5 levih, 9 desnih krivina
Najduži pravac:674m
Najbrži krug: Rins, 1'37.114

Sam Lowes se zasluženo nalazi na čelu generalnog plasmana Moto 2 šampionata. Oduvek smo znali da je brz, da se ne plaši duela i da je spreman za beskompromisnu borbu. Ono što do sada nismo videli je Lowes koji ne pravi česte greške. U Jerezu je bio dominantan. Stekao se utisak da je mnogo više motivisan od branioca titule.
Prošle godine je više puta znao da zadivi, a zatim završi u pesku pored staze. Koliko puta sam pisala kako je njegovoj ekipi teško dok ga gledaju i strepe. Sada upoznajemo drugačijeg Lowesa. Na kraju sezone se oprašta od ovog šampionata i prelazi u najjaču klasu. Dakle, ovo mu je poslednja šansa da osvoji Moto 2 titulu.

Zarcova prošlogodišnja sezona je bila ispunjena trijumfima. Ipak, na Le Manu nije mogao bolje od 3.mesta. Nema sumnje da će želeti da čuje Marseljezu pred domaćim navijačima i možda ga to pokrene da pruži maksimum. Još ništa nije rešeno, finiš sezone je dovoljno daleko. Ako se trgne, postaće prvi Moto 2 vozač koji je odbranio titulu. Iako će publika navijati za svoje sunarodnike i u drugim klasama, zna se ko će imati najvatreniju podršku sa tribina. Uz Ajove savete, može da se sabere i obraduje Francusku.

Ali, tu je i Rins. Videlo se da nije zadovoljan drugim mestom u Jerezu. Želeo je da čuje špansku himnu, ali na kraju ona nije intonirana ni u jednoj klasi. Ne bi mu smetalo ni da mu zasvira na Le Manu, naravno.
Na kraju moram da prokomentarišem prelepu sliku iz Jereza koja mi se urezala u sećanje. Po završeku trke smo videli jedan od najlepših gestova, kada je Zarco pomogao Rinsu da dođe do garaža. U današnje vreme, a posebno posle ružnog kraja prošlogodišnje MotoGP sezone, kolegijalnost među “ljutim” rivalima je prava retkost. Rins se potom javno zahvalio.
Svaka čast momci, poslali ste pravu poruku!

Comment