Burek kod autobuske u (na) Cetinje zato što je 1 euro!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Hrana i piće
Collapse
X
-
Danas sam probao nešto interesantno. Dobili smo od jednog Kurda neki njihov delikates. Nemam pojma kako se zove, ali evo kako izgleda:
Spoiler
Kora podseća na neku vrstu želea, a ovaj zeleni prah iznutra ima sladak ukus. Mislim da nikad ništa slično nisam probao i mogu da kažem da je poprilično ukusno. Elem, super bi bilo ako neko ima pojma o kojem desertu je reč.
Comment
-
Pa što ne pita kako se zove?Ovo zeleno znam da su 100% pistaći, na Bliskom istoku ga mnogo koriste, u slatkišima posebno.
sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Originally posted by Ricma View PostZnam za to, postavio sam u drugoj temi gif pre skoro pola godine.
Originally posted by miloolja View PostPa što ne pita kako se zove?Ovo zeleno znam da su 100% pistaći, na Bliskom istoku ga mnogo koriste, u slatkišima posebno.
Comment
-
Možda zato što znaš ukus slanih i pečenih pisataća, u slatkišima se koriste sirovi, kojih je tako teško naći kod nas..a da su svežiMože, ali retko.
Baklava sa pistaćimasigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
Comment
-
Turci guraju pistaće svuda. Od baklave do jagnjetine.
Ako se ne varam ovo izgleda kao testo koje je punjeno ovim filom? Na prvi pogled podseća na I talijanske kanole. Samo sto kapiram da se ovo testo raspada kao da je bajato? A u stvari tako i treba da bude...
A opet ovako na trouglove se pravi baklava u mnogim kućama u Srbiji..Originally posted by VladanSAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
Comment
-
Da, neka vrsta testa, ali je žilavo(?) kao žele, teško ga i odgrizeš, ne raspada se.
Baklave ne volim inače, makar ove standardne kod nas, zbog oraha. A ovako jedem orahe, samo ne volim kad se stavljaju u slatke stvari, odvratan mi je to miks.
Comment
-
Nije želeali je gumasto testo, vidi se, što kažeš teško se odgrize. NIje hrksavo, niti rastresito.
U svakom slučaju ovo nešto se prži u ulju.Last edited by miloolja; 07-09-16, 19:26.sigpic
Comment
Comment