Doslo je ponovo to doba godine kada se fanovi kosarke tradicionalno prebacuju sa NBA-a na koledz kosarku da bi uzivali u verovatno najuzbudljivijem spektaklu koji ovaj sport moze da pruzi. Ova sezona je bila upravo takva - uzbudljiva i nepredvidiva. Desio se nezapamcen broj upseta i timovi su se cesto smenjivali na vrhu AP liste kao prvorangirani u NCAA ligi. Glavna zvezda buduceg drafta, Ben Simmons, nece ucestvovati na March Madnessu, jer njegov LSU nije imao dovoljno dobar rezime, po misljenju komiteta. Medjutim, sve ostale zvezde ce biti tu; ocekuje se da otprilike 20 pikova prve runde igra na turniru. Brandon Ingram, Grayson Allen, Brice Johnson, Tyler Ulis, Jamal Murray, Perry Ellis, Denzel Valentine, Buddy Hield, Malcolm Brogdon, Kris Dunn, Jaylen Brown su neka od imena koja cete cuti 1000 puta u narednim nedeljama.
Turnir pocinje u utorak 15-og (odnosno u noci izmedju utorka i srede) i taj i sledeci dan ce biti odigrane prve 4 utakmice, takozvani First Four. Nakon toga ostaju 64 ekipe i ludilo moze da pocne. Od cetvrtka 17-og do nedelje 20-og bice odigrane prve dve runde (48 utakmica) i ostace 16 timova. Zatim idu 3 dana pauze i ponovo se igra od cetvrtka do nedelje (od 24-og do 27-og). Ove dve runde se nazivaju Sweet 16 i Elite 8 i nakon njih cemo znati imena timova koji ce igrati na Final Fouru. On se igra u Houstonu, 1/2 finala su na programu 2. aprila, a finale u ponedeljak, 4.4.2016. (odnosno u noci izmedju ponedeljka i utorka). Inace, sve ovo pise gore u bracketu ali sam ja mazohista pa volim sebe da mucim ovakvim stvarima.
U prva dva dana za pogledati bih preporucio utakmicu Vanderbilt - Wichita State. Igra se u noci izmedju utorka i srede sa pocetkom u 02:10. Vanderbilt u svojim redovima ima 2 igraca koja ce verovatno biti birana u prvoj rundi drafta, a to su plej Wade Baldwin i centar Damian Jones. Sa druge strane, Wichita State je verujem vec poznata ljudima koji su pratili NCAA prethodnih godina, predvode ih 2 seniora - Fred VanVleet i Ron Baker.
Za prenose ne znam kako cemo se snalaziti, ako sam ga dobro shvatio Edin je u nekom prenosu rekao da ce na Areni biti prenosene sve utakmice turnira. E sad, sta to tacno znaci ostaje da vidimo. Za streamove jos nista ne znam, ako naidjete na nesto valjano postavite ako boga znate. I imajte na umu da su Ameri vec pomerili sat, tako da je razlika izmedju njih i nas sada +5.
To je to, gledajte, raspisite se i uzivajte. I neka najbolji pobedi (Michigan State).
Comment