nije servirao najbolje što može. Mada ni 15 asova nije loše, ali to je u 4 seta.

Fantastično se izolovao iz grada i dobro pegla pritisak koji mu nameću. 2016.god niko na RG nije pominjao 4 za redom već da li će Novak konačno uzeti Slem u Parizu.

Čak bih rekao da ga i ne pritiskaju onoliko koliko mogu. U medijskom smislu. To je verovatno za to što nije biznis proizvod kao što je Federer pa da prave glamur od toga.

Novak od RG nije pokazao nivo igre u kojem ja uživam dok gledam. Mislim da će biti toga u Njujorku.

Comment

Slazem se da je sinoc Novak pokazao najvisi nivo od Pariza.

Novakova igra trpi zbog pritiska. To je normalno. I Nishikori je to priznao. Mnogi cekaju Novakovu Vinci, ali mnogi iskreno zele da Novak uspije. Dzim Kurijer je sinoc reakao: "Izvinite Federerovi i Nadalovi navijaci, ali ja svim srcem navijam da Novak uspije." Zato mislim da su mediji bolji od ocekivanog.

Bruksbi je lak zrijeb za 4. kolo. Medjutim, Beretini za osminufinala, Zverev za polufinale i Medvedev za finale su nejtezi moguci protivnici. Tako da ce Novak imati ozbiljnog posla.

Comment

Slazem se da je sinoc Novak pokazao najvisi nivo od Pariza.

Novakova igra trpi zbog pritiska. To je normalno. I Nishikori je to priznao. Mnogi cekaju Novakovu Vinci, ali mnogi iskreno zele da Novak uspije. Dzim Kurijer je sinoc reakao: "Izvinite Federerovi i Nadalovi navijaci, ali ja svim srcem navijam da Novak uspije." Zato mislim da su mediji bolji od ocekivanog.

Bruksbi je lak zrijeb za 4. kolo. Medjutim, Beretini za osminufinala, Zverev za polufinale i Medvedev za finale su nejtezi moguci protivnici. Tako da ce Novak imati ozbiljnog posla.
              Slažem se. Uvek je težak posao. Beretini se vidi da se bori da održi nivo. Malo je pao. Najbolju formu je imao od šljake do finala Wimbledona. Sada nije toliko dobar ali je odlična priprema za polufinale.

Mala korekcija, 4.kolo je isto što i osmina finala. Tako da je Beretini QF.

Novakov servis zavisi od dva faktora. To je pritisak i umor. Odmoran je ali servis nije dostigao formu. Pritisak postoji. On zna da ako želi da uzme ovaj Slem poslednji da mora biti potpuno svež u sva 3 aspekta, fizički, mentalno i emotivno. Nešto poput duela sa Rafom na RG. Tj. U formi. On to i jeste. Delimično je problem što tehnički nije u formi. To je činjenica.

Izdvojio bih prvi poen 4.seta na 2 2 u gemovima protiv Nišikorija kao top nivo. Brutalna razmena, dosta ofanzive i defanzive i zatim bekhend paralela viner za kraj razmene. To potiče od samopouzdanja. Iako je bekhend dijagonala bila nedovoljno dobra ceo meč. Novak je blizu svog najvišeg nivoa.

​​​​​​Ključni meč će biti polufinale. Najviše ako bude igrao protiv Zvereva.
              Last edited by Ljubitelj tenisa; 05-09-21, 16:35.

Comment

Korekcija je na mjestu. Hvala.

Comment

Zamolio bih sve koji prate ostale igrače i koji su gledali Alcaraza da napišu neki komentar. Pogledao sam samo highlights. Ranije sam ga gledao kad je imao 16, 17 godina ali nije bio dobar. Ovo malo što sam video je izuzetno impresivno. Malo je divalj. Mlad je pa rešeta ali za godinu dve kad postane igrač pravi izgleda kao da će biti veliki teniser.

Ako ga je neko gledao ceo meč neka napiše komentar.

Mislim da će Alkaraz pobediti Ožea, 3 - 0. Iako je Aliasim dosta napredovao.

Comment

Ja nisam gledala, ali sam ga gledala na pocetku godine i tokom sezone sljake, mali je neverovatno napredovao u svim elementima igre. I nije napredovao samo u elementima igre, nego i na taktickom planu, tacno zna kad sta treba da igra, nije mu taktika jako, a ako ne ide jos jace, nego miksuje, igra ds, dobro se snalazi na mrezi.
                    Ono gde ima najveci prostor za napredak je servis, ima lepu visinu od 185cm, a moguce da ce da poraste jos koji cm i moze da ima odlican servis.

http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

Comment

Opasan nivo tenisa trenutno imaju Zverev i Siner. TB trećeg seta
                      ​​​​

Comment

Prošeta se Zverko kroz slem,laganica
                        Last edited by Dekson; 06-09-21, 20:47.
                        Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

Siner počeo da igra tek kad je bilo 2:0 u setovima i 4:2
                          Na kraju imao četiri set lopti i izbi set. Zverev je pun samopouzdanja, odlično servira i malo greši. Potreban je odličan Novak da bi se ovakav Zverev pobedio.

Comment

Siner se bas raspao na kraju, onaj zicer na set lopti je bio
                            A Zverev prepun samopouzdanja, sve vreme je bio mrtav ladan iako je izgubio prednost brejka, kad je spasavao silne set lopte i kad je gubio u TBu.
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

Comment

Alcaraza?....први пут сам га гледао и мислио сам да је имао среће и да му је ту крај, кад ево данас опет имао "среће!".... изгледа да није срећа у питању...
                              мораћу пажљивије да га гледам....

тако ми се раније и Бератини наметнуо и баш га пратим...нећу да се залећем са прогнозама као што смо то радили са Борном, Тимом и где су сада...
                              sigpic

Comment

Ovaj mali se sprda sa Novakom trenutno...Novak ne zna sta radi na terenu.

Comment

Working...
                                X